Diskussion:Frugt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Forskellen mellem frugter og grønsager[rediger kildetekst]

Jeg har ladet mig fortælle, at forskellen mellem frugt og grønt ikke er om det primært anvendes i det søde eller salte køkken (hvilket også er en problematisk definition imo). I stedet skulle forskellen være, at frugt stammede fra fler-årige planter, mens grønt stammede fra en-årige. Der er dog undtagelser fra denne regel, melon er såvidt jeg ved f.eks. en-årig, men anses vel normalt for at være en frugt. Omvendt med avokado, som vist er flerårig, men ofte betegnes som grønt... Kilden er en bekendt, der ringede til en frugt- og grøntgrossist (wasa?) --Crimse 27. aug 2007, 13:11 (CEST)

Jeg har hørt samme forklaring, men i den egelske artikel bruger man tilstedeværelsen af frø som grundlag. En agurk er derfor ifølge engelsk wikipedia en frugt!Rhbjorn 4. sep 2009, 19:06 (CEST)

Kaktusfrugter[rediger kildetekst]

Jeg synes ikke afsnittet "Kaktusfrugter" er en forbedring af artiklen. Artiklen er i forvejen temmelig dårlig idet beskrivelsen af hvad en frugt er (anatomi, frugttyper etc.), er yderst mangelfuld. Tre navne mere til opremsningen af frugtnavne hører ikke hjemme her. Man kan i stedet skrive en selvstændig artikel om spiselige frugter af kaktus. Emnet er for specielt til en generel artikel om frugt. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. okt 2021, 19:45 (CEST)