Diskussion:ECTS-skala

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Antal point i de forskellige lande pr. år[rediger kildetekst]

Som jeg læser teksten er 60 point lig med 1 akademisk år i alle lande. Betyder det så at man i Skotland har 2 akademiske år om året og i Norge en tredjedel akademisk år om året, når man optjener hhv 120 og 20 point på et år? Santac 21. feb 2006 kl. 16:02 (CET)

Hvis dine oplysninger om hhv. 120 og 20 point er korrekte, så betyder det, at man i Skotland har to akademiske år om året. Med hensyn til Norge, så kan det betyde, at resten af EU kun vil anerkende et norsk akademisk år for en tredjedel af et øvrigeuropæisk år. Jeg tror nu ikke, at det generelt er sådan, at Skotland generelt giver 120 point om året, men at der sikkert er danske universitetsinstitutter, der belønner et ophold i Skotland med dobbelt af et normalt akademisk år, og det norske eksempel kan måske tyde på, at visse fag gives en mindre anerkendelse på visse fakulteter, fordi de ikke er helt fagrelevante. Fra Århus Universitet ved jeg, at jura anerkender et halvt års ophold på journalisthøjskolen med 30 ECTS, mens statskundskab kun anerkender det som 10 ECTS. Det betyder, at man på Statskundskab kun mener, at 1/3 af, hvad man foretager sig på journalisthøjskolen i et semester er relevant og derfor kan godskrives. --Jakob mark 21. feb 2006 kl. 16:58 (CET)
Det var vist temmelig forkert, det jeg sagde før. Sagen er, at Skotland og Norge - og de øvrige fremhævede lande - ikke bruger ECTS-systemet, men bruger andre systemer, så det er en "omregningstabel", der er på billedet. Det er nok bedst at læse artikler, før man svarer --Jakob mark 21. feb 2006 kl. 23:26 (CET)
Det var også noget i den retning jeg havde forestillet mig var korrekt. Jeg retter grafen til efter min mening at været mere retvisende. Santac 26. feb 2006 kl. 16:07 (CET)

ECTS-skala[rediger kildetekst]

Denne artikel syntes jeg er meget misvisende. ECTS systemet er ikke kun en karakterskala, men også et studiepointsystem. Jeg har derfor oprettet den (eller rettere ændret den redirect) side hedder European Credit Transfer and Accumulation System, og ændret redirecten for ECTS til European Credit Transfer and Accumulation System. Jeg vil dog lade denne side stå, sådan at vi kan have en debat om, om det er det rigtige at gøre.--Rasmusdahl 7. sep 2007, 13:17 (CEST)