Diskussion:Hiphop

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Mener den nyeste tilføjelse med Human beat boxing bør fjernes, da human beatboxing ikke anses som et af elementerne i hiphop. Elementerne tæller i øvrigt kun 4 og ikke 5, som det er blevet rettet til ved ip:83.88.111.237 Elliott 20. jun 2006 kl. 21:36 (CEST)

Det er korrekt at Human Beat Boxing ikke i den helt traditionelle opfattelse anses som et af elementerne i hip hop. Men flere kilder herunder den amerikanske artikel på wikipedia om hip hop nævner Human Beat Boxing som det femte element og i den sammenhæng kan man godt forsvare at elementerne tæller 5 og ikke 4. Martinndk 1. jul 2006 kl. 20:43 (CEST)

Jeg har fjernet det 5. element og tilføjet kort nedenunder, at nogle anser human beat boxing for et element i sig selv. Jeg mener ikke, at det skal skrives som et decideret 5. element, når der er så stor uenighed om det. --Polkafjæs 11. dec 2006 kl. 18:15 (CET)

Jeg har også tilføjet afsnittet "Hiphoppen ændres". --83.95.206.40 11. dec 2006 kl. 19:46 (CET)

Hiphop er ikke blot en musikform men en kultur, der opstod blandt de afroamerikanske indbyggere i New York, USA i starten af 1970'erne. - Hvorfor ikke blot skrive: Hiphop er en subkultur, der opstod blandt de afroamerikanske indbyggere i New York, USA i starten af 1970'erne. Så ungår man at sproget bliver så kludret. Martin J 10. aug 2007, 13:24 (CEST)

Rap: Rhythm and poetry (rytme og poesi): Man taler (rapper) hen over et rytmestykke, ofte leveret af en DJ. - man bør nok understrege at man ikke blot "taler", men at man taler rytmisk, og at et "rytmestykke" (som beskrevet) ikke er nødvendigt for at "rappe". Martin J 10. aug 2007, 13:24 (CEST)

5 element[redigér wikikode]

der skal selvfølgelig ikke være tale om at det er et femte element man har med at gøre, når svaret allerede står der. Læs imellem linjerne. Det er jo som sagt en blanding af DJ'ing og rap? Man kan ikke tage to elementer, klaske det sammen, og kalde det for et helt femte element.

Men det er helt iorden at nævne human beat boxing. Det har også haft indflydelse på hiphoppen. Ved hjælp af det kunne de jo skabe sig en idé om, hvordan deres beats skulle være... nogen gange er det ikke nok at have det i hovedet..

Peace

Udvidelse[redigér wikikode]

Bør der ikke være noget omkring det tøj man har gået med, op igennem tiden, i hiphopmiljøet? Og hvad med noget omkring hiphoplingo? Og noget omkring de forskellige typer tekster der findes, politiske, blærerøvsteksterne, selvbiografiske, etc. Der er jo meget meget mere man kan skrive omkring hiphop. Hvilke danske bands har der været gennem tiden?(MC Einar, Humleridderne, Flopstarz, Rockers by choice, Al Agami, osv.) (skrev 90.184.76.177 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg synes du bare skal gå i gang, men husk kilder - læs mere i dokumentationen på skribentforsiden. Overvej også at oprette en brugerkonto. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 29. aug 2013, 22:58 (CEST)