Brugerdiskussion:Savfisk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er Savfisks diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Savfisk.


Arkiverede diskussioner[redigér wikikode]

Arkiv 1 (2012 - 2014)
Arkiv 2 (2015 - 2016)
Arkiv 3 (2017)

Nyheder for januar 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 1 - udgivet 1. januar 2018

Støt din anklage med evidens[redigér wikikode]

Støt venligst din anklage om at jeg ikke redigerer neutralt med faktiske eksempler på at jeg ikke har overholdt reglen om NPOV. Ellers forventer jeg at du trækker den tilbage snarest muligt.Maunus (diskussion) 10. jan 2018, 19:19 (CET)

Hold op med at piske en stemning op. Du har gentagne gange været involveret i ubehaglige diskussioner og der har du mildest talt ikke overholdt vores regler. Men jeg kan se at du ikke kan acceptere mit forslag og derfor flytter artiklen sig ikke. Du er nøjagtig lige så stædig som alle de andre og har ikke noget at lade andre høre for. - Savfisk (diskussion) 10. jan 2018, 19:38 (CET)
Nej ærligt Savfisk, Maunus og Cayrouses har nu i over et år stået på mål for konstante angreb fra Rmir, der forefægter en 150-års gammel myte. I de diskussioner harr Rmir tilladt sig at udråbe Cayrouses som trol, fordi han ikke ville acceptere Rmirs nationalromantiske ævl. Forsvarerne af konsensus kan aldeles ikke ligestilles med Rmirs sabotage af konsensus i denne artikel. mvh Per (PerV) (diskussion) 10. jan 2018, 19:44 (CET)
Jeg har ikke i sinde at gå ind i detaljerne i artiklen. Jeg kan bare konstatere at der endnu engang er kommet forslag om at nogen skal blokeres. Det er næsten som at trække det berømte kort. Så er diskussionen død. Vi har haft en rimelig fredelig tid på da-wiki og det har du din store andel i. Tak for det. Mit fokus er i øjeblikket at vi ikke igen kommer i en situation hvor ufred trives. Så må artiklerne komme i anden række. Der er jo masser at skrive om og indtil videre foreslår jeg vi lader de problematiske ligge og prøve at glemme fortiden. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 10. jan 2018, 19:53 (CET)
At være stædig eller at være med i ubegahelige diskussioner er ikke det samme som at være uneutral. Det kan godt være jeg har brudt regler om omgangsform (det har den person jeg har diskuteret med også, han har bare fået lov, og får til stadig hed lov til at gøre det ustraffet) - men jeg har ikke redigeret uneutralt, men redigerer kunøø på basis af kilder og med neutralitet og objektivitet for øje. Rmir2 har i flere diskussioner uopfordret gentaget løgnagtige anklager og kommet personangreb - som jeg i denne omgang ikke har gengældt - men at du en administrator kommer med de samme anklager, det kan jeg ikke lade stå. Enten specificerer du at jeg ikke har redigeret uneutralt, eller også så må jeg se hvilken konsekvens jeg må drage.Maunus (diskussion) 10. jan 2018, 20:10 (CET)
nej, det er der ikke. Jeg har bedt Rmir2 om at holde inde med sine personangreb imod mig - som er ligeså slemme som dem jeg i sin tid blev blokeret for. Og jeg har sagt at hvis han ikke stopper vil jeg bede om at han bliver straffet på samme måde som jeg blev. Kan du forklaremig hvorfor det skulle være problematisk? Kan du forklare på en rimelig måde hvorfor du ikke er villig til så meget som at advare Rmir2 for den samme adfærd som jeg blev blokeret for uden varsel? Maunus (diskussion) 10. jan 2018, 20:10 (CET)

<udryk>Savfisk, du bliver nødt til at se på historikken, det er ikke oldnordisk fortid vi snakker om. I dette år, og det er trods alt kun 10 dage gammel, har Rmir genindført sine nationalromantiske ideer i artiklen. Så snart beskyttelsen af artiklen blev hævet genindførte han sine POV redigeringer, som var fjernet efter konsensus.Det kan vel ikke undre, at bidragsydere, bliver støt på manchetterne, når deres seriøse arbejde, de gennem måneder havde opnået konsensus for før beskyttelsen, bliver nulstillet af Rmir. Rmirs redigeringer er til stadighed et problem, og at skyde på Maunus eller Cayrouses er som at rette smed for bager. Brugeren som indsatte nationalromantiske vurderinger mod konsensus var Rmir, Maunus og Cayrouses har forsvaret et oplysende seriøst dansk wikipedia! mvh Per (PerV) (diskussion) 10. jan 2018, 20:14 (CET)

