Diskussion:Folkeskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Det er skoleferierne desværre også fra. Den er godt nok blevet længere. Med det må være på tide at der kommer en revision. F. eks. at der bliver indført en mere fleksible ferieordning, så der kan tages ferie hele året. Så brugerne kan disponer over hvornår de ønsker at holde deres ferie. Det må være mulig i de her globaliseringstider at kunne udnytte ferierne optimalt.

Ovenstående blev tilføjet af en bruger med IP-nummer 62.61.128.153. Jeg foreslår, at det bliver slettet igen, da det er POV og roder noget rundt i begreberne.--Heelgrasper 8. sep 2005 kl. 18:27 (CEST)

Det er ikke særlig leksikalt stof - jeg stemmer også for kniven. Hvis ingen intervenerer, kommer den lige om lidt. -Jørgen 8. sep 2005 kl. 20:02 (CEST)
Der kom noget i vejen - fjerner det nu. Det står jo alligevel her i diskussionen.--Jørgen 8. sep 2005 kl. 23:58 (CEST)


Vil bare gøre opmærksom på at formålsparagraffen fra den 30.11.2006 er ændret til følgende

§ 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling.

Stk. 2. Folkeskolen skal udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi og får tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle.

Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati. (skrev 85.81.96.153 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Skoleliste[redigér wikikode]

Er der nogen der kan give mig en god grund til at der er en liste over (enkelte) skoler fra Kbh. og Frb.? Enten må det væk, eller også skal det være landsdækkende. ...-ogøh... er der ikke noget med at Wiki ikke er en liste...? G®iffen 13. maj 2007 kl. 15:46 (CEST)

  • Jeg kan heller ikke se, hvorfor vi lige skal have nævnt en håndfuld tilfældige skoler her. De må dukke op i kategorien Folkeskoler efterhånden som de bliver beskrevet. Er der nogen indvendinger imod, at de fjernes?--Staunited 16:08, 22. maj 2007 (CEST)
Væk med listen; det vil være alt for omfattende at opremse alle danske folkeskoler i artiklen. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 16:10, 22. maj 2007 (CEST)

Ny lov[redigér wikikode]

Bemærk, at med dagens vedtagelse af ny folkeskolelov er det meste i denne artikel historie. Der kræves en omskrivning fra grunden, samt helst også en artikel om folkeskoleloven (i historisk perspektiv).---Ramloser (diskussion) 7. jun 2013, 21:39 (CEST)

For lidt undervisning?[redigér wikikode]

Siden siger med henvisning til kilde 1 at 32% af eleverne får for lidt undervisning. Sådan som jeg læser kilden siger den "Samlet set modtager 6,6 procent af eleverne ikke minimumstimetallet i et eller flere fag/fagblokke."

Det er da noget af en forskel - måske skulle hele sætningen om for lidt undervisning bare slettes... --Krasmussen (diskussion) 2. maj 2015, 20:08 (CEST)

Anden betydning[redigér wikikode]

Hej folkens. Jeg ved godt at nærværende artikel omhandler folkeskolen som institution. Men kan nogen finde ud af at lave en henvisning til Folkeskolen (tidsskrift)? Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 3. feb 2016, 10:41 (CET)

Det kan vel gøres netop med den overskrift, du anvender. Hvis man søger i søgefeltet, vil begge varianter komme frem. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 3. feb 2016, 12:48 (CET)
Der findes nu en artikel Folkeskolen (fagblad) og et link fra bladets korrekte navn Fagbladet Folkeskolen til det forkortede navn. Som udgangspunkt burde det være omvendt, men med den yderligere detalje at Folkeskolen burde være en flertydighedsartikel.--Madglad (diskussion) 3. feb 2016, 13:17 (CET)
Der er en klar primærbetydning. Hvis der er en tredje betydning, som kan formodes at være relevant, kunne man oprette Folkeskolen (flertydig), men ellers er det fint nok med en "harflertydig"-skabelon i toppen af artiklen om folkeskolen. --Palnatoke (diskussion) 3. feb 2016, 15:22 (CET)