Spring til indhold

Diskussion:Frederiksværk

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Danmarks topografi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Danmarks topografi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Danmarks topografisrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Industrialiseringen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Industrialiseringen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af industrialiseringsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Frederiksværk fik sit navn i 1756 efter kongen og det kanonværk kongen havde sat i gang. Hvad hed landsbyenbyen før?

Var det pga. af kanon og krudtproduktionen kanalen skulle graves?

Mvh Bjarne Helstrup Warming Frv.

Byen hed Ude-Sundby før.--Thomas Thorsen 30. maj 2006 kl. 17:09 (CEST)

Sludder. Det var selvfølgelig Frederikssund der hed Ude-Sundby. Der var vist ingen by før, men området var del af Vinderød Sogn.--Thomas Thorsen 30. maj 2006 kl. 17:10 (CEST)

Kanalen blev først og fremmest gravet for at give Arresø et nyt udløb. Det naturlige udløb i Kattegat var blevet lukket af sandflugten, og det forårsagede oversvømmelser af markerne rundt om søen. --Klausok 14. aug 2006 kl. 15:44 (CEST)

Det skal også siges at kanalen blev gravet af svenske krigsfanger, hvilken krig kan jeg ikke huske, så hvis der er nogen, som kan huske det må de meget gerne skrive det! Frederiksværk er nu ikke bare en by med et stålvalseværk, byen har gjort sig bemærket på TV med en ganske udemærket serie, "Sommer". Serien viser de meget fint hvordan livet og miljøet er i den lille drifts by, som det fremgår fra personerne i serien, så enten elkser man eller hader Frederiksværk. Men døm selv! (Skrev Kirdithlev (diskussion • bidrag) 7. mar 2008, 10:20. Husk at signere dine indlæg.)

Hvornår blev Krudtværket lukket ?[rediger kildetekst]

I den hidtidige Wikipedia artikel står: "1964 blev værket, som nu hed "Hærens Krudtværk", nedlagt og overtaget af et privat firma. I 1969 blev værket omdannet til et museum under Tøjhusmuseet."

Mon året 1964 er rigtigt ?

På Halsnæs Kommunes hjemmeside halsnaes.dk står på siden "Områdets historie": "Statens våbenfabrikation i Frederiksværk, som for resten var blevet suppleret med Hærens Krudtværk, ophørte endegyldigt med lukningen af Krudtværket i 1967."

Den Store Danske står om Hærens Krudtværk: "I 1966 indstilledes produktionen, og værket blev nedlagt."

Der er således 3 årstal i spil: 1964, 1966 og 1967. Eller var det sådan, at Krudtværket i de sidste 2 - 3 år havde et andet navn og måske ikke længere var statsejet ?

--Erik Sommer 1. maj 2010, 22:20 (CEST)[svar]