Diskussion:Frederiks Hospital

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Københavns historie Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Københavns historie, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Københavns historie-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Barok Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Barok, et forsøg på at koordinere oprettelsen af barokrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Rigshospitalet (ved auditorierne) hænger i dag en mængde tavler (de ligner faktisk sortmalede sengegavle). Heraf fremgår det, at en testamentariske gave på 5000 rigsdaler kunne sikre kur og pleje for én fattig omkring 1820. Denne oplysning er naturligvis kun nyttig, hvis man ved, hvor meget man på den tid kunne få i renter. --Palnatoke 9. jan 2006 kl. 00:39 (CET)

Artiklens navn[redigér wikikode]

Artiklen kaldes "Frederiks hospital", og dog optræder denne form ikke mere i artiklen.
Derimod bruges "Frederiks Hospital" hele tre gange.
Som det er nu, tror man at det er en eller anden Frederik der har et hospital. Især er den manglende konsekvens underlig; kan man læse om dette i stilmanualen. -- Mvh PHansen 9. aug 2006 kl. 13:06 (CEST)

Beliggenhed[redigér wikikode]

"Bygningen strækker sig fra St. Annæ Plads til Esplanaden" står der i artiklen. Det er immervæk et stort areal det så skulle dække. Samtidig står der, at Kunstindustrimuseet har adresse dér idag - men det fylder kun et lille stykke imellem Fredericiagade og Esplanaden - imellem Annæ Plads og Esplanaden ligger f.eks. også Amalienborg(!) og Odd Fellow-palæet. Var hospitalet virkelig så stort, eller er der tale om en noget upræcis beskrivelse? --Thf1977 16. okt 2007, 13:12 (CEST)


Søren Kierkegaard reference[redigér wikikode]

Der mangler i høj grad en note, der kvalificerer denne påstand. Ligeledes findes der 2 søndre pavilloner, da der totalt er 4 pavilloner og derfor ønsker jeg en udspecificering i, hvilken af de søndre pavilloner der er tale om. Den der ligger mod Bredgade eller den der ligge mod Amaliegade.(skrev Schell1102 (diskussion • bidrag) ‎30. maj 2016, 11:10. Husk at signere dine indlæg.)

@Schell1102: Mener du, at der mnangler en kilde, kan du i teksten skrive {{km}}, så vil der blive indsat en note om, at påstanden mangler kilde. Du har ligeledes mulighed for at bede om en præcisering ved at indsætte et {{bør uddybes}} dér, hvor du mener en præcisering ville være på sin plads. --Pugilist (diskussion) 30. maj 2016, 11:16 (CEST)
@Pugilist: Tusind tak. Det er hermed gjort. Er du forfatteren til artikel? Jeg har nemlig brug for den kilde inden fredag, så hvis du har den, er jeg virkelig heldig, hvis ikke må min rapport undvære denne information
@@Schell1102: Nej, jeg har ikke bidraget til artiklen. Du kan se listen over bidragsydere under fanebladet "historik". --Pugilist (diskussion) 31. maj 2016, 08:14 (CEST)