Spring til indhold

Diskussion:Holland

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Verdens lande Denne artikel er en del af WikiProjekt Verdens lande, et forsøg på at forbedre artikler om verdens lande på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
WikiProjekt Nederlandene
WikiProjekt Nederlandene
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Nederlandene. Projekt er lavet ifor at koordinere dækningen af Nederlandene-artikler på Wikipedia.
Er du interesseret? Rediger artiklen eller besøg projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Afstemning[rediger kildetekst]

Hedder det Holland eller Nederland(ene)?[rediger kildetekst]

Dette emne kommer jævnligt op. Jeg har derfor indsat link til afstemning + konklusion her som det øverste - så håber jeg, at alle har let ved at finde det:

Afstemning om navnet - se her: Wikipedia:Afstemninger/Afstemning:Nederland eller Holland?'
Konklusion:
Der var 22, der stemte, hvoraf én ikke var logget ind. Desuden var der én, der kun havde bidraget til to artikler (kravet er fem). Altså kan hvert forslag maksimalt få 20 stemmer. Der var
 • 13 stemmer (65%) på Ja, Holland er synonymt med Nederland
 • 8 stemmer (40%) på Ja, Holland kan som regel bruges som synonym til Nederland
 • 3 stemmer (15%) på Nej, Holland er ikke en eksakt dækkende betegnelse for Nederlandene
 • 0 stemmer (0%) på Nej, Holland er ikke Nederland
Således er det nu fastlagt at det er acceptabelt at skrive Holland, hvor der menes Nederland, for Holland er synonymt med Nederland.
Tak for deltagelsen. --Palnatoke 9. jun 2005 kl. 11:56 (CEST)

Håber det er svaret til dem, der måtte undre sig. --MGA73 16. okt 2008, 18:07 (CEST)

Diskussionerne[rediger kildetekst]

Holland vs Nederlandene[rediger kildetekst]

Could you please rename the article from Holland to the correct name Nederlandene. The reasons why this should be done is named in the article themself. I should do it myself but it requires something more then simple renameing. Carsrac 23. jun 2008, 17:30 (CEST)

In short, no. We've had several lengthy discussions on this subject, and the article is placed under the name used by a vast majority of Danish speakers. --Palnatoke 23. jun 2008, 17:36 (CEST)
Then the vast majority of Danish speakers is wrong... Sorry, but the country simply isn't called Holland. I checked my passport and it says Nederlandene in Danish, that's also what the Danish official EU website says: [1]. If you take your Danish wiki serious, change it to Nederlandene and add an article about this whole Holland / Nederlandene thing. Sorry I had to do this in English, but I guessed using Dutch, German or Swedish would have made matters worse. Pepijnk 29. okt 2009, 17:08 (CET)
Please stop beating a dead horse. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 29. okt 2009, 19:04 (CET)

Flyttet indlæg fra 11. september 2014, så de står nederst på siden[rediger kildetekst]

Moved post from September 11, 2014 to the bottom of the page. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. sep 2014, 19:58 (CEST)

Afstemning Holland eller Nederland(ene)[rediger kildetekst]

Der er forresten en ny afstemning igang om emnet: Wikipedia:Afstemninger/Nederland(ene) eller Holland (2) --MGA73 6. jan 2009, 17:49 (CET)

Videresendelse[rediger kildetekst]

Det smarteste ville være, at man blev sendt videre til artiklen med det korrekte navn, hvis man går ind på artiklen Holland. Der skulle desuden være mulighed for at læse om provinserne Nordholland og Sydholland evt. via en side "Holland (disambiguos)". (Skrev 130.225.22.254 (diskussion • bidrag) 11. feb 2009, 11:36. Husk at signere dine indlæg.)

BES-Øerne[rediger kildetekst]

Da situationen har ændret sig per 10. 10. 10, ønsker jeg at vi skal fornye den diskussion om hvorvidt man kan kalde et land Holland, som det nu ikke hedder. Nederlandene er nu et nyt land med nye områder, BES-øerne. Dette ville være et godt tidspunkt at vende henvisningen om fra Nederlandene -> Holland til Holland -> Nederlandene. Og der er gode grunde til, fordi man da naturligvis ikke kan sige at "Oranjestad ligger i Holland". Nej, det ligger på Sint Eustatius. I BES-kommunen, som er en del af det Nederlandske Stat. Så jeg håber at vi kan komme til et godt dialog. Venlig Hilsen, --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 22. jan 2011, 02:14 (CET)

