Diskussion:Dungeons & Dragons

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Computerspil Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Computerspil, et forsøg på at koordinere forbedringer og oprettelser af computerspilsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Spil og Lege Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Spil og Lege, et forsøg på at koordinere oprettelsen af spil- og legerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Klasser - danske navne[redigér wikikode]

Allerførst, klasser på dansk er vel en slags profession, men ved ikke om der er en "officiel" dansk oversættelse. Som med de forskellige navne, jeg har forsøgt at oversætte de følgende:

Fighter: kriger
Paladin: hellig kriger (ifølge World of Warcraft)
Ranger: jæger
Wizard: troldmand (og hvad hedder en kvindelig troldmand så, troldkvinde? - for en heks har vel ikke nogen skolegang som sådan)
Cleric: hellig gejstlig
Druid: druide
Thief: tyv
Bard: skjald
Sorcerer: magiker
Monk: munk
Barbarian: barbar
Warlock: heksemester (ifølge World of Warcraft)

Nogen der har tilføjelser og/eller ændringer til ovenstående liste, for slet ikke at tale om underklasser og prestige klasserne. Hvis det ikke skulle være klart, skulle diskussionen gerne danne grundlaget til oprettelsen af et afsnit om klasser. TherasTaneel (diskussion) 13. jul 2013, 20:03 (CEST)

Billed-filer fra WikiCommons gengives ikke[redigér wikikode]

Hej. Alle billed-filerne her: Category:Dungeons & Dragons book covers gengives ikke på den danske Wikipedia! Er der nogen der ved hvad der kan være galt? Og hvordan problemet fixes? RhinoMind (diskussion) 5. sep 2018, 22:09 (CEST)

Officielle spiluniverser[redigér wikikode]

Hej. Der er nogle problemer i artiklen omkring officielle spiluniverser til Dungeons & Dragons. Jeg har selv indsat noget info om at Forgotten Realms (FG) blev officielt spilunivers i 1987, men det er ikke korrekt efter hvad jeg ved nu. Greyhawk (GH) har spillet en større rolle gennem længere tid end hvad der forklares i artiklen lige nu. Jeg har desværre ikke tid eller overskud til at rette de ting lige nu og her, men er der nogen der interesserer sig for det, så er der i hvert fald en lille opgave at gå i kast med. Husk kilder. Der kan muligvis hentes hjælp og mere info fra de engelske sider, men de er nu heller ikke helt klare alle samme, så hermed også en lille advarsel. Derfor: Huske kilderne, det er her vi skal hente informationerne. RhinoMind (diskussion) 7. okt 2018, 14:35 (CEST)