Brugerdiskussion:Åge

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Åge!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen JGC 19. okt 2007, 01:17 (CEST)

Tip[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

Ellers flot arbejde! --Mini Einstein (Allan) 29. dec 2007, 21:18 (CET)

Vedr. lettiske administrative enheder[rediger kildetekst]

Hej Åge, Jeg har lagt mærke til at du har oprettet Malta (Maltas landkommune). Indrømmet, det er mig som har skrevet artiklen om Rēzeknes distrikt tilbage i 2007, hvor jeg selv benytter begrebet landkommune, men jeg har på det sidste lagt mærke til, at langt de fleste artikler på da.wikipedia om administrative enheder får opkaldt artiklens titel efter enhedens navn på det oprindelige sprog (lige på nær artikler om Litauen). Det var min hensigt at kalde lettiske administrative enheder for pagasts, novads o.lign. fremover, men vil da gerne lige høre hvad du synes om det? Philaweb 18. maj 2011, 23:32 (CEST)Reply[svar]

Hej Philaweb, Jeg er helt enig i, at det vil være nemmere bare at kalde enhederne for pagasts, novads osv. men for folk, som ikke er bekendte med de lettiske betegnelser, tror jeg, det vil skade mere end det vil gavne. Hvis man fx skal benytte pagasts, skal der være en tydelig forklaring af betydningen. Det er min mening. Åge 19. maj 2011, 00:57 (CEST)Reply[svar]

Hej Åge, Du må undskylde jeg havde glemt denne diskussion. Pagasts er til dels blevet forklaret i artiklen, og jeg vil senere opdatere og udbygge den - også når det kommer til begrebet novads. Philaweb 21. apr 2012, 12:16 (CEST)

Et tip[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Vi vil gerne gøre opmærksom på, at det ikke er tilladt at slette på diskussionssider. Hvis du mener, at siden er blevet for stor, eller hvis der står noget på siden, du ikke er så glad for, kan du flytte hele eller de ældste dele af sidens indhold til et arkiv. Det forventes dog, at arkivering tidligst sker en uge efter seneste indlæg, så andre kan nå at se hvad der er skrevet. Dette link beskriver, hvordan man laver et arkiv og bruger det. Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 3. apr 2012, 09:36 (CEST)

EAN[rediger kildetekst]

Jeg antager at du er ved at indføje informationerne fra de artikler, du har gjort til redirects, så læserne ikke mister dem. --Palnatoke (diskussion) 28. apr 2012, 06:53 (CEST)

Der stod næsten ikke noget på siden EAN nummer, begge sider var om det samme. Men jeg tjekker lige om de få 3 linjer indeholdt noget, som ikke står på International Article Number (EAN). Det duer jo ikke, at der er flere artikler om det samme, men jeg synes man kan diskutere titlen "International Article Number (EAN)" da den jo er engelsk. Åge (diskussion) 28. apr 2012, 07:32 (CEST)

Konkret tænker jeg på de EAN-numre, der benyttes i forbindelse med handel med det offentlige i Danmark, men du har da fuldstændig ret i at der kun skal være en artikel om emnet :-) --Palnatoke (diskussion) 28. apr 2012, 07:41 (CEST)

Jeg har tilføjet det, du er velkommen til at tjekke det efter. NB ved alle andre "redirects" jeg har lavet har jeg overført alt som ikke stod på den anden artikel. -Men de fleste "redirects" har jeg selv lavet for at andre stavemåder kunne lede til den rette artikel. Du er velkommen til at kigge efter, sig endelig til hvis du finde noget. Åge (diskussion) 28. apr 2012, 07:45 (CEST)

Slaget ved Wien[rediger kildetekst]

Hej Åge

Vi du kigge på Slaget ved Wien. Som du kan se her, har Bruger:Amjaabc nomineret den til LA. Inden den skal være Ugens artikel i uge 42, håber jeg den kan blive udvalgt som LA.

Jeg har arbejdet ihærdigt med artiklen, så det vil være fint med en evaluering af artiklen, men jeg kan ikke finde ud af at sætte proceduren igang :(. Jeg håber at artiklen efter evaluering kan blive WP:GA. mvh Per (PerV) (diskussion) 10. okt 2012, 13:36 (CEST)

  • Hej PerV, jeg er blot en almindelig bruger på wikipedia, jeg har ingen kontrol over noget som helst herinde :). Men jeg ville helt klart støtte at omtalte artikel blev LA! Som jeg kan se er alt det med gode, lovende, fremragende artikler gået i stå... Fx har Islands Brygge stået på forsiden i meget lang tid som den nye fremragende artikel! Åge (diskussion) 10. okt 2012, 13:46 (CEST)