Vi har:
så vi er ikke konsekvente. Jeg synes vi skal flytte. --MGA73 1. apr 2011, 22:07 (CEST)
Har situationen ændret sig i Danmark og dansk sprogbrug? Det kunne jeg da godt tænke mig at se kilder på. --Palnatoke 1. apr 2011, 22:18 (CEST)
Jeg er imod, men det kan forventes af en Nederlænder. Nederlandene, Nederlænder, Nederlandsk er ord der mere og mere bliver udbredt. Hvis det er grund for at flytte noget, så burde det være de navne på artikler som HollandNederlandene som er mere præcise og mere korrekt. Desuden kan man ingen steder tag et fag som Hollandsk, da alle undervisningssteder tilbyder Nederlandsk. Hvis vi ville være konsekvente så flytter vi alle Holland... til Nederland... (bortset fra Nord-Holland og Syd-Holland). I dr's dokumentar fx bruges Nederlndsk. I det offentlige er man begyndt at være mere konsekvente med brug af Nederlandene/Nederlandsk link --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 1. apr 2011, 22:23 (CEST)
Jeg efterlyser kilder til en ændring i dansk sprogbrug. Uden en sådan ændring er der blot tale om at et ihærdigt mindretal endnu en gang forsøger at presse sin dagsorden igennem. --Palnatoke 1. apr 2011, 22:41 (CEST)
Jeg har heller ikke nogen fornemmelse af at daglig sprogbrug i Danmark har ændret sig, og kan ikke mindes at jeg har hørt nogen dansker kalde Holland for Nederland. - Nico 1. apr 2011, 23:13 (CEST)
FAKTA
 • www.denstoredanske.dk
 • www.udiverden.dk
 • www.skyscanner.dk
 • www.skat.dk
 • www.sas.net
 • EU har fast-slået landets officielle navn: Nederlandene.
 • www.nederlandsk.nu
 • Som tidligere berettet på nederlandsk.nu tilkendegav et enstemmigt nederlandsk parlament i 2010, at landebetegnelsen på fremmedsprog skal svare til en term der ligner Nederland (se nyhed dd. 29. januari 2011 på denne side). Når det nederlandske udenrigsministerium senere på året flytter sin hjemmeside til en ny portal, vil den argumentere positivt for brugen af the Netherlands, fremgår det af udenrigsministerens brev vi har fået i sidste uge.
 • www.tidsskrift.dk
 • Selvom man i nogle tekster også bruge Holland, så er overskrifterne ofte skrevet med Nederlandene.
 • Landefakta på dr.dk
 • ec.europa.eu

Selvfølgelig kan man finde meget mere om Holland. Men jeg mener at man kan se at der bruges Nederlandene flere steder end før. --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 1. apr 2011, 23:46 (CEST)

Nu hører jeg det mere end mere. På posthuset i Rønne for eksempel, eller hos netto. Men det er muligt fordi jeg har oplyst dem om det før, men de husker det stadig. Ofte hører jeg min kone sige, at folk allerede vidste det når hun ville forklare det. --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 1. apr 2011, 23:51 (CEST)
Der er masser af anekdotisk stof, men det er nok Dansk Sprognævn, der skal på banen, hvis det skal sandsynliggøres at der er sket et skift i hvad man på dansk kalder landet nord for Belgien. At landet officelt hedder Nederlandene, er der ingen tvivl om, så den del er irrelevant. Offentlige myndigheder kan være relevante, men de vil i sagens natur være under kollegialt pres for at benytte det officielle navn, så de kan ikke uden videre benyttes som pejlemærke. --Palnatoke 2. apr 2011, 00:08 (CEST)
Dansk Sprognævn

Det er en misforståelse at Dansk Sprognævn kan bestemme hvad der skal fortrækkes. De kan kun bestemme hvordan et navn eller ord skal staves. j.f. forklaringen om Århus versus Aarhus her og [Danske Sprognævn] (Nyt fra Sprognævnet 2002 nr. 2): Jeg citerer.

Ifølge "Statsnavne og nationalitetsord", Nordisk Språksekretariats skrifter 17, 1994 (udgivet i samarbejde med de nordiske sprognævn, altså også Dansk Sprognævn), kan man på dansk vælge at kalde landet Holland, Nederland eller Nederlandene, tilsvarende at kalde indbyggerne hollændere eller nederlændere og nationaliteten og sproget hollandsk eller nederlandsk. De fleste danskere vælger Holland, hollænder, hollandsk. Man kan komme ud for at nogle af landets indbyggere foretrækker at landet også af udlændinge kaldes ved den officielle nederlandske betegnelse Nederland. Det gælder især dem der ikke bor i eller stammer fra provinserne Noord-Holland og Zuid-Holland, hvor de fleste af de store byer ligger, og som også er landets politiske og økonomiske centrum.