@Per. Dem der blev støt på mancheterne fik hjælp af Tøndemageren. At forlange at andre administratorer så skal gribe ind, er et tegn på at man ikke vil indse hvor trangt det i virkeligheden er for administratorerne. Vi er kun 26 og mange vil ikke bruge energi på den slags konflikter og jeg forstår dem. @Maunus. Find noget andet at bruge din tid på. Vi kommer ikke videre her, for du får ikke min støtte og bemærk det får Rmir2 heller ikke. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 10. jan 2018, 20:48 (CET)
Vil lige tilføje at jeg overvejede en blokering for hvad jeg opfattede som bevidst provokerende adfærd fra Rmir2 - og intet brugeren har gjort sidenhen, har overbevidst mig om at det ikke var sådan. Jeg vil også godt anerkende at Rmir2 har fået en lettere behandling hvad angår blokeringer, end andre brugere har fået. Jeg synes dog også, at diskussionen er løbet ud i at det nu er diskussion for diskussionens skyld. Derfor vil jeg, som Savfisk, opfordrer til at komme videre og lade artiklen ligge for nuværende. mvh Tøndemageren (diskussion) 10. jan 2018, 21:45 (CET)
Så ikke lige Maunus trussel, fordi indlæggene var spredt ud. @Maunus. Du må gøre hvad du finder rigtigt. Det bestyrker dog blot min indtryk af, at du ikke respektere ønsket om godt diskussions klima her på da-wiki. Den slags tror jeg ikke længere har opbakning. - Savfisk (diskussion) 10. jan 2018, 22:00 (CET)
Det hjælper ikke et godt diskussionsklima at Rmir2 får lov til at skrive personangreb og løgne mod mig i stortset alle sine indlæg uden konsekvens, hvorimod jeg bliver blokeret for det samme - dog samtidig med at jeg kan dokumentere hans problematiske handlinger der strider i mod wikipedias politiker. Hvis du gerne vil have et godt diskussionsklima kan du ikke tillade Rmir2's adfærd - det skaber det modsatte af et godt diskussionsklima. Og når du anklager mig for at være uneutral samtidig med at du ikke kommenterer Rmir2s åbenlyse og gentagne personangreb mod mig, så støtter du ham de facto. Maunus (diskussion) 10. jan 2018, 22:20 (CET)
Jeg har svært ved at følge den aktuelle diskussion, da der i denne tråd ikke er nogen henvisning til den. Men Rmir2 har i anden sammenhæng lovet mig ikke at gå ind i diskussioner med indlæg, der indeholder personangreb. Det bekymrer mig derfor, at denne debat antyder, at Rmir2 i en debat har foretaget et personangreb. Jag forventer, at Rmir2 holder sig til de emner, hvor han bidrager positivt og medvirker til at forbedre Wikipedia. Men da jeg ikke kender den konkrete sag mellem Rmir2 og Maunus, kan jeg ikke vurdere, om Rmir2 rent faktisk har brudt sit løfte. Det kræver, at debattørerne indvier os andre i, hvad diskussionen går ud på. Så jeg opfordrer alle til at angive konkrete eksempler, inden man etablerer en "AOA".--Ramloser (diskussion) 10. jan 2018, 22:24 (CET)
Han har foretaget en hel række personangreb, som Savfisk lader gå upåtalt når de kommer fra Rmir2. Du kan se dem på diskussionen Dannebrog.Maunus (diskussion) 10. jan 2018, 22:26 (CET)
@Ramloser: Mere præcist link: Diskussion:Dannebrog#Pudsig ændring og det efterfølgende afsnit. mvh Per (PerV) (diskussion) 10. jan 2018, 22:29 (CET)
Jeg ser helst at debatten vedr. Rmir2 foregår et andet sted end på min diskussionside. Denne diskussion drejer sig om Maunus klage over mig ikke andet. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 10. jan 2018, 22:44 (CET)
Nej den drejer sig om din anklage mod mig, som du ikke har støttet med evidens eller undskyldt for. En person der kommer med udokumenterede, falske anklager er ikke egnet til at være administrator. Maunus (diskussion) 11. jan 2018, 08:30 (CET)

Savfisk. Man kunne næsten tro, at du går ud fra, at i et skænderi er der aldrig en af parterne, der har ret. Men din holdning er vel snarere, at du ikke har tid til at sætte dig ind i sagen. --Cayrouses (diskussion) 11. jan 2018, 12:11 (CET)

