Brugerdiskussion:Savfisk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er Savfisks diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Savfisk.


Arkiverede diskussioner[redigér wikikode]

Arkiv 1 (2012 - 2014)
Arkiv 2 (2015 - 2016)
Arkiv 3 (2017 - )

Wikipediajournalen abonnent-unudersøgelse[redigér wikikode]

Hej Wikijournalen-læser! Jeg har oprettet et spørgeskema til vores abonnenter for at undersøge hvilket indhold de primært læser i Wikipediajournalen, samt hvad de gerne vil se mere af. Jeg vil blive meget glad hvis du kan bruge 5 minutter på at besvare spørgeskemaet. Tryk her for at gå i gang! Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 1. jun 2017, 00:40 (CEST)

Nyheder for juni 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 6 - udgivet 1. juni 2017

Nyheder for juli 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 7 - udgivet 1. juli 2017

Hvilke problemer har jeg?[redigér wikikode]

I diskussionen Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Tøndemager alene bestemmer nævner du, at jeg har problemer. Jeg har overhovedet ikke deltaget i denne diskussion, så det vil da være rart at vide, hvilke problemer, jeg har? Det virker på mig - som det er formuleret i den konkrete debat - som meget tæt på et personangreb og jeg forstår ikke hensigten med dette, ligesom jeg ikke er klar over, hvilke problemer jeg efter din opfattelse har skabt.--Ramloser (diskussion) 10. jul 2017, 22:37 (CEST)

Det er dog irriterende at folk ser personangreb alle steder. Prøv dog at spørge ind til tingene først, der er måske en simpel forklaring. Jeg påpegede ganske enkelt at det er svært at løse konflikter på Wikipedia som administrator. Så vidt jeg kan forstå har du prøvet at løse nogle problemer, men det førte til at du overvejede at holde pause. Hvis jeg har taget fejl beklager jeg. - Savfisk (diskussion) 11. jul 2017, 22:11 (CEST)

Patruljering af nye og gamle artikler.[redigér wikikode]

Patruljering af nye og gamle artikler. Jeg skriver til dig, da du er patruljant. Dansk wikipedia har et stort efterslæb af upatruljerede artikel ændringer, som jeg vil bede dig om at være med til afhjælpe dette problem, feks. ved at patruljerer en antal om dagen eller ugen. Som udgangspunkt skal denne liste gøres meget mindre upatrujerede artikler - du kan feks. starte fra bunden (hvilket er det mest logiske) eller et hvilket som helst sted, listen skal bare gøres mindre.

Med Venlig hilsen Villy Fink Isaksen (diskussion) 20. jul 2017, 19:28 (CEST)

Hej Villy. Jeg skal forsøge at gøre en indsats, når jeg er kommet hjem fra udlandsrejse. I øjeblikket er det kun de mest nødvendige ting på da-wiki, jeg får set på. Jeg beklager jeg ikke har mulighed for at hjælpe her og nu. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 20. jul 2017, 23:41 (CEST)

Om mine personangreb[redigér wikikode]

Der var en anden administrator på den diskussion jeg havde med Rmir2, så jeg går ud fra at I to er enige i påstanden om at jeg udøvede personangreb og at jeg ikke levede op til god-tro-reglen. Jeg er absolut uenig. Jeg ser intet personligt i det jeg skrev, - medmindre det er personangreb blot at svare på en tilbagerulning og have en mening om tingene. Men jeg tager det selvfølgelig til efterretning. Moderat venlig hilsen --Cayrouses (diskussion) 23. jul 2017, 19:02 (CEST)

Jeg har svaret hvor diskussionen startet. Lad være med at brede diskussioner ud på andre sider, man skriver som regel, hvor diskussionen er startet. - Savfisk (diskussion) 25. jul 2017, 02:52 (CEST)

Forslag ang. WikiProjekt banner-gadget[redigér wikikode]

Hej Savfisk, da du deltog i denne afstemning om WikiProjekt-skabeloner kunne jeg godt tænke mig at høre dit input på denne diskussion på Landsbybrønden. På forhånd tak for dit input. --InsaneHacker 26. jul 2017, 17:32 (CEST) (leveret af en administrator via MassMessage)

Nyheder for august 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 8 - udgivet 1. august 2017

Ang. diskussionssider[redigér wikikode]

Der står rimeligt tydeligt at man kun bør redigere sine indlæg "umiddelbart" efter de er blevet skrevne i politikken for diskussionssider. Så du har læst reglerne helt korrekt. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 17. aug 2017, 11:18 (CEST)

Hej InsaneHacker. Tak for din besked. Jeg mener også at vores praksis og konsensus følger den linie. Jeg prøvede at skrive en vejledning til brugeren på vedkommendes diskussionsside, men jeg forstår også Arne og Tøndemagerens argumenter og vil prøve at handle mere venligt fremover. Man kan altid lære noget og det er vigtigt at vi prøver at passe på vores uerfarne brugere. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 17. aug 2017, 11:29 (CEST)
Det er jeg enig i, jeg mener også at politikker og normer skal administreres med sund fornuft, men at du skulle have gjort noget der var direkte forkert passer ikke. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 17. aug 2017, 11:31 (CEST)

N00bchrusher?[redigér wikikode]

Hejsa. Hvad er stødende ved N00bchrusher? Barnligt, ja, det vil jeg give dig, men ellers syntes jeg ikke det går over stregen? Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 18. aug 2017, 13:41 (CEST)

Jeg undrede mig også, men tænkte det nok var anstødeligt på et sprog jeg ikke forstår? mvh Per (PerV) (diskussion) 18. aug 2017, 13:43 (CEST)
N00bchrusher = Newbie crusher, en der tæver nybegyndere i computerspil. Jeg mener at man skal være ret sikker på anstødeligheden, inden man blokerer på det grundlag. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 18. aug 2017, 13:46 (CEST)
Jeg forstår heller ikke pointen med blokeringen. Jeg ser intet forkert i brugernavnet, men dog havde jeg det på fornemmelsen, at brugeren blev blokeret for uacceptabelt brugernavn. --EeveeSylveon 18. aug 2017, 13:48 (CEST)
Kan jeg lige få lov til at svare Knud inden flere kommer på banen. Mvh Savfisk (diskussion) 18. aug 2017, 13:51 (CEST)
@Knud. Jeg synes det virker for konfronterende, konfliktskabende, provokerende og for nedladende. Jeg tolker NOObs lidt videre, og ser navnet som en udvælgelse af svage personer (Noobs) og dem vil man ødelægge. Jeg kan naturligvis tage fejl og jeg tager ofte bestik af dine vurderinger. Hvis der er tilfældet, retter jeg det gerne. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 18. aug 2017, 13:53 (CEST)
Det er naturligvis din vurdering og det er jo det vi baserer vores handlinger på, vores vurdering af situationen. Jeg ville ikke selv have blokeret på det grundlag, da det lader til at være en række brugere, som jeg vurderer til at være unge mennesker, der oprettede sig 'en masse' omkring det tidspunkt og derfor tror jeg ikke at du skal lægge for meget i det navn. Jeg har tilladt mig at fjerne autoblokken på IP-nummeret, så de andre brugere kan komme til. Det kan meget vel være at det ender med pjat og nonsens alligevel, men det må vi så bare tage til den tid. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 18. aug 2017, 13:58 (CEST)
Vi venter og ser. Jeg har stadig meget af lære og sætter pris på din, PerV og EeveeSylveon's henvendelse. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 18. aug 2017, 14:02 (CEST)

Protest[redigér wikikode]

Til orientering har jeg for et øjeblik siden sendt denne besked til bruger pugilist. Håber du vil støtte mere præcist op om at sletning af min artikel er en alvorlig fejl. På forhånd tak...."Jeg opfordrer dig til at revurdere sletningen af min artikel om Steen Svartzengren. Læs bemærkninger på sletningssiden. Det står tilbage at sletningen alene beror på en tætpå formodning. Det er urimeligt og uantageligt. Hvis en forfatter af egen fri vilje og uden vederlag opretter en artikel i respekt og sympati for blandt andet redning af menneskeliv, er vedkommende så for tætpå? En hel del artikler skulle i så fald slettes, når vi i øvrigt er ude over præmissen om notabilitet og neutralitet. Hvad er reelt problemet med lige netop den artikel? vh Kimaltmann (diskussion) 24. aug 2017, 22:35 (CEST)"

mvh Kimaltmann (diskussion) 24. aug 2017, 23:01 (CEST)

Nyheder for september 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 9 - udgivet 1. september 2017

Optimistjolle[redigér wikikode]

Jeg har tilbage rullet din ændring, efter at have talt med en som har børn med til europamesterskab. Desuden har jeg tjekket den engelske artikel. Villy Fink Isaksen (diskussion) 10. sep 2017, 20:55 (CEST)

Det er helt fint Villy, men også lidt morsomt. Jeg tjekkede Dansk sejlunions hjemmeside inden min ændring og her var der angivet 45 kg. Nu er den ændret til 35 kg. Vedkommende der lavede ændringerne fjernede dog wikilink, hvilket jeg synes er forkert og jeg vil stærkt betvivle at man ændrer mastehældningen under sejlads og slet ikke bindslerne (det gjorde man ikke, da jeg sejlede optimist). Desuden er det en værre røverhistorie som står på siden og den behøver en kilde. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 10. sep 2017, 21:02 (CEST)
Bemærk formuleringen "Jollen styres og trimmes" - mastehældning er en trimning inden sejlads. Villy Fink Isaksen (diskussion) 10. sep 2017, 21:49 (CEST)
Det synes jeg ikke hører sammen og forvirrer mere end gavner. Når man sejler styrer man båden/jollen men man trimmer skam også under sejladsen, specielt under kapsejladser. Men det er ikke alt der kan eller bør trimmes under sejlads og at blande den type trim sammen med det grundtrim der udføres i havn mener jeg er en fejl. Grundtrim burde i stedet nævnes i et særskilt afsnit. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 10. sep 2017, 21:59 (CEST)

Nyheder for oktober 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 10 - udgivet 1. oktober 2017

Blokering af Anders kockmann[redigér wikikode]

Kære Savfisk. Først og fremmest tak for din aktion mod denne bruger, som tilsyneladende kun har oprettet en konto for at kunne vandalisere dawiki. Der kan ikke være tale om fejl eller "god tro" af en nybegynder, når man læser hans "digt" til PerV. Jeg synes, at din blokering var meget mild. Hvis han fortsætter med at fremture vil jeg støtte en meget længere periode. Med venlig hilsen Ramloser (diskussion) 19. okt 2017, 14:05 (CEST)

Tak for din besked. Det var vigtigt at der kom en reaktion, så PerV kan se at han ikke står alene. Men det ser ud til at være en slags drengestreger, så det er altid en balance hvor hårdt man skal gribe ind, især når der gået lidt tid. Hvis du lader hammeren falde for alvor, hvis brugeren fortsætter, et det helt fint med mig. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 19. okt 2017, 15:15 (CEST)

Spørgsmål om Allosterisk regulering[redigér wikikode]

Hej, Jeg ser at du har blokeret bruger:62.107.107.32 for hans redigeringer af Allosterisk regulering. Jeg og er kommet i tvivl om de seneste redigeringer skal tilbagerulles, hvis de er så grelle at de giver anledning til en blokering. Jeg var nok lidt hurtig til at patruljere dem, men ved et hurtigt gennemsyn så det umiddelbart fornuftigt ud, men ved nærmere gennemlæsning fatter jeg ikke et kvæk, men det er heller ikke et felt jeg har forstand på, så jeg er ikke meget for selv at gøre noget ved det. - Nico (diskussion) 23. okt 2017, 16:48 (CEST)

Umiddelbart tænker jeg at det skal tilbagerulles, da der er et overraskende stort fokus på cannabinoider, som overrasker mig lidt, dels grundet mig egen sparsomme viden på området, dels på grund af andre wiki'ers totale mangel på nævnelsen af dem. Det virker på mig som om brugeren har haft en dagsorden i form at af gøre brugen af cannabis medicinsk mere legitimt end det pt. er. mvh Tøndemageren (diskussion) 23. okt 2017, 18:03 (CEST)
Hej Nico. Både Knud, Kim og jeg har bedt IP'en om at forklare sine redigeringer af det endocannabinoide system. Som Tøndemageren nævner er det tilsyneladende førstehåndsforskning og virker som et førsøg på at skævvride vores artikler i en positiv retning for cannabis. Eftersom det er et emne der har mediernes og politikernes bevågenhed og det er tilknyttet sunhedssystemet og dermed kvaksalveri, mener jeg godt vi kan kræve et højere niveau for bidragene, men det ignorere IP'en og derfor har jeg blokeret vedkommende. Jeg agter i øvrigt at luge kraftigt ud i artiklerne om cannabis. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 23. okt 2017, 18:11 (CEST)
Det lyder fantastisk Savfisk. Sig til hvis du får brug for andenhåndssyn på dine kommende ændringer :) mvh Tøndemageren (diskussion) 23. okt 2017, 19:15 (CEST)
Det skal jeg nok og tak for tilbuddet. Men husk nu at savfisk ikke rider samme dag de sadler, så der kan sagtens komme til at gå nogle dage. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 23. okt 2017, 19:25 (CEST)
Det haster ikke, men når Savfisken en dag får fundet sadlen frem osv., så fuld støtte herfra til at rydde op i Cannabis-bedet af artikler, da disse forekommer noget ... tågede. Også de mange artikler om diverse sygdomme, hvor der er skrevet noget ind om cannabis' virkning, kunne trænge til en kærlig hånd - ikke fordi emnet ikke er relevant, men fordi niveauet som anført med fordel kunne højnes. --Pugilist (diskussion) 23. okt 2017, 19:41 (CEST)

Takker for reaktionerne, så vil jeg med sindsro overlade problemet til mere mere kompetente redaktører, men tilslutter mig lugejernet, - når man kigger rundt i ip-ens aktiviteter tegner det et klart POV-mønster. - Nico (diskussion) 23. okt 2017, 19:55 (CEST)

Det er maskinoversat faglitteratur af mere eller mindre lødig art og Ip-brugeren er ikke ude på andet end at propagandere for THC's lyksagligheder. Jeg har adskillige gang bedt ham om at skrive det i et forståeligt sprog, men jeg har ikke den stire tiltro til at vedkommende kan dette.
Blok on sight og tilbagerul er, efter min mening, en acceptabel respons. Nu har han spildt vores tid i hvert fald det sidste år og det bliver nok ikke bedre. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 23. okt 2017, 20:02 (CEST)

Den racistiske Savfisk[redigér wikikode]

Jeg blev faktiske ked af det at Savfisk siger at jeg ikke kan finde ud og tale dansk. hvor mange gang skal jeg sige jeg er født i Danmark. Det som Savfisk gøre Er ikke i gjorde. det er racisme og forfærdelige. Synes du det er ok at være racistisk. og det får mig til at tænke på dit mentale helbred. Når du overvejer nogle af de grusomheder, der sker i dag i denne verden. Det er ikke okay at være racistisk. David ngoviet (diskussion) 30. okt 2017, 11:36 (CET)

@David ngoviet: Jeg synes det er fint, at du udbygger artiklerne vedrørrende Vietnam, det er en stor hjælp på dansk wikipedia; men de opførsel er fuldstændig uacceptabel! Hvis du ikke ændrer din omgangsform til andre wikipedianere, ender det med at du bliver blokeret den ene gang efter den anden! Wikipedia er et redaktionskollektiv, det er hele wikipedias styrke, og kollektivet kan kun bestå, såfremt vi alle viser respekt for hinanden. Altså alle andre brugere. Det gør du ikke, du vælger gang på gang at anvende skælsord i diskussioner med andre brugere. Det er ikke OK!
På baggrund af dit angreb på Savfisk for racisme anbefaler jeg du får en tænkepause, og forventer du anvender tænkepausen til at overveje din omgangstone, så du kan vende tilbage og fortsat støtte dansk wikipedia og den frie vidensformidling! mvh Per (PerV) (diskussion) 30. okt 2017, 11:47 (CET)
@PerV: Knud har blokeret ham en uge. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 30. okt 2017, 11:49 (CET)
@David ngoviet: Jeg er fuldstændig enig med PerV i denne sag. Jeg ved godt, at du kun er 13 år, men man kan desværre tydeligt se, at din opførsel er rimelig umoden, når det angår dit sprogbrug. Jeg synes, at du skal tage en snak med dine forældre om opførsel på internettet. Dette tip vil nok også gavne dig en hel del her på Wikipedia. Tro mig! Da jeg var på din alder, var min opførsel på internettet lige så flabet som din opførsel som lige nu, men jeg lærte med tiden, at man skal opføre sig pænt på internettet. David, når din blokering udløber, held og lykke fremover :-). Kærlig hilsen EeveeSylveon 30. okt 2017, 12:01 (CET)