Der kan ... gives gode argumenter for at vælge Nederland, nederlandsk, nederlænder. På trods af det vil det dog ikke være rimeligt derfor at regne Holland, hollandsk, hollænder for ukorrekte, for det er jo trods alt de ord der har været brugt og stadig bruges af de fleste danskere - uden at det normalt giver anledning til større forståelsesmæssige vanskeligheder.

Dansk Sprognævn kan ikke bestemme hvad folk skal bruge. DSN signalerer kun hvad sprogbruget er og sørger for retningslinjer hvordan en ord eller navn skal staves og hvordan den skal bøjes o.s.v. Derfor er DSN irrelevant som pejlemærke. Når man anerkender at Nederlandene er landets officielle navn, så burde man bruge det konsekvent i alle sammenhæng. Burma for eksempel er ligeledes det sammen problem. Selvom man i de medier taler om Myanmar, det tidligere Burma, så er den stadig ved dets gamle navn. Min holding er at man altid skal fortrække det officielle frem for de gænglige. Det er ikke kun min opfattelse på grund af dette sag, men i alt sammenhæng. England betegnes på Wikipedia rigtigt, som stat. Ikke som helhed selvom man i det daglige taler om England, selvom man mener Storbritannien. Hvorfor kan det så ikke lade sig gøre med Nederlandene?--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 2. apr 2011, 03:13 (CEST)

Du foretrækker det officielle frem for det som de fleste dansktalende vil finde naturligt. Det er jo et synspunkt - og så må du arbejde på at få WP:N ændret. Hvad DSN angår, så læs lige mit indlæg igen - men lad mig bare gentage pointen: hvis der er sket en ændring i almindelig dansk sprogbrug, kan der være grund til at tage denne debat; ellers ikke. Og hvem ved så om der er sket en ændring? Det gør sprogforskere, for eksempel i DSN. --Palnatoke 2. apr 2011, 09:36 (CEST)
Jeg forstår ikke eksemplet med England - den artikel på dansk wiki der omhandler den EU-medlemsstat (det vi normalt kalder et "land") hvor hovedstaden hedder London og som for nogen tid siden havde Tony Blair som premierminister er da artiklen Storbritannien - selvom landet har en meget længere officiel titel og selvom landet i officiel EU-sprogbrug omtales som "Det forenede kongedømme". Hvis man endelig skal ændre artiklens navn skal det vel være til "Kongeringet Nederlandene". --Honymand 2. apr 2011, 09:46 (CEST)

Kære mennesker der går ind for den fejlagtige landebetegnelse 'Holland': lad os nu for engangs skyld være fornuftige her på den danske Wikipedia. Ingen kan nægte at Nederlandene er det officielle navn af landet, uanset hvor ofte 'Holland' bruges i daglig tale. En fejl bliver ikke korrekt når man gentager den. Se også følgende links:

http://www.ambhaag.um.dk
http://www.um.dk/da/menu/udenrigspolitik/landefakta/landefaktaeuropa/landefaktanederlandene
http://publications.europa.eu/code/da/da-370100.htm
http://www.nederlandse-vereniging.dk/
http://www.dst.dk (Danmarks Statistik, som siden i år bruger Nederlandene; prøv med 'søg')
http://www.ks.dk  (Konkurrencestyrelsen; bruger altid Nederlandene; prøv med 'søg')
Og så kan jeg blive ved, Skatteministeriet, Landbrugs- og Fødevareministeriet etc. etc.

