Diskussion:Folkeskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 07. Aug 2019 05:30

For lidt undervisning?[redigér wikikode]

Siden siger med henvisning til kilde 1 at 32% af eleverne får for lidt undervisning. Sådan som jeg læser kilden siger den "Samlet set modtager 6,6 procent af eleverne ikke minimumstimetallet i et eller flere fag/fagblokke."

Det er da noget af en forskel - måske skulle hele sætningen om for lidt undervisning bare slettes... --Krasmussen (diskussion) 2. maj 2015, 20:08 (CEST)

Anden betydning[redigér wikikode]

Hej folkens. Jeg ved godt at nærværende artikel omhandler folkeskolen som institution. Men kan nogen finde ud af at lave en henvisning til Folkeskolen (tidsskrift)? Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 3. feb 2016, 10:41 (CET)

Det kan vel gøres netop med den overskrift, du anvender. Hvis man søger i søgefeltet, vil begge varianter komme frem. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 3. feb 2016, 12:48 (CET)
Der findes nu en artikel Folkeskolen (fagblad) og et link fra bladets korrekte navn Fagbladet Folkeskolen til det forkortede navn. Som udgangspunkt burde det være omvendt, men med den yderligere detalje at Folkeskolen burde være en flertydighedsartikel.--Madglad (diskussion) 3. feb 2016, 13:17 (CET)
Der er en klar primærbetydning. Hvis der er en tredje betydning, som kan formodes at være relevant, kunne man oprette Folkeskolen (flertydig), men ellers er det fint nok med en "harflertydig"-skabelon i toppen af artiklen om folkeskolen. --Palnatoke (diskussion) 3. feb 2016, 15:22 (CET)

Grundkursus og udvidet kursus[redigér wikikode]

Er der nogen, der kan skrive noget historisk om grundkursus og udvidet kursus? Oleryhlolsson? --Madglad (diskussion) 5. aug 2019, 16:51 (CEST)

Det var jo en følge af folkeskoleloven af 1975, hvor man afskaffede realklasserne og i stedet gennemførte muligheden for kursusdeling af en række fag i på de ældre klassetrin. Jeg mener, det på et tidspunkt blev udfaset/afskaffet, for så igen for ikke så længe siden at blive taget op igen - hvis først forsøgsvis rundt omkring, men nu måske(?) lidt mere permanent forskellige steder? Jeg kan ikke påstå, at jeg har tænkt specielt meget over emnet i historisk perspektiv. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 5. aug 2019, 21:26 (CEST)