Diskussion:Hans Fuglsang-Damgaard

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Besættelsen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Besættelsen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Besættelsenrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
  • Jeg har fjernet, at der direkte står i biografien at han var modstandsmand - hans modstandsaktiviteter var primært tilknyttet hans rolle som primas for folkekirken og biskop. Mvh Orwell123 (diskussion) 10. jul 2012, 11:11 (CEST)
Jeg er uenig og har tilbageført. Er man optaget i Modstandsdatabasen, er man modstandsmand. Vi skal ikke sortere i, hvor meget eller lidt folk har været aktive i modstandskampen. --KLN (diskussion) 10. jul 2012, 15:37 (CEST)
Det er en evig diskussion og der står også bare diverse aktiviteter i profilen på modstandsdatabasen. Jeg mener stadigvæk, at hans modstandsaktiviteter knytter sig til hans embede som biskop. F.eks. udarbejdelse af hyrdebrevet i 1943 i forbindelse med jødeforfølgelserne osv. Han var også modstandsmand virker forkert! - fordi hans aktiviteter var så tæt knyttet til hans rolle som biskop og embedsmand. Der var ingen modstandsaktiviteter der gik udover denne rolle. Han var ikke biskop og modstandsmand, han var en biskop der gjorde modstand. Mvh Orwell123 (diskussion) 11. jul 2012, 10:32 (CEST)
Så længe, at han kategoriseres som modstandsmand, er jeg tilfreds. Man behøver ikke at være militant for at være modstandsmand. Den nuværende formulering er ok. --KLN (diskussion) 11. jul 2012, 17:45 (CEST)