Diskussion:Erhvervsjura

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Erhvervsjura

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Denne artikel har ikke rigtig noget indhold. "Erhvervsjura" er heller ikke rigtig en juridisk disciplin, og derfor mener jeg det er vanskeligt at se relevansen som opslagsord. "Erhvervsjura" er jo - i ordets egentligs forstand - jura der har med erhvervslivet at gøre, og det kan være næsten hvad som helst. /kristian 25. apr 2010, 21:38 (CEST)

Det kan det, men ikke desto mindre er der en uddannelse, som har fokus på området. Hvor god den og hvor godt den gør det, ved jeg ikke, men det kan andre jo skrive mere om.. --Palnatoke 25. apr 2010, 21:46 (CEST)
"Erhvervsjura" er nok mere et kunst-ord, som bruges i en meget overordnet beskrivelse af eks. Cand.merc.(jur.)-uddannelsen. Men Cand.merc.(jur.) har ikke som sådan fokus erhvervsjura - den har fokus på en kombination af jura og økonomi. Deri indgår visse juridiske fag (indenfor forskellige juridiske discipliner). Jeg mener fortsat at artiklen er unødvendig (og måske lidt misvisende) fordi erhvervsjura ikke er en selvstændig disciplin, men en ikke fast defineret kombination række fagområder. /kristian 25. apr 2010, 22:10 (CEST)
  • Behold Det er grundlaget for at kunne udføre erhversret, som vel er en retning på lige fod med forvaltningsret, strafferet o.s.v.? --Henrik (heb - tidligere hebster)
  • Slet Uenig - erhvervsret er netop ikke en selvstændig retsdisciplin som forvaltningsret m.v. (se også Jura), men et overbegreb uden nærmere defineret indhold. /kristian 29. apr 2010, 09:06 (CEST)
  •  Kommentar Der er mange ting, som ikke er selvstændige retsdiscipliner, men som vi alligevel har artikler om. --Palnatoke 29. apr 2010, 10:06 (CEST)
  • Behold Det er fuldstændig irrelevant hvorvidt disciplinen er selvstændig, delvist dækket ind under andre discipliner osv. - man taler om erhvervsjura, og derfor er det selvfølgelig relevant at vi har en artikel om fænomenet. --Brandsen 29. apr 2010, 11:02 (CEST)
  • Behold Jeg har indsat interwikis. Jeg kan ikke forestille mig at man ikke kan skrive en artikel om erhvervsjura. Fra mit synspunkt er emnet encyklopædisk relevant. Eller er der gode argumenter for at sammenskrive med en anden artikel? Nillerdk 11. maj 2010, 11:40 (CEST)[svar]
Konklusion: