Diskussion:Funktionalisme (filosofi)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


"REdaktionel note"[rediger kildetekst]

Indlæg af Acrylage flyttet hertil. (https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Funktionalisme_%28filosofi%29&diff=7863287&oldid=2869650)

Funktionalismen i samfundsvidenskaben og psykologien prøver at forstå menneskesindet og samfundet som helheder (dvs. totaliteter), med en tendens til selvbevarelse. Funktionalisme er samtidig det modsatte af føderalisme. (REdaktionel note: Siger hvem? Kilde, tak!)

Funktionalisme (filosofi) [Red. note: Det EGENTLIGE opslag her paa Wiki!!!}] er et filosofisk over- eller Meta-begreb, der encyklopadisk og etymologisk knytter sig an til filosofiens grundstamme, dvs. er tvaerfaglig, med henvisninger til graesk filosofi og logik/matematik. I daglidags termer kan Funktionalisme siges at vaere beslaegtet med PRAKTISK, anvendbar filosofi, dvs: En etisk grundholdning, der udsiger, at "hvis det virker saa virker det...".

Redaktionel note: Det er muligt, at opslaget her boer erstattes helt eller delvist med en henvisning til Funktionalismen. Jeg goer imidlertid som medlem af IFJ opmaerksom paa, at portalen paa dansk for logik og filosfi i modsaetning til den engelske/ amerikanske er ret begraenset, og at det af praktiske aarsager vil vaere (undskyld, min mening!) hensigtsmaessigt at man direkte kan faa en "laegmands"-mening ud af et saa vigtigt opslag paa Wiki. Med respekt, Berlin, log. datum, Chris Tango. (De sidste bemaekninger kan naturligvis slettes eller henfoerees til behoering diskussion efter wikis formatterings-regler. Jeg finder det blot PINLIGT, at der ligger en saa upraecis "forklaring" og flyder her paa Wiki, men trods alt bedre med NOGET, end intet!)

(Indlæg slut)

Interesserede kunne måske oversætte den tyske artikel Funktionalismus (Philosophie) som er bedømt "Lesenswert".
-- Mvh PHansen (diskussion) 29. nov 2014, 09:29 (CET)