Diskussion:Havejordbær

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Artiklens titel[redigér wikikode]

Den korrekte danske stavemåde må vel være "havejordbær"? --PhoenixV 4. feb 2007 kl. 12:28 (CET)

Ja - men vi har stemt om plantenavngivning, så der følger vi ikke almindelig sprogbrug, men botanikernes. --Palnatoke 26. jun 2007, 14:30 (CEST)

Sammenskrivningsforslag[redigér wikikode]

Det er blevet foreslået, at vi skriver denne artikel sammen med artiklen Jordbær (frugt). Det er ingen sag, men vi har ellers den praksis at holde den botaniske beskrivelse af planten adskilt fra beskrivelsen af frugten (se f.eks. Bananplante hnv. Banan eller Have-Ribs hnv. Ribs (bær)). Derfor tøver jeg lidt med at foretage det modsatte her. Men hvad mener andre?--Sten Porse 8. jan 2008, 20:35 (CET)

Jeg ser intet problem i at holde de to beskrivelse adskilt. Som altid vil jeg mene, at det er et spørgsmål om den specialiserede artikel (i dette tilfælde frugten) kan bære en selvstændig artikel. Med jordbærfrugten skulle det nok kunne lade sig gøre.
Sammenskrivningsforslaget er sikkert opstået ved, at den nuværende frugtartikel indeholder en hel del blandet information om både plante og frugt. Hvis man sørgede for at rydde op i frugtartiklen, så vil jeg mene, at sammenskrivningsforslaget ellers kan droppes. --|EPO| 8. jan 2008, 20:41 (CET)