176.20.92.1[redigér wikikode]

Når man ser den slags tåbeligheder er det i orden at fælde en tåre for menneskeheden og give dem en lidt længere blokering end skalaen lægger op til man skal starte med. Jeg syntes at 7 timer er et dejligt rundt tal, der sikrer at de ikke kommer tilbage på denne side af deres sengetid... Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 31. okt 2017, 20:02 (CET)

Tak for din besked, som fik mig til at smile, da det næsten er poesi. Og, du har ret i vedkommende burde have haft længere pause, så vi er sikker på at få fred. Jeg har stadig meget at lære som administrator, så tak for dine råd. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 31. okt 2017, 22:58 (CET)
Man kan kun være enig i, at du har meget at lære som administrator! Hvad er ideen med at slette kildebelagte oplysninger og efterlade en artikel, der åbenlyst er POV?!KryhlMJ (diskussion) 1. nov 2017, 18:02 (CET)
Det drejer sig ikke om hvordan artiklen ser ud nu. Det drejer om at du finder konsensus med de øvrige brugere om hvordan artiklen skal se ud fremover. Du kan altid få en administrators handling vurderet på Wikipedia:Anmodning om administratorassistance, men i dette tilfælde vil jeg synes, det vil være at skyde gråspurve med kanoner. Jeg vil i stedet anbefale dig at bruge din energi på at tale dig til rette med de øvrige brugere. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 1. nov 2017, 20:40 (CET)

Se venligst:[redigér wikikode]

mvh Per (PerV) (diskussion) 2. nov 2017, 12:05 (CET)

Bruger:PerV. Jeg følger med i artiklen og kan se at SimmeD nu også er indover. Jeg synes både SimmeD og Ramloser har en fin tilgang. Det er efterhånden ikke så vigtigt hvad der står i artiklen, men brugerne formår at undgå redigeringskrig. Jeg synes både du og Madglad bør lade både artiklen og dikussionen være et stykke tid og prøve at se på nogle andre ting. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 2. nov 2017, 14:49 (CET)
Sålænge den er beskyttet er det fint for mig! Men så snart beskyttelsen hæves vil Kyhl helt sikkert forsætte sin redigering, og det har jeg tænkt mig at holde øje med! mvh Per (PerV) (diskussion) 2. nov 2017, 14:58 (CET)

Vedrørende habilitet[redigér wikikode]

Kære Savfisk. Flere ophedede diskussioner, blandt andre i tråden Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Eftersyn af demokratisk centralisme har ført til, at en eller flere brugere hat trukket kortet "inhabil" overfor administratorer, der forsøger at bilægge konflikterne med et kompromisforslag. Det er meget vanskeligt at agere i et forum, hvor mindst 7 af 27 aktive administratorer indenfor en periode på ca. et halvt år er blevet beklikket på deres habilitet. Når jeg gennemgår disse debatter får jeg desværre indtryk af, at det drejer sig om en "fløjkrig", hvor nogle brugere forsøger at dreje dansk wikipedia i ekstrem retning. Hvis du har samme fornemmelse, håber jeg, at vi i fællesskab kan skabe en platform, hvor administratorerne "rykker sammen" og i fællesskab bekæmper disse tendenser. Der er en del af vores kolleger, som er meget tilbageholdende med at "blande sig", selv om jeg bl.a. fra wikiwednesday træf er bekendt med, at også andre i vores kreds er frustrerede over debatformen og de alt for mange aggressive kommentarer. Hvis du er enig i min vurdering håber jeg, at vi i fællesskab kan skabe et "mildt pres" på de tavse administratorer for at skabe en fælles front mod de værste angreb på vores integritet.--Ramloser (diskussion) 3. nov 2017, 14:42 (CET)

Kære Ramloser. Jeg tror desværre man må se i øjnene, at der er forholdsvis få administratorer der ønsker eller i det hele taget har overskud til at løse konflikterne mellem brugerne. Tøndemageren var jo bl.a. ude i et voldsomt stormvejr og jeg kunne mærke på mig selv at mine forsøg på konfliktløsning tog temmelig meget på kræfterne. Jeg tror derfor ikke at det vil være en god ide at presse administratorerne til at deltage, og det er overordentlig svært at finde nye emner for administratorer som vil være velegnede til at løse konflikterne. Man kunne godt via et opråb på brønden eftersøge mere bistand, når konflikterne udvikler sig på en måde så administratorerne der har søgt at løse konflikterne føler sig inhabile i stedet for at bruge AOA. Men vi har jo haft en længere periode med god stemning på da-wiki og jeg synes man skal passe på med at lave nye tiltag ud fra enkelt diskussion som er løbet af sporet. Jeg tror faktisk den enkelte administrator skal være lidt ligeglad med inhabilitets spørgsmålet og sætte foden i jorden når det kræves, og så tage al baladen med løftet pande. Det vil naturligvis være en hjælp, hvis administratorer forsøger at støtter hinanden f.eks. ved at give deres besyv med, men jeg tror stadig det forventes at de administratorer der først søger at løse konflikterne også tager nogle at de ubehagelige beslutninger hvis det kommer så langt. Endelig jeg tror det er naturligt at administratorer er forsigtige med at uddele straffe efter det blokerings- og AOA helvede vi havde i første halvdel af året, og som endte med den langvarige blokering af Rodejong, noget du jo bl.a. tog del i sammen med undertegnede. Jeg vil stadig deltage aktiv i at løse de konflikter der er på wikipedia og du kan regne med min støtte, når du forsøger at løse konflikter. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 3. nov 2017, 18:45 (CET)
Meget flot formuleret input fuldstændig på linje med min opfattelse. Så må vi håbe, at en håndfuld af de øvrige adminer tilslutter sig denne linje--Ramloser (diskussion) 5. nov 2017, 03:49 (CET)

