Diskussion:Grønkorn

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Bruger:Necessary Evil, hvorfor skulle siden flyttes til Kloroplast? Mener du med bemærkningen "Grønkorn er kun en af mange kloroplaster" at de 2 ord ikke betyder det samme, men at grønkorn er én ud af flere typer kloroplast? Hvis det er tilfældet, må du meget gerne redegøre for sagen i artiklen. (Hvis det er omstridt, så husk neutralitet og kilder). Så kan vi altid flytte den hvis det viser sig passende. Baseret på det nuværende indhold ser jeg ingen til en flytning. Byrial 16. apr 2007 kl. 18:26 (CEST)

Jeg var vist lidt for ambitiøs, men nu hvor jeg har opdaget minibussen, erkender jeg at navnet grønkorn er perfekt. Undskyld ulejligheden Byrial. Mvh. Necessary Evil 12:51, 22. maj 2007 (CEST)

Uforståelig sætning[rediger kildetekst]

Hvad menes med sidste del af konstruktionen:

Solens ultraviolette stråling er restriktiv for udbredelsen af planter, og kun grønkorn findes på den tørre landjord.

Pkj61 9. dec 2011, 14:45 (CET)

Grønkorn er kun én af mange plastider, men er den dominerende på landjorden. I havet findes der mange forskellige fotosynteserende pigmenter; gulalger (klorofyl a og c), gulgrønne alger (klorofyl a, c og e), brunalger (klorofyl a og c, samt fucoxanthin), rødalger (klorofyl a og phycobilin) der ikke tåler solens ultraviolette stråling så godt. NASA simulerede exoplaneter i kredsløb om 'koldere' sole, hvor hypotetiske landplanter ikke var grønne. Spektralanalyser af genskinnet fra disse planeter skulle kunne afsløre "plantevæksten". billedet Exoplanet_Plants.jpg
Havvandet filtrerer uv-stråling fra og grønne planter har indtaget landjorden. --Med venlig hilsen Necessary Evil 9. dec 2011, 18:41 (CET)
Men sætningen er jo stadig uforståelig. Det der forklares her burde forklares i artiklen. Jeg synes ordvalget "restriktiv" er uheldigt. I artiklen skrives "kun", her i diskussionen skrives "dominerende" om grønkorn som fotosynteserende pigment på landjorden. Der findes en særdeles omfattende artikel Fotosyntese rettet mod fagfolk. Jeg tror at det kunne være en god ide at få en anden opdeling af hele komplekset omkring fotosyntese, så emnet bliver tilgængeligt og overskueligt for menigmand. Måske kunne man flytte det populærvidenskabelige til fotosyntese-artiklen og flytte kemien for de enkelte stoffer til artiklerne for de enkelte artikler. (Ikke et projekt jeg har viden nok om emnet til at kaste mig ud i). Mvh. Madglad (diskussion) 31. okt 2012, 07:57 (CET)