Diskussion:Grøn frø

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Zoologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Zoologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af zoologirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Mon det er den her der bor i vores havestue ? ;-) vh- Nico 4. mar 2004 kl. 16:54 (CET)

Vedr. artiklen om grøn frø: Vi har bemærket Wikipedias artikel om grøn frø næsten er identisk med den artikel, som vi for flere år siden skrev på Nordisk Herpetologisk Forenings side: http://nhf.dk/homepage/pages/feltherpetologi/artsbeskrivelser/feltherpetologi_artbeskrivelser.php?idArt=3

Her har vi skrevet flg. om grøn frø:

"Den grønne frø når en størrelse på mellem 50-110 mm. Hunnen bliver større end hannen. Hannen har to ydre kvækkeposer, en bag hver mundvig. Den findes i vandhuller og småsøer hele sommerhalvåret igennem. Den kommer frem fra dvalen i starten af april, men begynder først at yngle i slutningen af maj. Til gengæld kan yngleperioden vare et godt stykke ind i juli. Den grønne frø er en hurtig og behændig jæger, som elegant hopper op af vandet og griber flyvende insekter. Den er meget grådig og forsøger at gribe alt, hvad der ikke er for stort til at blive slugt."

Her på Wikipedia lyder artiklen således:

"Den grønne frø når en størrelse på mellem 50-110 mm. Hunnen bliver større end hannen. Hannen har to ydre kvækkeposer, en bag hver mundvig. Ligesom andre padder er den fredet i Danmark, men i Frankrig spises den.

Den findes i vandhuller og småsøer hele sommerhalvåret igennem. Den kommer frem fra dvalen i starten af april, men begynder først at yngle i slutningen af maj. Til gengæld kan yngleperioden vare et godt stykke ind i juli. Den grønne frø er en hurtig og behændig jæger, som elegant hopper op af vandet og griber flyvende insekter. Den er meget grådig og forsøger at gribe alt, hvad der ikke er for stort til at blive slugt."

Dvs. eneste forskel er, at der i Wikipedia er tilføjet "Ligesom andre padder er den fredet i Danmark, men i Frankrig spises den". Desuden er artiklen delt op i to afsnit. Det er oplagt, at artiklen er kopieret direkte fra NHF, hvilket vi ikke kan acceptere.

Men I må gerne bruge vores tekst, når blot I skriver, at teksten stammer fra Nordisk Herpetologisk Forening. Har I kendskab til, hvem der har leveret teksten til Wikipedia?

Med venlig hilsen Henrik Bringsøe, redaktør Nordisk Herpetologisk Forening