Diskussion:Fotosyntese

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Fotosyntese er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Fotosyntese har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 39, 2014.

Stock post message.svg Huskeliste for Fotosyntese: rediger · historik · overvåg · opdater
 • Tilføj gerne flere specifikke kildehenvisninger - især i de afsnit der endnu ikke er kildebelagt. --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 21. aug 2014, 21:42 (CEST)
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Exquisite-folder html.png
 • Denne artikel er blandt dem, som har været vist flest gange på den danske Wikipedia. Du kan derfor være med til at højne Wikipedias brugervenlighed ved at forbedre denne artikel.
 • Har du specifikke kommentarer til artiklens indhold eller detaljerede forslag til ændringer og tilføjelser, bedes du skrive dem her på denne diskussionside.


Foto....[rediger kildetekst]

Hej, i vores biologi timer, studere vi meget fotosyntese. Men, disse små grønne korn der er i bladet, hvad hedder de?

- Anne.

I slutningen af artiklens indledning står følgende tekst: "I planterne foregår fotosyntesen i cellernes grønkorn." --|EPO| 19. feb 2008, 18:24 (CET)

Grønkorn. Det grønne farvestof hedder klorofyl.

Evaluering ifbm udnævnelse til lovende artikel[rediger kildetekst]

Jeg har læst den første tredjedel og har foretaget nogle ændringer. Der skal arbejdes på en forståelig præsentation, der ikke forudsætter en omfattende viden på området. Dette er forsøgt i afsnittet "Oversigt", og det er det afsnit, der mest trængende skal forbedres efter min mening.

Vedr. afsnittet "Oversigt":

 • Efter at have læst afsnittet er jeg forvirret mht. hvordan "lysproces", "fotokemiske processor", "primærproces" og "1. trin" hænger sammen. Er der tale om synonymer? På Internet har jeg ikke kunne finde nogen relevant brug af primærprocess - hvor kommer dette ord fra?
 • Umiddelbart gentager afsnittet sig selv tre gange og der introduceres forskellige betegnelser for det samme (?). Artiklen skal kun bruge én betegnelse for det samme og kun én gang nævne at der findes andre betegnelser.

Ovenstående er bare et par konstruktivt mente kritikpunkter. mvh Nillerdk 16. dec 2009, 14:53 (CET)

  • De fire nævnte begreber dækker samme proces, og det er - sandt nok - uheldigt, at der bliver jongleret med dem på den måde, det sker. Nu er afsnittet rettet, så samme betegnelse bruges om samme proces hele vejen igennem.
  • Derimod forekommer det mig ikke, at afsnittet gentager sig selv, men i givet fald er redundans jo en velkendt metode til at få et vanskeligt budskab igennem på. Spørgsmålet er så bare: Forstyrrer gentagelsen eller bidrager den til forståelse?
  • Kritikken er både relevant og konstruktiv, og der er i høj grad brug for den, så tak for din indsats, Nillerdk!--Sten Porse 28. dec 2009, 17:55 (CET)