Diskussion:Elefanter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Zoologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Zoologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af zoologirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Asiatisk eller indisk elefant[redigér wikikode]

Hej Malene

Jeg har prøvet at lave lidt research på brugen af navnet indisk elefant.

På google for jeg følgende sider asiatisk elefant = 55 hits på google danske sider indisk elefant = 197 hits på google danske sider

Så umidelbart er navnet indisk elefant mest udbredt.

For eksempel bruger Zoologisk have udtrykket indisk elefant.

DR og WWF bruger dog udtrykket asiatisk elefant, og WWF skriver således Der findes to arter. Den afrikanske (Loxodonta africana) og den asiatiske (Elephas maximus). Sidstnævnte kaldes ofte for indisk elefant.

Dan har skrevet om sprogbrugen på den svenske wikipedia, og umiddelbart ser det ud som om, at asiatisk elefant er det "rigtige" udtryk men, at indisk elefant også kan anvendes.

Var det en ide at bruge asiatisk elefant som den første opdeling og lade indisk elefant være en beskrivelse af netop den underart som lever på det indiske subkontinent?

(skrev BrianHansen (diskussion • bidrag) 28. jan 2003. Husk at signere dine indlæg.)

Der skrives at der er tre forskellige elefanter... jeg ser dog kun billeder og beskrivelser af de to... Eksisterer der en tredje ? --BlueEel 6. Maj 2003 kl.12:19 (CEST)
Der findes to nærtstånende elefant arter i Afrika.
Hvormeget ved vi om naturen hår vi ikke ved mere om elefanter?
(skrev Haabet (diskussion • bidrag) 25. jul 2003. Husk at signere dine indlæg.)
Hmm jeg tror lige jeg snupper lidt fra den svenske wikipedia om elefanter og deres familieforhold. Dan Køhl plejer at have rigtigt godt styr på dem :-) Der er også en fin illustration af en stamfader til elefanterne. Så kan billederne af asiatisk og afrikansk elefant komme under hver sin artikel istedet for at ligge her. Det følger bedre opstillingen med tabellen i de andre dyreartikler.
Malene 25. jul 2003 kl.09:49 (CEST)

Døde links[redigér wikikode]

nRobotten har i flere tilfælde konstateret at den/de følgende eksterne henvisning(er) ikke er tilgængelige. Vær venlig at kontroller at dette er tilfældet, og ret eller fjern dem fra artiklen.

--WeggeBot 10. jun 2006 kl. 05:47 (CEST)

Linket OK, men er slettet fra siden (?) -- Nico 16. jun 2006 kl. 22:13 (CEST)

Elefanters vægt[redigér wikikode]

Hej

Jeg savner oplysninger om, hvor meget elefanter vejer. (skrev 217.157.183.247 (diskussion) 13. jun 2009. Husk at signére dine indlæg.)