Diskussion:Holland/Arkiv 2008

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Dette er arkivet over perioden 2006 - 2008


Forslag til løsning på navneproblemet Nederlandene / Holland[rediger kildetekst]

Som barn af en ægte hollænder, er det naturligvis opmuntrende at se området, hvor min mor er født, ophøjet til navnet på et helt land - omend det naturligvis er en torn i øjet på de mange nederlændere, der ikke bor i et af de hollandske områder. Men kunne problemet med den danske artikel ikke løses på samme måde, som man har gjort det i den svenske Wikipedia - nemlig ved at oprette en flertydig side (se sv:Holland)

Dermed kunne siden blive åbnet for fortsatte redigeringer og tilføjelser. Der er jo ingen grund til at gøre det sværere end det er - og helt ærligt: er hele denne diskussion ikke bare en gang flueknepperi :-) apw 27. maj 2006 kl. 12:35 (CEST)

Holland (flertydig) findes skam allerede med henvisninger til både staten og landskabet og de to nutidige provinser. Byrial 4. jun 2006 kl. 09:31 (CEST)

Flaget er uploadet hertil uden licens. En administrator bedes udskifte det med følgende commonsbillede: Commons:Flag_of_the_Netherlands.svg --|EPO| 3. jun 2006 kl. 10:47 (CEST)

Hermed gjort. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 3. jun 2006 kl. 10:57 (CEST)

Ophævelse af beskyttelse[rediger kildetekst]

Jeg har forsøgsvis ophævet beskyttelsen, det vil dog ikke være muligt at flytte artiklen.

Dermed er der ikke givet frit slag til at ændre især navnet på artikel; det skal stadig afgøres her på siden. Ret gerne ikke-kontroversielle ting - indfør fx den nye landeskabelon.

Tak til Morten LJ for forslaget samt for at teste, at det fungerer efter hensigten.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 25. jun 2006 kl. 21:09 (CEST)

Artiklens prioritering[rediger kildetekst]

Det er min opfattelse at artiklen har lidt en smule under den store Holland / Nederlandene diskussion. Afsnittet Nederland(ene) eller Holland? bør efter min mening stå i bunden af artiklen, afsnittet er godt men det er ikke det vigtigste for læseren. --Morten LJ 26. jun 2006 kl. 21:26 (CEST)

Jeg er ikke enig, derfor flytter jeg den op, dog med nyt indhold og overskrift. To begrundelser: 1. Det er almindeligt at have etymologi i begyndelsen af artiklen, da det meget naturligt kommer før historiesektionen. 2. Netop pga. det specielt tvetydige ved tilfældet Holland/Nederlandene bør forklaringen stå øverst. Så er det ligesom slået fast. Vi kunne undgå noget af problemet ved at flytte den til Nederlandene én gang for alle, og samtidig kunne vi undgå det sindrige system af utallige flertydigheds-henvisninger, som jeg netop har udbygget. Men det kræver jo en ny diskussion. --Casper 26. feb 2008, 11:36 (CET)

Fedors tekst[rediger kildetekst]

Det var måske en ide at skrive dether ind i artiklen: Bruger:Fedor/Holland --Morten LJ 26. jun 2006 kl. 21:45 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

VIGNERON slettede Image:European_flag.svg: duplicate of [[:Image:Flag of the European Union.svg]];

-- CommonsTicker 24. aug 2007, 12:15 (CEST)

Nationalmotto[rediger kildetekst]

Jeg finder oversættelsen af "je maintiendrai" til "Jeg vil fastholde" uheldig. At fastholde lyder for mig som noget, man gør med et synspunkt i en diskussion. Verbet maintiendrai er fremtid af maintenir, som kan oversættes til bl.a. fastholde (i en stilling), holde fast, vedligeholde, opretholde, bevare, hævde, håndhæve osv. Jeg mener, at en korrekt oversættelse kunne være: "Jeg vil stå fast" (dvs. jeg vil holde stillingen). Andre bud? --Sir48 (Thyge) 5. sep 2007, 16:39 (CEST)

Oud nieuws[rediger kildetekst]

he knakkers, dit is oud: "Jan Peter Balkenende fra det kristendemokratiske parti (CDA) (konservativt) har været ministerpræsident siden 22. juli 2002. Hans parti er i koalition med Folkepartiet for frihed og demokrati (VVD, liberalt) , og De social-liberale demokrater '66 (D66)."" Hello people, this is the old goverment, nowerdays we have a goverment with the cda, pvda and the cristian union. 84.81.131.7 14. feb 2008, 11:15 (CET)