Nyheder for november 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 11 - udgivet 2. november 2017

spørgsmål[redigér wikikode]

Hej Savfisk Jeg har et spørgsmål som jeg har tænkt på, jeg har set du har slettet person-angreb mod EeveeSylveon blandt andet senest her under hans fødselsdagshilsen, spørgsmålet er giver du også den bruger en blokering, eller sletter du bare angrebet ?? ---Zoizit (diskussion) 23. nov 2017, 14:08 (CET)

Vedkommende bliver blokeret uendeligt så snart jeg ser ham. Vi kan desværre ikke blokere IP adressen. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 23. nov 2017, 14:13 (CET)
1000 tak for svar og tommel op for et godt stykke arbejde ---Zoizit (diskussion) 23. nov 2017, 14:15 (CET)

Nye brugere[redigér wikikode]

Hejsa. Husk, selvom de nye brugere ofte misforstår Wikipedia og prøver at slette artikler osv., så bør man altid fare med lempe, især når det er tydeligt at det ikke drejer sig om ond vilje. En lidt mere detaljeret forklaring og et par venlige tips er som regel vejen frem. Mvh KnudW (diskussion) 24. nov 2017, 14:56 (CET)

Du har ret. Jeg skal forbedre mig på det punkt. Var det min besked på hendes disk du hæftede dig ved eller var det nogen andet. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 24. nov 2017, 14:59 (CET)
Din besked til hende virker noget brysk. Mvh KnudW (diskussion) 24. nov 2017, 15:03 (CET)
Det er taget til efterretning og jeg har prøvet at bøde på det. Tak for at du holder mig til ilden. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 24. nov 2017, 15:14 (CET)

hjælp til redigering[redigér wikikode]

Hej Savfisk. Du har lige skrevet til mig angående sletning af en artikel. Jeg har selv oprettet den tidligere i dag. jeg har dog vanskeligheder ved at finde rundt i retningslinjer, og indholdet er derfor blevet stemplet som ikke-neutralt. Jeg har af flere omgange forsøgt at gøre det neutralt, men den bliver ved med at bonge ud som ikke-neutral. det er derfor jeg forsøger at slette den igen. Giver det mening? Alt godt (skrev Bodil Liv Holm (diskussion • bidrag) 24. nov 2017, 15:01‎. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Bodil. Jeg har skrevet et svar på din diskussionsside. Fortsæt venligst diskussionen der. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 24. nov 2017, 15:13 (CET)

birkelan siden[redigér wikikode]

hej savfisk

Jeg kan se du har slettet min birkelan side fordi det blev betragtet som "ren eklame". Er det muligt at flytte siden til et mindre synligt sted?

Tænker ejerforeningen er et kommercielt firma på lige fod med Lego - det ene brand en hel del mere kendt end det andet men tænker stadig godt at ejerforeningen kunne have sin plads et sted dybere nede i hierarkiet hvor man ikke så nemt støder på det? (skrev 80.71.142.109 (diskussion • bidrag) 25. nov 2017, 13:49. Husk at signere dine indlæg.)

Der to ting som ikke var i orden med din redigering. Det første er notabilitet, som du kan læse om her Wikipedia:Kriterier for virksomhedsartikler. Dernæst var der tale om en slags hjemmeside (Wikipedia:Hvad Wikipedia ikke er)for jeres forening, hvilket vi ikke accepterer. Du kan prøve at skrive et gendannelsesforslag, men jeg tvivler stærkt på at det kommer igennem. Vi har ikke hierakier på wikipedia. Enten er der en artikel eller også er det ikke med. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 25. nov 2017, 14:15 (CET)

tak for svaret - jeg finder et andet sted at lægge siden - hvor den hører bedre hjemme (beklager jeg endnu ikke har sat mig ind i signeringssystemet)

Selv tak, fordi du henvender dig på en venlig måde. Vi har ganske rigtigt mange regler og det kan være svært at bruge wikipedia korrekt. Derfor hjælper vi så meget vi kan, når nye brugere forsøger sig, og det betyder ikke noget, at man ikke lige ved hvordan man skal signerer sig. Men når selve grundlaget for artiklen ikke lever op til vores regler, kan vi desværre ikke hjælpe. Med venlig hlsen Savfisk (diskussion) 25. nov 2017, 15:13 (CET)

Nyheder for december 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 12 - udgivet 1. december 2017

Beskyttelse af artikel[redigér wikikode]

Da krigen fortsætter, har jeg beskyttet demokratisk centralisme i en uge, Så må vi se, om gemytterne falder til ro.--Ramloser (diskussion) 3. dec 2017, 22:17 (CET)

Det synes jeg er en passende forholdsregel. Tak fordi du tager del i at se på problemerne. Jeg tror dog vi må se på mere langsigtet løsning. Jeg overvejer en AOA eller et indlæg på brønden. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 3. dec 2017, 22:31 (CET)

Nyheder for januar 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 1 - udgivet 1. januar 2018

Støt din anklage med evidens[redigér wikikode]

