Diskussion:Grindstedværket

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Mellemkrigstid.jpg Denne artikel er en del af WikiProjekt Mellemkrigstiden, et forsøg på at forbedre artikler om Mellemkrigstiden på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stock post message.svg Huskeliste for Grindstedværket: rediger · historik · overvåg · opdater
  1. der mangler afsnit om hvilke produkter, fabrikken egentlige producerede, i hvilke mængder og til hvem, de blev afsatte.
  2. der mangler afsnit om fabrikkens udvikling (ny- og tilbygninger)
  3. der mangler afsnit om personaleudviklingen
  4. der mangler afsnit om fabrikkens betydning for by og opland

Begrundelse for QA[redigér wikikode]

Artiklen handler ikke om Grindstedværket.. --|EPO| 17. sep 2006 kl. 21:38 (CEST)

Miljøpåvirkning[redigér wikikode]

"I 1960'erne tænkte man ikke på de varige konsekvenser af forurening. Dengang gjaldt det om at holde udviklingen i gang, derfor fik Grindstedværket tilladelse til at forurene ved at lede giftigt materiale direkte ud i naturen, enten via Grindsted Å eller i Kærgård Klitplantage."

Findes der en kilde for bevæggrunde og ræsonnement? Dette lyder meget farvet af interesser. --92.243.251.196 23. jan 2016, 03:00 (CET)

Mit gæt er at den nævnte dokumentarfilm er kilden. --Palnatoke (diskussion) 23. jan 2016, 07:46 (CET)

Historiske fakta[redigér wikikode]

Da jeg er indirekte i familie med grundlæggeren af Grindstedværket, er det lykkedes mig at finde interessant information i min farfars erindringer. Der kan dukke mere op, og jeg vil huske at markere mine opdatering som (let modficerede) citater, så alle ved, at det er en måske lidt farvet fremstilling af et familiemedlem.
Der kan også dukke beretninger op om Grindsted i øvrigt, men de vil selvfølgelig blive offentliggjort uden emnet: Grindsted.
I øvrigt kan man få inspiration om Grindstedværkets historie fra bogen "Kemi og købmandskab. Danisco - Danmarks største industrifusion" - Jan Cortzen. 19. juli 2018. Lindhardt og Ringhof - men der skal tages højde for copyright.
Jeg vil meget gerne modtage konstruktive tilbagemeldinger og forslag.
--Perbuch (diskussion) 16. nov 2018, 20:30 (CET)

Kilde til min tekst om Grindstedværket.[redigér wikikode]

Jeg har for ikke så længe siden skrevet en ny tekst til emnet "Grindstedværket". Min kilde er min farfars erindringer, som han nedskrev i 1960'erne, og som jeg sidenhen har renskrevet. Han var svoger til grundlæggeren af Grindstedværket og kan derfor godt betegnes som et familiemedlem. Lad mig høre, om der i øvrigt er behov for anden dokumentation? --Perbuch (diskussion) 16. nov 2018, 19:58 (CET)

Hej Perbuch. Tak for svar. Oplysningerne er fine og kan sagtens blive stående. Grunden til at jeg spørger er, hvis der var en udgivet kilde (bog, avisartikel eller lign.) som kunne underbygge oplysningerne ville det være en fordel. Men jeg formoder ikke at din farfars erindinger bliver udgivet. Når du er færdig med teksten skal jeg nok ordne formatteringen. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 16. nov 2018, 20:35 (CET)