Barnstar[rediger kildetekst]

Working Man's Barnstar.png Jens Vejmand-Barnstar
For dine mange sproglige rettelser får du hermed en barnstar. Mvh. Cgtdk (diskussionbidrag) 11. okt 2012, 19:01 (CEST)


Ugens artikel[rediger kildetekst]

Hej Åge. Det er dejligt, at du er begyndt at bidrage til valget af ugens artikel. Jeg er dog lidt i tvivl, om du mener, at en nominering også tæller som en stemme; det gør den ikke, så derfor vil man typisk selv placere sin stemme, når man foretager en ny nominering (med mindre man faktisk ikke kan stemme for artiklens udnævnelse). Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. dec 2012, 20:34 (CET)

Hej igen. Jeg vil bede dig om at huske at indsætte {{Milepæle}} (eller opdatere den, hvis den allerede findes) for de artikler, du nominerer til UA. Se fx Diskussion:Vilnius, hvor jeg har tilføjet nomineringen. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. mar 2013, 21:31 (CET)

UA-duks[rediger kildetekst]

Hej Åge. Jeg kan se, at du på det seneste har nomineret en del artikler til Ugens artikel. Har du mod på at bidrage til 'kåringen', dvs. være med til at gennemføre udvælgelsesmetoden? Jeg kan se, at ugens artikel for uge 26 endnu ikke er gennemført her en uge efter, at den udløb. Normalt er det Arne (Amjaabc) - og i ny og næ jeg - der gennemfører ugens udvælgelse umiddelbart efter afstemningens udløb kl. 20 om søndagen, men når Arne og jeg ikke har mulighed for at gennemføre afstemningen, ville det være fint, hvis andre kunne træde til. Du finder et link til udvælgelsesproceduren her: [1] Er du i tvivl om fremgangsmåden, må du endelig spørge. De bedste hilsner --Morten Haagensen (diskussion) 2. jun 2013, 11:14 (CEST)

Ja, det ville da være fint! I øvrigt godt du (indirekte) mindede mig om det, Morten; nu har jeg klaret uge 26 - lad os se om ikke én af os kan sørge for udpegningen af uge 27 lidt før. I øvrigt har der ikke været nogen stemmer afgivet i denne uge endnu. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. jun 2013, 12:44 (CEST)

Hej Åge. Jeg kan se, at du har klaret uge 27 på afstemningssiden. Det er rigtig fint. Jeg har flyttet den ældste afstemning nederst på siden til arkivet. Husk også at tilføje den valgte artikel, Bart Simpson, på denne side i den rette kategori [2]. Jeg vil tro, at den skal tilføjes under kategorien 'Kunst og kultur' under 'tv'. Husk samtidig at opdatere antallet af artikler i 'Kunst og kultur'. Du må også meget gerne oprette Bart Simpson i UA-skabelonen [3] under uge 27. Og sidst men ikke mindst må du også meget gerne opdatere milepælene på Bart Simpsons diskussionsside. Jeg kan se, at du nominerede artiklen til UA den 29. april. Dette bør fremgå af milepælene, ligesom det bør fremgå, hvornår artiklen blev valgt til Ugens Artikel. Der er en masse, man skal huske, men øvelse gør som bekendt mester. Giv mig et praj, hvis du har brug for hjælp. De bedste hilsner --Morten Haagensen (diskussion) 3. jun 2013, 10:42 (CEST)

Hej Åge. Lige en lille ting i forbindelse med UA. Når du nominerer artikler til UA er det god skik at indsætte punkter i {{Milepæle}}-skabelonen på de pågældende artiklers diskussionssider. Hvis du ikke ved, hvordan du skal indsætte dem, kan du bare spørge eller kigge på andre artikler. Ellers god arbejdslyst --Johan U (diskussion) 3. jun 2013, 22:43 (CEST)

Kig evt. her[rediger kildetekst]

Om Santiago de Compostela-ulykken

Jeg synes artiklen er blevet rigtig god mvh Per (PerV) (diskussion) 10. aug 2013, 03:55 (CEST)

Global konto[rediger kildetekst]

Hej Åge. Jeg kan se du ikke har fået en global konto - se Speciel:CentralAuth/Åge. Du kan aktivere det i Indstillinger. Bagefter kan du hængte de konti, som er dine, fra andre wiki'er sammen, så det bliver samme konto. Du kan tjekke status med Speciel:MergeAccount. Fordelen er du kan komme til andre wiki'er, herunder Wikidata og Commons, uden at skal logge ind igen. Og på tidspunkt skal alle konti være globale. Hvis du vil være sikker på at du beholder samme brugernavn, så gør det nu. --Steen Th (diskussion) 29. sep 2014, 17:38 (CEST)