Da Savfisk ønsker debatten taget andetsteds, afgiver jeg en kommentar på Maunus' diskussionsside.--Ramloser (diskussion) 11. jan 2018, 12:17 (CET)
@Cayrouses. Det er ud fra min erfaring fra lignede diskussioner, at jeg ikke ønsker at tage stilling til konsensus, når diskussionen er løbet af sporet, på den måde det er sket. Sindene er kommet i kog og det kommer sjældent til at dreje sig hvad der skal stå i artiklen, fordi der bliver diskuteret alle mulige andre ting, selv om der bliver opfordret til at holde sig til sagen, og konflikten bliver bare ved med at eskalere. Diskussionen herover jo et glimrende eksempel på det, og hvordan forventer man sig at en administrator skal kunne skelne skidt fra kanel i den situation og undgå blive en del af personfnidderet, når man ikke respekterer administratorenes anbefalinger. Der kunne godt blive delt gule kort og dummebøder ud, men det er vi blevet tilbageholdende med, for det ødelægger klimaet på da-wiki og har stort set ingen effekt. Nu har vi haft fred et stykke tid, og den fred er vigtig at holde fast i, fordi jeg tror ikke vi er kommet os tilstrækkelig over al den ballade der var sidst. Der er masser at andre artikler og tage fat på, hvor man ikke kommer i konflikt med de samme brugere. Efter min mening burde deltagerne i diskussionen kunne selv indse, at den ikke fører nogen vegne, men der er åbentbart svært at lægge bånd på sig selv, og lade være med at tage hansken op. Det gælder selvfølgelig mere for nogle end for andre. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 11. jan 2018, 18:15 (CET)
Thumbup.svg --Glenn (diskussion) 15. jan 2018, 16:48 (CET)

Du fortsætter nu dine anklager om at det er mig der fører en upassende tone i diskussioner med Rmir2. Uden på nogen måde at anerkende de faktum at rmir2 selv konsekvent i sine indlæg kommer med perfide personangreb der intet gør for at forbedre indholdet af artikler eller for at forbedre stemningen. Det er så ekstremt enøjet og partisk af dig at du for mig at ser har ugyldigjort dig selv som administrator. Jeg vil på det kraftigste opfordre dig til at træde tilbage. Din enøjede tilgang til konfliktløsning er ikke på nogen måde objektiv eller upartisk og derfor er du uegnet til at være administrator.Maunus (diskussion) 15. jan 2018, 12:57 (CET)

Fald lige ned[redigér wikikode]

Kan ikke se der noget galt ned nedenstående kommentar:

"Stop med at fjern diskussioner herinde https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Ugens_artikel/Nomineringer&action=history !!! det er simpelthen noget svineri at fjerne hvad andre skriver i diskussioner !!! --BillyDK (diskussion) 20. jan 2018, 01:17 (CET)"

Du mener ikke der "grund til at hidse sig på den måde", jeg uenig. Fra min side af skærmen, er jeg vred over hærværk og censur, derfor synes jeg tonen er ganske fin for understege det. Ja jeg spørg hvad han har gang i, men det os det jeg søger et svar på? Skriver det noget svineri, men skriver selvfølgeligt ikke noget om at brugeren er idiot, dum eller what so ever.

venlig hilsen BillyDK (diskussion) 20. jan 2018, 13:24 (CET)

Billy, vi er alle irriterede over hærværk og brugere, der mere eller mindre bevidst overtræder regler og normer. Men det ændrer ikke ved, at vi alle bør undgå at “råbe” af andre brugere gennem brug af nedsættende betegnelser, som “svineri” og brug af udråbstegn og versaler. “Fald lige ned” er måske heller ikke i den kategori, der fremmer en konstruktiv debat. Lad os prøve at tale pænt herinde, også til dem, som vi ikke er enige med eller som i øvrigt agerer uhensigtsmæssigt. —Pugilist (diskussion) 20. jan 2018, 14:15 (CET)
Blot for en ordens skyld bemærkes, at der ikke med ovenstående er tilkendegivet nogen holdning om den konkrete konflikt, men alene en bemærkning om debatkultur. —Pugilist (diskussion) 20. jan 2018, 14:20 (CET)
Fair nok - kan godt forstå hvad du mener og det har du ret i --BillyDK (diskussion) 20. jan 2018, 14:36 (CET)

Nyheder for februar 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 2 - udgivet 2. februar 2018

Tak[redigér wikikode]

