Diskussion:Flødebolle

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sådan rent subjektivt har jeg altid opfattet en flødebolle som slik. At det skulle være en kage har jeg aldrig hørt før ;-) - Nico (diskussion) 22. nov 2020, 09:44 (CET)

Jeg er enig. Vigtigere: Den Danske Ordbog er enig. Jeg har rettet dette og forskellige andre ting i artiklen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. nov 2020, 10:29 (CET)

Flødebollens oprindelsesland[rediger kildetekst]

Mener, at have læst, at flødebollen allerede fandtes i Skotland og Amerika før den fandtes i Danmark, også i 1800-tallet. Så hvad er sandt? Oprindelse i DK eller Skotland og/eller Amerika?


På Odense Marcipans hjemmeside står der blandt andet:

"Hvor flødebollen stammer fra er et omdiskuteret emne, og der er ikke et endegyldigt svar på dette. Mange tror, at flødebollen er af dansk oprindelse, men faktisk er den enten fra Skotland eller Amerika.

Skotland lavede flødeboller allerede tilbage i slutningen af 1800-tallet. Dengang gik flødebollen under navnet Chocolate Mallow Biscuit, som stadig kan købes i dag.

Grunden til, at Amerika muligvis er ophavslandet til flødebollen, skyldes historien om den danske mesterkonditor Emil Elikofer.

Opskriften på flødebollen blev fragtet fra Amerika til Danmark af Emil Elikofer tilbage i 1912. Han blev belønnet med livslang ansættelse i Elvirasminde chokoladefabrik og fik tilmed et guldur." --87.72.89.8 5. mar. 2022, 16:09 (CET)[svar]