Diskussion:Hittitter

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tyrkiet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyrkiet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tyrkietrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Påstand om at kurdisk skulle være efterkommere af hittitterne og at deres sprog skulle stamme fra hittitisk[rediger kildetekst]

Dette stod tidligere i artiklen:

Det menes at mederne og hittiterne er forfædre til de moderne kurdere.[kilde mangler] De kurdiske dialekter Kurmanji, Laki og Zazakki er en blanding af medisk og hittiternes sprog og de syd og øst kurdiske dialekter Sorani, Barani og Lori stammer fra ren medisk. [kilde mangler] Det danner et stort kurdisk sprog. Men de sidste 2000 - 2500 år er det kurdiske folk så godt blandet at det ikke lyder som blandinger. [kilde mangler]

Jeg har ikke kunnet finde nogle egentlige kilder som bekræfter disse påstande. Åge (diskussion) 29. jul 2012, 14:12 (CEST)