Diskussion:Gravitation

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Den universelle gravitationskonstant - er det ikke bare et tal? Det ser forkert ud at der er føjet enheder på... --Palnatoke 8. feb 2005 kl. 07:36 (CET)

Jeg forstår ikke denne indvending. Havde vi haft andre grundenheder end de standardiserede, ville denne konstant have haft en anden talværdi.

Sebastjan 08 feb. 2005 kl. 08:15 (CET)

Hvis G er en konstant - ganske som pi eller e - skal der da ikke være enheder på den. --Palnatoke 8. feb 2005 kl. 08:24 (CET)

Jeg fatter ikke logikken: Af den kendsgerning at visse konstanter (pi osv.) er dimensionsløse, følger da ikke at alle konstanter er dimensionsløse.

(Se også f.eks. Plancks konstant i art. Elektromagnetisk stråling.)

Sebastjan 08 feb. 2005 kl. 08:30 (CET)

OK - det var mit indtryk at dimensionsløshed hørte med til konstant-begrebet. Så lærte jeg også noget i dag. --Palnatoke 8. feb 2005 kl. 09:02 (CET)


Jeg kunne godt ønske mig at denne artikel blev forbedret. gældende artiklens oplysninger om de udsendte sonder som alle uventet skulle have tabt omtrent 1/29.000 del af hastigheden efter at have passeret Jupiter. Jeg mener fx - 1). De præcise ruter sonderne har fulgt. - 2). Præcis hvor de overraskende målinger blev registreret. - 3.) Sondernes præcise hastigheder i relation til tidspunkterne for målingerne. - 4.) Eventuelt oplysninger om de kalkulationer der ligger til grund for målingerne af hastighederne. 5.) Samt eventuelt alle andre gode hovedpunkter, netop i relation til disse mærkelige hastighedsreduktioner. Artiklen henvisning til 6 links, men ingen indeholder den ønskede information. (skrev Bjarne Lorenzen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Gravitation hedder Tyngdekraft på dansk[redigér wikikode]

RhinoMind (diskussion) 16. jan 2018, 10:56 (CET)

Hej RhinoMind
Læs venligst følgende:
--Glenn (diskussion) 16. jan 2018, 18:22 (CET)