Guillaume 2. apr 2011, 11:41 (CEST)

Til Guillaume og RodeJong:
Ingen påstår, at Holland er landets officielle navn. Så lad være med at argumentere yderligere for det.
Palnatoke har nu tre gange efterlyst kilder til, at der er sket en ændring i dansk sprogbrug. Vi har en navngivningsnorm, der tager udgangspunkt i det, som falder naturligt i almindelig dansk sprogbrug. Så hvis artiklens navn skal ændres, skal der argumenteres for, at der er sket en ændring i dansk sprogbrug. --|EPO| COM: 2. apr 2011, 12:44 (CEST)
Jo, mange har prøvet at nægte det. Så det kan man nævne et fremskridt at i hvert fald det ikke sker mere. Og det officielle navn skal bruges. Det er ikke folkemunden der bestemmer hvad et land hedder. Så længe den danske Wikipedia ikke retter op på det, er det et useriøst foretagende og i bedste fald et diskussionsforum, men ikke en encyklopædi. Artiklen skal hedde Nederlandene. I selve artiklen kan der henvises til at landet i Danmark af uransagelige årsager i folkemunden kaldes 'Holland' men at det er ukorrekt og sjusket. Hvorfor skulle det være så svært?--Guillaume 2. apr 2011, 14:19 (CEST)
Først en praktisk detalje: Din signatur skal placeres for enden af dit indlæg. Ikke før det. Og placeres det i en overskrift, går koden "i stykker". Du skal ikke tilføje dit brugernavn selv. Placer markøren for enden af teksten og tryk på signaturgenvejen. Du kan evt. se en forhåndsvisning (knappen til højre for gem) inden du gemmer dine ændringer.
Hvis du mener, at navngivningsnormen har et forkert udgangspunkt, så må det være en generel diskussion, som hører hjemme på Landsbybrønden og ikke her. Lige her må diskussionen være, om der er sket en ændring i dansk sprogbrug. Og lad os holde os til den. --|EPO| COM: 2. apr 2011, 14:36 (CEST)
En hurtig søgning på dansk på Google, der nok giver det bedste tværsnit af almindeligt dansk sprogbrug, gav følgende resultater: Nederlandene: 406.000; Nederland: 2.160.000, Holland: 5.880.000. Det i nogle øjnes forkerte fører altså stadig overlegent. At det så vil være mest høfligt at kalde det Nederlandene er så en anden sag. --Dannebrog Spy 2. apr 2011, 15:10 (CEST)
Det har ikke noget med høflighed at gøre, men med respekt for korrekt information. Og for at reagere på spørgsmålet om brugen af navnene 'Holland' og Nederlandene i Danmark er ved at ændre sig: ja, den er ved at ændre sig. Man så længe de danske massemedier, inklusive den statsfinancierede organisation Danmarks Radio, censurerer Nederlandene bort og erstatter det med Holland (og det gør de, medarbejdere der vil bruge Nederlandene får at vide at de ikke skal gøre det) vil selvfølgelig Google vise 'Holland' mere frekvent end Nederlandene.Guillaume 3. apr 2011, 16:13 (CEST)
Danske massemedier følger vel bare samme holdning som her, at de er på dansk, og på dansk hedder det Holland, og det ændres ikke af en (efterhånden lang og trættende) kampagne for at få os til at ændre vores sprog. Jeg tror forøvrigt at googletallene er mere nederlændervenlige end man ser det afspejlet i hverdagssproget uden for ministerier og universiteter, men det kan man jo ikke måle :-) Som nævnt ovenfor er der ikke basis for at ændre brugen af Holland som primærnavn, uden at ændre Wikipedias norm for navngivning, og det vil være en dårlig idé. - Nico 3. apr 2011, 16:58 (CEST)
Rigtig originalt hvad du siger Niels. 'Vores sprog.' 'Vores danske sprog.' Du burde sige 'mit sprog', 'mit danske sprog.' Du taler kun for dig selv. Dansk er i øvrigt også mit sprog. Jeg bruger det dagligt. Og i mit dansk hedder det Nederlandene, kun Nederlandene vel at forstå, og i mange andre danskeres sprog også, og i myndighedernes sprog. Men, indrømmet, du er i den grad original, at jeg ikke kan hamle op med dit niveau. Guillaume 3. apr 2011, 19:49 (CEST)
Lad os holde til de venlige ord. @Nico. Landet hedder officielt Nederlandene (Nederland). Der er der ingen tvivl om. At danskere bruger Holland i deres (din) daglige tale er jeres gode ret. Men det fremgår tydeligt at der er en stigende tendens at men er begyndt at bruge "Nederlandene" mere en "Holland". DR har altid nægtet at gå over til "Nederlandene" men det gøre de nu alligevel her og der. Google er hedder ikke troværdig. Da jeg søgte på disse termer fik jeg følgende resultater:
Nederlandene: 405.000; Nederland: 2.170.000; Holland: 5.880.000;
Dannebrog Spys resultater var Nederlandene: 406.000; Nederland: 2.160.000; Holland: 5.880.000;
Hvis jeg nu søgte på det sidste år:
Nederlandene: 97.600; Nederland: 838.000; Holland: 1.600.000;
I de forgående år har forskellen været betydelig større. --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 4. apr 2011, 02:06 (CEST)
Det er muligt, at det pågældende navn bliver mere udbredt i øjeblikket. Men det betyder jo netop, at der (endnu) ikke er sket en (overordnet) ændring i dansk sprogbrug.
Det er ikke Wikipedias opgave at fremme nye vendinger og understøtte tendenser. Wikipedia skal formidle eksisterende viden og gøre dette på basis af de almindeligvis anvendte navne. Og indtil det bevises, at der er sket en ændring i sprogbruget eller, at der sker en ændring af Wikipedias politikker, skal artiklen ikke skifte navn.
Der hersker tydeligvis enighed i begge lejre om, at landet i dansk sprogbrug almindeligvis omtales som "Holland". Dermed må denne diskussion være lukket. Det står enhver frit at oprette et indlæg på Landsbybrønden med forslag om at ændre navngivningsnormen. --|EPO| COM: 5. apr 2011, 10:28 (CEST)
Konklusion:
Alle diskussionens deltagere er enige i, at der ikke er sket et skift i dansk sprogbrug. Artiklens nuværende titel beholdes dermed. --|EPO| COM: 5. apr 2011, 10:28 (CEST)

