Diskussion:Fantasia (film fra 1940)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Video-x-generic.svg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Untitled[redigér wikikode]

Det er ganske interessant at sammenligne artiklen med den engelske og blive mindet om, hvor forskelligt forskellige mennesker kan opleve det samme fænomen. Den engelske artikel handler åbenbart om en musikfilm. --Troels Nybo 2. dec 2004 kl. 00:19 (CET)

Vi har også dubletartikel (Fantasia (tegnefilm)) hvor musikken omtales lidt mere. De to artikler bør samles ... Byrial 2. dec 2004 kl. 00:29 (CET)
Jeg har forsøgt at samle dem, med mine egne inddelinger og tilføjelser, under Fantasia (1940). Hvis det er acceptabelt, bør Fantasia (tegnefilm) fjernes. --Cineclopedia 22. nov 2006 kl. 02:42 (CET)
Fantasia (tegnefilm)'s historik er nu sammenflettet med Fantasia (1940)'s historik, mens Fantasia (tegnefilm) nu omdirigeres til Fantasia.--Froztbyte 25. sep 2007, 17:12 (CEST)

Racistiske kentaurer[redigér wikikode]

idet Disney-studiet eksempelvis har fjernet to kentaur-figurer, der i dag ville blive betragtet som racistiske. – det kræver vist lidt uddybning. Er kentaurer i sig selv et symbol på racisme, eller optrådte de på en særlig racisticsk måde i filmen? --C960657 4. dec 2006 kl. 21:54 (CET)

Hvis kentaurer i sig selv var et symbol på racisme, havde man jo nok fjernet dem alle. Der er bl.a. tale om en sort kentaur, der på underdanig vis opvarter en hvid kentaur. Hvis du googler "fantasia +censorship", vil du finde tusindvis af skriverier om emnet. Fremstillingen af negere i gamle tegnefilm er ofte et problem i dag. Også den sorte mamma i Tom & Jerry-filmene er censureret i nye kopier af disse film, da hun opfattes som en nedladende karikatur. Problemet med at kalde neger-karikaturer i tegnefilm for racisme er, at stort set alle figurer i tegnefilm er karikaturer, uanset race eller hudfarve. Man har heldigvis ikke fjernet de neger-agtige krager i Dumbo eller indianerne i Peter Pan, selvom der også her er tale om karikaturer. --Cineclopedia 5. dec 2006 kl. 13:36 (CET)