Diskussion:Heinz Guderian

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
1. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 1. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 1. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

O.A. (oversætterens anmærkninger)[rediger kildetekst]

Artiklen er frembragt ved oversættelse af den engelske udgave. Jeg har herunder valgt nogle formuleringer, som måske ikke klinger helt rent:

  • stabschef for hæren - den tyske udgave benytter Chef des Generalstabes des Heeres og den engelske Chief of the OKH - indholdsmæssigt mener jeg den valgte oversættelse kan forsvares, idet Hitler selv direkte havde kommandoen over hæren.
  • bevægelig kamp (manoeuvre warfare) - det skurrer lidt i ørerne - forslag modtages.
  • blietzkrieg-doktrinen - den har jeg taget med, selv om begrebet vist aldrig blev anvendt at tyskerne.

-- /Poul G 13. nov 2005 kl. 21:58 (CET)

-Stabschef...: Jeg er enig, da man i Tyskland da havde en hærstab (OKH), flyverstab, marinestab samt den overordnede stab for de samlede væbnede styrker, Wehrmacht staben (OKW). Stabschef for Hæren eller Chef for Hærens Generalstab. Hitler var øverstkommanderende, ikke bare for hæren, men for Wehrmacht. -Manoeuvre warfare kaldes i dansk militært sprog for bevægelig kamp eller "ild og bevægelse". Mikael F

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Polarlys slettede Image:GuGuderian.jpg: deleted, see [[Commons:Deletion requests/Image:GuGuderian.jpg|reason]];

-- CommonsTicker 25. feb 2008, 15:14 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Giggy slettede Image:Hugo-Sperrle-Heinz-Guderian-Hans-Juergen-Stumpff-Erhard-Milch.jpg: See [[User talk:Clockwork Orange#Blocked]]; highly like to be a copyvio of some sort.;

-- CommonsTicker 28. apr 2008, 04:15 (CEST)