Efter konklusionen[rediger kildetekst]

Vi må også konstatere at en mere frekvent brug af Nederlandenes rigtige danske betegnelse (som er altså Nederlandene) i stedet for det fejlagtige ’Holland’ frustreres af massemediernes censur. Og af nogle danskere her på den danske version af Wikipedia, som mener at de, der indgår for navnet Nederlandene underminerer det danske sprog. Og endvidere holder jeg fast i at en encyklopædi, også den danske Wikipedia, skal infomere på basis af kendsgerninger og ikke på basis af ukorrekt folkeetymologi. Det er virkelig synd for den danske Wikipedia at det foregår som det foregår.Guillaume 6. apr 2011, 22:38 (CEST)

Nej. Det er synd for en lille gruppe forbitrede hollændere, at de ikke kan komme videre end overskriften. Det er sådan set ikke noget, vi andre kan gøre noget ved. --Palnatoke 6. apr 2011, 22:48 (CEST)
Det er da vel for pokker tilladt at diskutere emnet og mene noget andet end dig uden at man skal beskyldes for at være en "forbitret hollænder som ikke kan komme videre..."? Mht. den "lille" gruppe så vil jeg gerne minde om konklusionen i Wikipedia:Afstemninger/Nederland(ene)_eller_Holland_(2) hvor resultatet var 8 stemte for Nederlandene og 7 for Holland og så 14 for at lade det forblive en skøn blanding af Holland og Nederland. Hvis du virkelig mener, at vi bør kalde det Holland hvorfor er du så imod at vi ensretter artikler og kategorier?
Faktisk lød den første afstemning "Skal navnet Holland accepteres, hvor der menes Nederland?" og konklusionen var "Ja". Så konklusionen var, at det var ok at bruge "Holland"! Men hvad blev resultatet? --MGA73 6. apr 2011, 23:29 (CEST)
Nu ved jeg ikke om du er hollænder eller for den sags skyld forbitret, men jeg må bare konstatere at det igen og igen er en lille gruppe nederlændere, der har særdeles svært ved at affinde sig med at deres land i dansk normalsprog kaldes Holland. Jeg mener ikke at Wikipedia bør kalde det Holland, men at vi bør følge det, som er almindelig dansk sprogbrug, og at det i øvrigt er tosset at lave regler for en masse, som bare bliver til besvær. --Palnatoke 7. apr 2011, 00:08 (CEST)
Hvad jeg undrer mig over er, at ’Holland’-forkæmperne med deres standpunkt giver udtryk for at den danske Wikipedia-version skulle stå isoleret. Som om der ikke findes utallige versioner i andre sprog. Engelsk: Netherlands, fransk: Pays-Bas, norsk: Nederland, svensk: Nederländerna, tysk: Niederlande. Bare for at nævne sprogene omkring Danmark. Der kan man dog ikke uden videre se bort fra. Og desuden forårsager den nuværende situation i Danmark hos den menige danske Wikipedia-bruger kun endnu mere forvirring omkring Nederlandenes navn. Er det meningen? Guillaume 7. apr 2011, 16:45 (CEST)
Jeg kan altså ikke lide tonen i dette diskussionen. Jeg er ikke forbitret Palnatoke. Tvært i mod. Jeg synes at du udviser et frustration som ikke er nødvendigt. Vi nederlændere og flamlændere forstår bare ikke at et medie ikke kan / vil rette op på en fejl. Vi er ret forbavset over det danske ligegyldige holdning når man henviser til de officielle kilder der tydeligt siger at man bør bruge de officielle betegnelser frem for det gængse.
Nu et direkte en til Palnatoke: Du mener det sikkert godt, men Wikipedia modsiger sig selv i dette. Du siger, og jeg citerer fra 7. april 2011 00:08.  :
Citat Jeg mener ikke at Wikipedia bør kalde det Holland, men at vi bør følge det, som er almindelig dansk sprogbrug, og at det i øvrigt er tosset at lave regler for en masse, som bare bliver til besvær. Citat