I starten, så jeg det bare som en opgave at sætte kortene ind; men da jeg så at listen, der skulle rettes, hele tiden voksede, selvom jeg gjorde, hvad jeg kunne, blev jeg pludseligt træt! mvh Per (PerV) (diskussion) 10. feb 2018, 23:17 (CET)

Det forstår jeg udmærket. Jeg håber min besked på brugerens disk kan få vedkommende til at ændre adfærd. Vi har jo brug for alle bidrag. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 10. feb 2018, 23:23 (CET)
Hørt og initiativet med at indsætte infobokse var godt; men det tvinger bare andre til at kaste sig over artiklerne, for at få genindsat kortene. Jeg tror jeg nåede en 10-15 stykker; men der ligger i hvert fald 40-50 og roder uden kort nu! mvh Per (PerV) (diskussion) 10. feb 2018, 23:26 (CET)
Jeg har dårlig tid i aften. Jeg vil forsøge at hjælpe til i morgen. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 10. feb 2018, 23:28 (CET)

Nyheder for marts 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 3 - udgivet 2. marts 2018

FYI[redigér wikikode]

Indstillingen for en ny version af DBL Skabelonen er placeret i Brønden.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 9. mar 2018, 18:43 (CET)

Kan jeg give støtte en afstemning?[redigér wikikode]

Hej Savfisk. Jeg oprettede anmodningen om fratagelsen, kan jeg så også gå ind og støtte fratagelsen af Vrenaks administratorrolle? Jeg ved ikke om man skal have et vist antal redigeringer for at få lov. Mvh BrianRasmussen (diskussion) 15. mar 2018, 10:19 (CET)

Hej Brian. Alle brugere kan deltage. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 15. mar 2018, 10:21 (CET)
Okay, tak for svaret. :-) --BrianRasmussen (diskussion) 15. mar 2018, 10:22 (CET)
Opdatering. Jeg har desværre overset at man skal have bidraget til mindst 5 artikler for at være stemmeberettiget. Se evt. Wikipedia:Afstemningsprocedure. - Savfisk (diskussion) 15. mar 2018, 15:22 (CET)

Fratagelse af sysop afstemning[redigér wikikode]

Hejsa. Ville lige hurtig gøre opmærksom på at der skal være 6 brugere som støtter en fratagelse før at en afstemning skal oprettes jf. Wikipedia:Administratorer#Fratagelse_af_administratorret. Bare lige for at være sikker på du vidste det. --SimmeD (diskussion, bidrag) 16. mar 2018, 09:45 (CET)

Hej SimmeD. Har jeg talt forkert på Wikipedia:Landsbybrønden/Fratagelse_af_administratorrettigheder_for_Vrenak? Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 16. mar 2018, 09:47 (CET)
@SimmeD: Undertegnet, BrianRasmussen, Pugilist, PerV, Nico og InsaneHacker havde alle givet tilsagn om start af afstemning, så intet forkert er sket :) mvh Tøndemageren (diskussion) 16. mar 2018, 10:00 (CET)
Hehe okay. Ville også bare lige være sikker. Havde ikke lige tid til at læse den kæmpe bibel igennem ord efter ord :P Så længe det hele går efter reglerne! --SimmeD (diskussion, bidrag) 16. mar 2018, 10:02 (CET)
Det er bare OK. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 16. mar 2018, 10:03 (CET)

Symbol comment vote.svg Kommentar: SimmeD, Savfisk og Tøndemageren. Jeg tæller kun 5. BrianRasmussen er ikke stemmeberettiget. (har kun 2 artikler af de nødvendige 5)  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 16. mar 2018, 13:07 (CET)

Jeg synes at det er vigtigt for debatten, derfor kopierer jeg ovenstående ind på Wikipedia:Afstemninger/Fratagelse_af_administratorret_for_Bruger:Vrenak#Diskussion.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 16. mar 2018, 13:18 (CET)

Oliv9751[redigér wikikode]

Jeg har afblokeret vedkommende for at se om situationen kan reddes. Mvh KnudW (diskussion) 24. mar 2018, 01:24 (CET)

Tak skal du have. Det vil være fint, hvis vedkommende kunne vejledes til at ændre adfærd. - Savfisk (diskussion) 24. mar 2018, 08:40 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:40 (CEST)

Nyheder for april 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 4 - udgivet 1. april 2018

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:39 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:48 (CEST)

Kig forbi[redigér wikikode]

Kære Savfisk. Kan jeg få dig til at smutte forbi denne afstemning, så den ikke falder på grund af for få stemmer? mvh Tøndemageren (diskussion) 20. apr 2018, 14:27 (CEST)

Jeg har set på artiklen og stemt fordi jeg gerne vil støtte seriøse brugeres arbejde. Det er dog ikke en område som har min interesse, så man må ikke forvente jeg deltager jævnligt. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 22. apr 2018, 12:35 (CEST)

== Uddeling af stik. ==

Må jeg være fri for at modtage stikpiller som denne?