Støt venligst din anklage om at jeg ikke redigerer neutralt med faktiske eksempler på at jeg ikke har overholdt reglen om NPOV. Ellers forventer jeg at du trækker den tilbage snarest muligt.Maunus (diskussion) 10. jan 2018, 19:19 (CET)

Hold op med at piske en stemning op. Du har gentagne gange været involveret i ubehaglige diskussioner og der har du mildest talt ikke overholdt vores regler. Men jeg kan se at du ikke kan acceptere mit forslag og derfor flytter artiklen sig ikke. Du er nøjagtig lige så stædig som alle de andre og har ikke noget at lade andre høre for. - Savfisk (diskussion) 10. jan 2018, 19:38 (CET)
Nej ærligt Savfisk, Maunus og Cayrouses har nu i over et år stået på mål for konstante angreb fra Rmir, der forefægter en 150-års gammel myte. I de diskussioner harr Rmir tilladt sig at udråbe Cayrouses som trol, fordi han ikke ville acceptere Rmirs nationalromantiske ævl. Forsvarerne af konsensus kan aldeles ikke ligestilles med Rmirs sabotage af konsensus i denne artikel. mvh Per (PerV) (diskussion) 10. jan 2018, 19:44 (CET)
Jeg har ikke i sinde at gå ind i detaljerne i artiklen. Jeg kan bare konstatere at der endnu engang er kommet forslag om at nogen skal blokeres. Det er næsten som at trække det berømte kort. Så er diskussionen død. Vi har haft en rimelig fredelig tid på da-wiki og det har du din store andel i. Tak for det. Mit fokus er i øjeblikket at vi ikke igen kommer i en situation hvor ufred trives. Så må artiklerne komme i anden række. Der er jo masser at skrive om og indtil videre foreslår jeg vi lader de problematiske ligge og prøve at glemme fortiden. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 10. jan 2018, 19:53 (CET)
At være stædig eller at være med i ubegahelige diskussioner er ikke det samme som at være uneutral. Det kan godt være jeg har brudt regler om omgangsform (det har den person jeg har diskuteret med også, han har bare fået lov, og får til stadig hed lov til at gøre det ustraffet) - men jeg har ikke redigeret uneutralt, men redigerer kunøø på basis af kilder og med neutralitet og objektivitet for øje. Rmir2 har i flere diskussioner uopfordret gentaget løgnagtige anklager og kommet personangreb - som jeg i denne omgang ikke har gengældt - men at du en administrator kommer med de samme anklager, det kan jeg ikke lade stå. Enten specificerer du at jeg ikke har redigeret uneutralt, eller også så må jeg se hvilken konsekvens jeg må drage.Maunus (diskussion) 10. jan 2018, 20:10 (CET)
nej, det er der ikke. Jeg har bedt Rmir2 om at holde inde med sine personangreb imod mig - som er ligeså slemme som dem jeg i sin tid blev blokeret for. Og jeg har sagt at hvis han ikke stopper vil jeg bede om at han bliver straffet på samme måde som jeg blev. Kan du forklaremig hvorfor det skulle være problematisk? Kan du forklare på en rimelig måde hvorfor du ikke er villig til så meget som at advare Rmir2 for den samme adfærd som jeg blev blokeret for uden varsel? Maunus (diskussion) 10. jan 2018, 20:10 (CET)

<udryk>Savfisk, du bliver nødt til at se på historikken, det er ikke oldnordisk fortid vi snakker om. I dette år, og det er trods alt kun 10 dage gammel, har Rmir genindført sine nationalromantiske ideer i artiklen. Så snart beskyttelsen af artiklen blev hævet genindførte han sine POV redigeringer, som var fjernet efter konsensus.Det kan vel ikke undre, at bidragsydere, bliver støt på manchetterne, når deres seriøse arbejde, de gennem måneder havde opnået konsensus for før beskyttelsen, bliver nulstillet af Rmir. Rmirs redigeringer er til stadighed et problem, og at skyde på Maunus eller Cayrouses er som at rette smed for bager. Brugeren som indsatte nationalromantiske vurderinger mod konsensus var Rmir, Maunus og Cayrouses har forsvaret et oplysende seriøst dansk wikipedia! mvh Per (PerV) (diskussion) 10. jan 2018, 20:14 (CET)