Så vil jeg gerne spørge dig om det virkelig er sådan? Jeg hører nemlig aldrig at en dansker sige: Gävle kommun, Gotlands kommun, Alingsås kommun, Trelleborgs kommun, Lund kommun eller Malmö Kommun. Er Malmö ikke skrivet forkert? Burde det ikke være Malmø? Korriger mig hvis jeg har det forkert, men dette lyder mig som om man bruger den svenske navn frem for det danske, Jeg mener, ville du ikke sige Malmø Kommune i stedet for Malmö Kommun? Har jeg overset noget? Jeg mener ikke at de her eksempler er mere gængse end Trelleborg Kommune, Ystad Kommune eller Malmø Kommune.
Min største ønske er at vi flytter Holland til Nederlandene, hvor Holland henviser til Nederlandene. Det er også mere korrekt på grund af at Holland stadig er en del af Nederlandene, ikke omvendt. At vi i artiklerne stadig bruger Holland og Nederlandene som synonymer, har jeg nu ingen problemer med. Men titlerne burde være det rigtige betegnelse. Det er min mening om det. Er det ikke en god kompromis?
Til sidst men ikke mindst: Hvis jeg på nogen måde har såret jeres følelser med hvad jeg har skrevet, så siger jeg nu undskyld for det. Det er ikke min mening. Jeg Elsker bare min land lige så meget som I gøre. Jeg prøver ved dialog at nå et godt resultat som begge parter kan leve med. Wikipedia burde have den standard hvor folk henvender sig til, i den forventning at de får de rigtige information.
--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 8. apr 2011, 00:05 (CEST)

Sammendrag[rediger kildetekst]

 1. Vi har fastslået at både danskere og nederlandsktalende er enige i at landet officielt hedder Nederlandene.
 2. Vi har fastslået at der på nuværende tid sprogbruget ikke er betydeligt ændret.

Jeg vil dog gerne prøve at få enighed i det følgende: Vi opholder den aftale vi har omkring ikke at ændre navnene i artiklerne men vi laver en afstemning om det følgende:

 1. Artikelens navne skal forblive som de er
 2. Artikelens navne skal ændres til de officielle navngivning

Igen.. der er kun tale om artikelens navn. Ikke i selve teksten. Hvad synes i?--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 8. apr 2011, 00:25 (CEST)

Der har allerede været to afstemninger. Første gang i 2005 hvor resultatet blev, at de to navne er ligestillede: Wikipedia:Afstemninger/Afstemning:Nederland eller Holland?. Og anden gang omkring årsskiftet 2008/2009 hvor resultatet blev, at det ikke skulle ændres: Wikipedia:Afstemninger/Nederland(ene) eller Holland (2). Jeg tvivler altså gevaldigt på, at en tredie afstemning vil rykke noget. Tværtimod kommer det bare alt for meget til at virke som om, at der er nogle, der bare ikke kan acceptere, at man ikke altid kan få sin vilje.
Jeg har i øvrigt noteret, at de danske medier konsekvent omtaler dagens tragiske skuddrama som fundet sted i Holland. Nu er danske journalister desværre generelt temmelig dårlige til at benytte de korrekte betegnelser, men det vidner altså om, at det ikke kun er her, Nederlandene stadig ikke er slået igennem. Og når folk så gerne vil noget om landet, hvor den ulyksagelige hændelse har fundet sted, hvad nytte er der så i at forvirre folk ved at lede dem til et sted, der tilsyneladende hedder noget ganske andet end det, medierne taler om? Så kan vi være nok så belærende om, hvad der er det korrekte, men geografi er altså ikke det, danskere i almindelighed er bedst til, og så vil brug af forskellige navne bare være forvirrende.
Selv synes jeg da det burde hedde Nederlandene, men så længe flertallet ikke gør, hedder melodien for os andre altså tilpasning hvor irriterende det end er. --Dannebrog Spy 9. apr 2011, 23:30 (CEST)