Jeg har sat mig ind i problemet, og har fået medhold fra diverse brugere angående Rmirs CopyVio og plagiat overtrædelser. Der er ingen grund for at angribe mig om det, da jeg ikke har gjort noget forkert i denne sag.

Jeg har påpeget et problem, Gjort Rmir opmærksomme på det, men han synes ikke at forstå at man ikke kan kopiere tekst med mindre det er udelukkende facts som man kan læse dem i infobokse, eller om man laver et citat. Blot at indsætte flere kildehenvisninger er ikke at rydde op. Jeg ved godt at du ikke kan lige mig som skribent på Wikipedia, og det må du selv om. Men opfør dig venligst som en administrator der giver det gode eksempel, i stedet for at provokere manden der forsøger ihærdigt at Wikipedia kommer af med copyviolortet.
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 25. apr 2018, 00:19 (CEST)

Nyheder for maj 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 5 - udgivet 1. maj 2018

Nyheder for juni 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 6 - udgivet 4. juni 2018

Redigeringer[redigér wikikode]

Kære Savfisk. Jeg kan læse at min IP har lavet ændringer i strid med wikis regler. Det er beklageligt. Jeg skriver til dig for at påpege at denne IP tilhører et TDC mobilt bredbånd abonnement. Hvis jeg laver en whois angives jeg til at være i København, hvilket ikke kunne være mere forkert. Derfor er det min antagelse at jeg deler den her IP med en række andre brugere og den kunne også være dynamisk. Det er ikke noget jeg har tjekket op på. Under alle omstændigheder ville jeg bare gøre dig opmærksom på det, da jeg kunne se at den tilsyneladende er blevet brugt til chikane/hærværk?

God Sommer.

C. (Denne usignerede kommentar er skrevet af 80.62.117.188 (diskussion • bidrag) 4. jun 2018, 17:57‎)

@80.62.117.188: Vi er opmærksomme på at IP-adresser ofte bruges af flere personer, så dine redigeringer vil ikke blive mistænkeliggjort blot fordi der er nogle gamle advarsler på din diskussionsside. Dont worry :) -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 4. jun 2018, 18:16 (CEST)
@80.62.117.188: Du kan løse problemet med irrelevante beskeder/advarsler ved at oprette en brugerkonto. Dette har flere fordele. Beskeder tiltænkt dig sendes til dig og kun dig, dine redigeringer tilskrives kun dig, og du undgår, at din IP-adresse offentliggøres i al evighed. Selvom det er anbefalet at oprette en konto, så er det selvfølgelig ikke noget krav. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 4. jun 2018, 18:22 (CEST)
@80.62.117.188. Jeg forstår at det kan være ubehageligt med advarslerne på diskussionssiden for din IP adresse. Som InsaneHacker skriver er vi opmærksomme på redigeringer fra dynamiske IP adresser. Advarslerne bruges i vores arbejde med at stoppe hærværk, som er et stort problem, men ud over dette har de ingen konsekvenser. Jeg håber ikke det har dæmpet din lyst til at deltage i projektet. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 5. jun 2018, 10:01 (CEST)

Nyheder for juli 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 7 - udgivet 1. juli 2018

Nyheder for august 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 8 - udgivet 1. august 2018

Nyheder for september 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 9 - udgivet 1. september 2018

Ny blokerings- og bandlysningspolitik, samt ændringer i forbudspolitikken og retningslinjer for administratorer[redigér wikikode]

Da du er administrator vil jeg gøre opmærksom på at politikken for blokering og bandlysning, politikken for forbud, samt retningslinjerne for administratorer er blevet ændret. Den mest gennemgribende ændring er af blokeringspolitikken der nu er mere tydelig ift. hvornår det er passende at anvende blokerings-foranstaltningen.

Se evt. forslaget hvor ændringerne er opsummeret i punktform.

Mvh. InsaneHacker (diskussion) (sendt via Speciel:MassMessage 20. sep 2018, 14:13 (CEST))

Nyheder for oktober 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 10 - udgivet 1. oktober 2018

Nyheder for november 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 11 - udgivet 14. november 2018