@Per. Dem der blev støt på mancheterne fik hjælp af Tøndemageren. At forlange at andre administratorer så skal gribe ind, er et tegn på at man ikke vil indse hvor trangt det i virkeligheden er for administratorerne. Vi er kun 26 og mange vil ikke bruge energi på den slags konflikter og jeg forstår dem. @Maunus. Find noget andet at bruge din tid på. Vi kommer ikke videre her, for du får ikke min støtte og bemærk det får Rmir2 heller ikke. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 10. jan 2018, 20:48 (CET)
Vil lige tilføje at jeg overvejede en blokering for hvad jeg opfattede som bevidst provokerende adfærd fra Rmir2 - og intet brugeren har gjort sidenhen, har overbevidst mig om at det ikke var sådan. Jeg vil også godt anerkende at Rmir2 har fået en lettere behandling hvad angår blokeringer, end andre brugere har fået. Jeg synes dog også, at diskussionen er løbet ud i at det nu er diskussion for diskussionens skyld. Derfor vil jeg, som Savfisk, opfordrer til at komme videre og lade artiklen ligge for nuværende. mvh Tøndemageren (diskussion) 10. jan 2018, 21:45 (CET)
Så ikke lige Maunus trussel, fordi indlæggene var spredt ud. @Maunus. Du må gøre hvad du finder rigtigt. Det bestyrker dog blot min indtryk af, at du ikke respektere ønsket om godt diskussions klima her på da-wiki. Den slags tror jeg ikke længere har opbakning. - Savfisk (diskussion) 10. jan 2018, 22:00 (CET)
Det hjælper ikke et godt diskussionsklima at Rmir2 får lov til at skrive personangreb og løgne mod mig i stortset alle sine indlæg uden konsekvens, hvorimod jeg bliver blokeret for det samme - dog samtidig med at jeg kan dokumentere hans problematiske handlinger der strider i mod wikipedias politiker. Hvis du gerne vil have et godt diskussionsklima kan du ikke tillade Rmir2's adfærd - det skaber det modsatte af et godt diskussionsklima. Og når du anklager mig for at være uneutral samtidig med at du ikke kommenterer Rmir2s åbenlyse og gentagne personangreb mod mig, så støtter du ham de facto. Maunus (diskussion) 10. jan 2018, 22:20 (CET)
Jeg har svært ved at følge den aktuelle diskussion, da der i denne tråd ikke er nogen henvisning til den. Men Rmir2 har i anden sammenhæng lovet mig ikke at gå ind i diskussioner med indlæg, der indeholder personangreb. Det bekymrer mig derfor, at denne debat antyder, at Rmir2 i en debat har foretaget et personangreb. Jag forventer, at Rmir2 holder sig til de emner, hvor han bidrager positivt og medvirker til at forbedre Wikipedia. Men da jeg ikke kender den konkrete sag mellem Rmir2 og Maunus, kan jeg ikke vurdere, om Rmir2 rent faktisk har brudt sit løfte. Det kræver, at debattørerne indvier os andre i, hvad diskussionen går ud på. Så jeg opfordrer alle til at angive konkrete eksempler, inden man etablerer en "AOA".--Ramloser (diskussion) 10. jan 2018, 22:24 (CET)
Han har foretaget en hel række personangreb, som Savfisk lader gå upåtalt når de kommer fra Rmir2. Du kan se dem på diskussionen Dannebrog.Maunus (diskussion) 10. jan 2018, 22:26 (CET)
@Ramloser: Mere præcist link: Diskussion:Dannebrog#Pudsig ændring og det efterfølgende afsnit. mvh Per (PerV) (diskussion) 10. jan 2018, 22:29 (CET)
Jeg ser helst at debatten vedr. Rmir2 foregår et andet sted end på min diskussionside. Denne diskussion drejer sig om Maunus klage over mig ikke andet. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 10. jan 2018, 22:44 (CET)
Nej den drejer sig om din anklage mod mig, som du ikke har støttet med evidens eller undskyldt for. En person der kommer med udokumenterede, falske anklager er ikke egnet til at være administrator. Maunus (diskussion) 11. jan 2018, 08:30 (CET)

Savfisk. Man kunne næsten tro, at du går ud fra, at i et skænderi er der aldrig en af parterne, der har ret. Men din holdning er vel snarere, at du ikke har tid til at sætte dig ind i sagen. --Cayrouses (diskussion) 11. jan 2018, 12:11 (CET)

Da Savfisk ønsker debatten taget andetsteds, afgiver jeg en kommentar på Maunus' diskussionsside.--Ramloser (diskussion) 11. jan 2018, 12:17 (CET)
@Cayrouses. Det er ud fra min erfaring fra lignede diskussioner, at jeg ikke ønsker at tage stilling til konsensus, når diskussionen er løbet af sporet, på den måde det er sket. Sindene er kommet i kog og det kommer sjældent til at dreje sig hvad der skal stå i artiklen, fordi der bliver diskuteret alle mulige andre ting, selv om der bliver opfordret til at holde sig til sagen, og konflikten bliver bare ved med at eskalere. Diskussionen herover jo et glimrende eksempel på det, og hvordan forventer man sig at en administrator skal kunne skelne skidt fra kanel i den situation og undgå blive en del af personfnidderet, når man ikke respekterer administratorenes anbefalinger. Der kunne godt blive delt gule kort og dummebøder ud, men det er vi blevet tilbageholdende med, for det ødelægger klimaet på da-wiki og har stort set ingen effekt. Nu har vi haft fred et stykke tid, og den fred er vigtig at holde fast i, fordi jeg tror ikke vi er kommet os tilstrækkelig over al den ballade der var sidst. Der er masser at andre artikler og tage fat på, hvor man ikke kommer i konflikt med de samme brugere. Efter min mening burde deltagerne i diskussionen kunne selv indse, at den ikke fører nogen vegne, men der er åbentbart svært at lægge bånd på sig selv, og lade være med at tage hansken op. Det gælder selvfølgelig mere for nogle end for andre. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 11. jan 2018, 18:15 (CET)
Thumbup.svg --Glenn (diskussion) 15. jan 2018, 16:48 (CET)

Du fortsætter nu dine anklager om at det er mig der fører en upassende tone i diskussioner med Rmir2. Uden på nogen måde at anerkende de faktum at rmir2 selv konsekvent i sine indlæg kommer med perfide personangreb der intet gør for at forbedre indholdet af artikler eller for at forbedre stemningen. Det er så ekstremt enøjet og partisk af dig at du for mig at ser har ugyldigjort dig selv som administrator. Jeg vil på det kraftigste opfordre dig til at træde tilbage. Din enøjede tilgang til konfliktløsning er ikke på nogen måde objektiv eller upartisk og derfor er du uegnet til at være administrator.Maunus (diskussion) 15. jan 2018, 12:57 (CET)

Fald lige ned[redigér wikikode]

Kan ikke se der noget galt ned nedenstående kommentar:

"Stop med at fjern diskussioner herinde https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Ugens_artikel/Nomineringer&action=history !!! det er simpelthen noget svineri at fjerne hvad andre skriver i diskussioner !!! --BillyDK (diskussion) 20. jan 2018, 01:17 (CET)"

Du mener ikke der "grund til at hidse sig på den måde", jeg uenig. Fra min side af skærmen, er jeg vred over hærværk og censur, derfor synes jeg tonen er ganske fin for understege det. Ja jeg spørg hvad han har gang i, men det os det jeg søger et svar på? Skriver det noget svineri, men skriver selvfølgeligt ikke noget om at brugeren er idiot, dum eller what so ever.

venlig hilsen BillyDK (diskussion) 20. jan 2018, 13:24 (CET)

Billy, vi er alle irriterede over hærværk og brugere, der mere eller mindre bevidst overtræder regler og normer. Men det ændrer ikke ved, at vi alle bør undgå at “råbe” af andre brugere gennem brug af nedsættende betegnelser, som “svineri” og brug af udråbstegn og versaler. “Fald lige ned” er måske heller ikke i den kategori, der fremmer en konstruktiv debat. Lad os prøve at tale pænt herinde, også til dem, som vi ikke er enige med eller som i øvrigt agerer uhensigtsmæssigt. —Pugilist (diskussion) 20. jan 2018, 14:15 (CET)
Blot for en ordens skyld bemærkes, at der ikke med ovenstående er tilkendegivet nogen holdning om den konkrete konflikt, men alene en bemærkning om debatkultur. —Pugilist (diskussion) 20. jan 2018, 14:20 (CET)
Fair nok - kan godt forstå hvad du mener og det har du ret i --BillyDK (diskussion) 20. jan 2018, 14:36 (CET)

Nyheder for februar 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 2 - udgivet 2. februar 2018

Tak[redigér wikikode]

I starten, så jeg det bare som en opgave at sætte kortene ind; men da jeg så at listen, der skulle rettes, hele tiden voksede, selvom jeg gjorde, hvad jeg kunne, blev jeg pludseligt træt! mvh Per (PerV) (diskussion) 10. feb 2018, 23:17 (CET)

Det forstår jeg udmærket. Jeg håber min besked på brugerens disk kan få vedkommende til at ændre adfærd. Vi har jo brug for alle bidrag. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 10. feb 2018, 23:23 (CET)
Hørt og initiativet med at indsætte infobokse var godt; men det tvinger bare andre til at kaste sig over artiklerne, for at få genindsat kortene. Jeg tror jeg nåede en 10-15 stykker; men der ligger i hvert fald 40-50 og roder uden kort nu! mvh Per (PerV) (diskussion) 10. feb 2018, 23:26 (CET)
Jeg har dårlig tid i aften. Jeg vil forsøge at hjælpe til i morgen. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 10. feb 2018, 23:28 (CET)

Nyheder for marts 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 3 - udgivet 2. marts 2018

FYI[redigér wikikode]

Indstillingen for en ny version af DBL Skabelonen er placeret i Brønden.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 9. mar 2018, 18:43 (CET)

Kan jeg give støtte en afstemning?[redigér wikikode]

Hej Savfisk. Jeg oprettede anmodningen om fratagelsen, kan jeg så også gå ind og støtte fratagelsen af Vrenaks administratorrolle? Jeg ved ikke om man skal have et vist antal redigeringer for at få lov. Mvh BrianRasmussen (diskussion) 15. mar 2018, 10:19 (CET)

Hej Brian. Alle brugere kan deltage. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 15. mar 2018, 10:21 (CET)
Okay, tak for svaret. :-) --BrianRasmussen (diskussion) 15. mar 2018, 10:22 (CET)
Opdatering. Jeg har desværre overset at man skal have bidraget til mindst 5 artikler for at være stemmeberettiget. Se evt. Wikipedia:Afstemningsprocedure. - Savfisk (diskussion) 15. mar 2018, 15:22 (CET)

Fratagelse af sysop afstemning[redigér wikikode]

Hejsa. Ville lige hurtig gøre opmærksom på at der skal være 6 brugere som støtter en fratagelse før at en afstemning skal oprettes jf. Wikipedia:Administratorer#Fratagelse_af_administratorret. Bare lige for at være sikker på du vidste det. --SimmeD (diskussion, bidrag) 16. mar 2018, 09:45 (CET)

Hej SimmeD. Har jeg talt forkert på Wikipedia:Landsbybrønden/Fratagelse_af_administratorrettigheder_for_Vrenak? Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 16. mar 2018, 09:47 (CET)
@SimmeD: Undertegnet, BrianRasmussen, Pugilist, PerV, Nico og InsaneHacker havde alle givet tilsagn om start af afstemning, så intet forkert er sket :) mvh Tøndemageren (diskussion) 16. mar 2018, 10:00 (CET)
Hehe okay. Ville også bare lige være sikker. Havde ikke lige tid til at læse den kæmpe bibel igennem ord efter ord :P Så længe det hele går efter reglerne! --SimmeD (diskussion, bidrag) 16. mar 2018, 10:02 (CET)
Det er bare OK. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 16. mar 2018, 10:03 (CET)

Symbol comment vote.svg Kommentar: SimmeD, Savfisk og Tøndemageren. Jeg tæller kun 5. BrianRasmussen er ikke stemmeberettiget. (har kun 2 artikler af de nødvendige 5)  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 16. mar 2018, 13:07 (CET)

Jeg synes at det er vigtigt for debatten, derfor kopierer jeg ovenstående ind på Wikipedia:Afstemninger/Fratagelse_af_administratorret_for_Bruger:Vrenak#Diskussion.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 16. mar 2018, 13:18 (CET)