Diskussion:ESBL-bakterie

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Kaldes en ESBL-bakterie for ESBL (er det det der menes i artiklens indledning) ? Eller betyder ESBL Extended Spectrum Beta Lactamase, således som det vist også hævdes ? ESBL er på andre wiki'er er knyttet til den danske artikel Betalactamase via Wikidata, og der er tilsyneladende ikke en artikel på andre wikier om ESBL-bakterie.

Som jeg forstår det, er en ESBL-bakterie en bakterie (eksempelvis E-coli), der er i stand til at producere ESBL. Den tilsyneladende manglende eksistens på andre wikier af en artikel om ESBL-bakterie, kunne give anledning til at overveje, om at artiklen skal sammenskrives med eksempelvis Betalactamase og/eller der kan skrives noget ind i artiklerne om de enkelte bakterier, der tilsyneladende kan producere ESBL.

Jeg er dog ikke ekspert på området, og artikelopretter har givet mere styr på det end undertegnede. Men har andre lande valgt den løsning, bør vi overveje, om vi ikke bør gøre det samme. Pugilist (diskussion) 19. feb 2014, 10:24 (CET)