@DannebrogSpy, hvad du siger om mediernes brug af den ukorrekte betegnelse ’Holland’ for Nederlandene, er følge af en boykot. Det har jeg sagt allerede, men jeg vil gerne gentage det her i anledning af dit indlæg. Boykot? Ja, ellers kan jeg nemlig ikke forklare hvorfor de danske medier åbenlyst fravælger korrekt information. Mærkeligt er det og forbliver det. Hvorfor for eks. hedder det i selvsamme medier ikke Rhodesia, men Zimbabwe og Congo i stedet for Zaïre. Og hvor er DDR blevet af? Preussen? Jugoslavien? Sowjet-Unionen? Et Kongerige Holland har kun eksisteret ca. 3 år i begyndelsen af det 19. århundrede. Det er længe siden, længere end Jugoslaviens opløsning. Men de danske medier holder fast i betegnelsen Holland. Det er sygt og nærmer sig det psykopatiske. I øvrigt, hvad lærer man i de danske folkeskoler vedr. det her? Hvad har du fået undervist? Fortæl mig det engang. Guillaume 10. apr 2011, 12:02 (CEST)

Min datter i ottende klasse siger "Er det ikke Holland?", når jeg spørger hende, hvad landet nord for Belgien hedder. Det er tydeligvis ikke et emne, de oplever som vigtigt. --Palnatoke 10. apr 2011, 12:33 (CEST)

Jeg ville, hvis jeg var dig, spørge din dætters skole hvad der foregår på denne anstalt. Ublu at lære eleverne det forkerte! Tak for det.Guillaume 10. apr 2011, 12:59 (CEST)

Det er ikke noget specielt for den skole. Nu om stunder beskæftiger geografiundervisningen i de danske folkeskoler og gymnasier sig faktisk stort set ikke med hvad lande og byer hedder og hvor de ligger. For noget tid siden vakte det således stor skandale, at 46 % af de unge ikke vidste hvor Nakskov ligger, en dansk by med over 13.000 indbyggere. Ja det lyder måske mærkeligt, men fokus i undervisningen er først og fremmest på ting som kultur og den nyere historie. Hvor Jugoslavien lå er for eksempel ikke nær så interessant som de forhold, der førte til splittelsen, og resultatet af borgerkrigen. Og da Nederlandene/Holland normalt ikke påkalder sig videre opmærksomhed, så er dets placering og navn reelt uinteressant for de fleste, hvis man da ikke lige står og skal på ferie i Amsterdam. Og det er i hvert fald slet ikke fra min skoleundervisning jeg ved, at landet har en by, der hedder Haag, og som ulogisk nok ikke er hovedstad men regeringsby.
De danske medier har muligvis nok hver især en politik om, hvad de enkelte lande skal kaldes, så man er sikker på, at der står det samme i alle artikler. Og hvis der ikke er tale om officielle navneskift a la Burma/Myanmar, jamen så vil man ofte hænge fast i de navne, man i almindelighed er vant til. Det er hverken sygt eller bevidst boykot men blot et udtryk for at "vi gør som vi plejer". Og nok desværre også kombineret med den almindelige fraværende vilje til overhoved at sætte sig ind i tingene. --Dannebrog Spy 10. apr 2011, 13:48 (CEST)


Her har du fat i årsagen. Jeg mener også at det er sådan. At bare lade ting som de er fordi vi plejer sådan at nævne det synes jeg er mangel på respekt. Anderledes kan jeg ikke kalde det. Jeg går personlig ind for at man altid vælger de officielle betegnelser. Folk kommer på Wikipedia fordi de gerne vil vide noget, lære noget. Vi har et funktion som sådan. Det ville ikke være rigtigt at forklare folk de forkerte betegnelser. Men sådan er min mening, sådan taler jeg også i andre sammenhæng på andre wikipedia. Jeg ved godt at jeg ikke kan rette op på Danskernes sprogbrug, men jeg synes at en encyklopædi skal være et forbillede. --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 10. apr 2011, 19:54 (CEST)
@Dannebrog Spy: For mig at se er du for positiv ovenfor de danske medier. Magen til en indspist sammenrend er svært at finde. De ved normalt alt om meget og meget om alt. De beretter om nær og fjernt og alle de såkaldte danske journalister råder over alle mulige fancy-eksamensbeviser og får fedt betalt for det. De har ikke bare læst ’kommunikation’ på både Aarhus Journalisthøjskole og Syddansk Universitet, men de har også alle sammen fulgt ’masterklasser’ i UK og USA og hvad ved jeg. Og så kan de bagefter altså ikke skelne mellem ’Holland’ og Nederlandene. Jeg ved ikke om jeg skal græde, hulke eller le. (personlige angreb fra  Guillaume fjernet den 11. apr 2011, 00:29 (CEST)) Og her på da. Wikipedia tager man det hele for forlydende, fordi det er jo 'vores danske sprog'. Hvad angår skolevæsenet: det forbavser mig ikke, men godt at du siger det. Jeg lærte i min tid i Nederlandene alligevel at Danmark hedder Danmark og at hovedstaden er København. Jeg tror ikke de lærer noget andet i dag, et halvt århundrede senere. Guillaume 10. apr 2011, 22:03 (CEST)
Jeg må endelig tage afstand af dette sidste kommentar. Jeg har lige her forneden opfordret til respektfuld tale overfor Palnatoke, og skamme mig faktisk for dette udtalelse. Selvom jeg godt forstå dit pointe Guillaume, vinder man ikke et debat med sådan sprogbrug. Derfor tager jeg mig friheden at fjerne dit svar delvis. Og jeg tror at det ville være på plads at jeg advare dig om at ikke bruge det igen. Men jeg vil også at man ikke vinder et dansk hjerte med at tvinge noget gennem struben. Hold dig, lige som jeg har sagt til Palnatoke, til det det handler om, og lad personlige kommentarer om hvad du mener om andre væk. Dette vil kun være mere olie på ilden. Det nytter altså ikke noget. Tel tot honderd voor je reageert! --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 11. apr 2011, 00:29 (CEST)
@Rodejong: nonsens. Det var ikke et personligt angreb. Det var en almindelig bemærkning. Når du ikke synes om den er det din sag, men du behøver ikke at agere ganmnel tante her. Meningsfrihed, ikke kun for Rodejong men for alle! Ved at fjerne min bemærkning får det i øvrigt bare mere opmærksomhed. Tak for det. Og faktisk har jeg talt til to hundrede inden jeg skrev det. Jeg skammer mig i øvrigt at du tiltaler mig på nederlandsk her. Det er en fornærmelse af de danske deltagere. Og til slut: jeg har fjernet din bemærkning at jeg 'brænder dor denne sag'. Det ved du intet om og hvornår og hvorfor jeg brænder bestemmer jeg selv. PS. Skriv hvad du vil om hvad jeg siger, men jeg reagerer ikke mere på det. Slut. Tilbage til selve diskussionsemnet.--Guillaume 11. apr 2011, 16:54 (CEST)
På Wikipedia har vi en politik om at man ikke skal tale på dette måde. Man kan blokkere dig for det. Og ærlig talt er jeg skuffet over at du opstiller dig som sådan. Det hjælper ikke at blive personligt over for andre. Det giver et dårlig stemning og desuden gavner det ikke noget som helst at presse vores ønske igennem på dette måde. --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 12. apr 2011, 06:00 (CEST)
Meningsfrihed har du altid. Du har lov til at skrive på dine personlige websteder eller på din hoveddør, hvad du har lyst til. Men wikipedia bliver styret af en sammenslutning af brugere, og de udstykker reglerne for hvordan man opfører sig på deres websted. Og tro det eller ej, men der er faktisk gode grunde til at man har disse regler. Fedor 12. apr 2011, 07:53 (CEST)

Forbitret?[rediger kildetekst]

Jeg er blevet gjort opmærksom på ovenstående diskussion, og der var lige noget, som jeg faldt over. Jeg synes der blev brugt ordet 'forbitret' herovre for at kendetegne dem, der går ind for 'Nederlandene'. Det glæder mig dog, at man trækker dog lidt på den udtalelse igen. Efter min erfaring har modstanden imod 'Nederlandene' nemlig været lige så forbitrt. Faktisk begyndte diskussionerne blive på et tidspunkt at blive så voldsomme og få personlig karakter, at det har ødelagt min lyst til at bidrage til wikipedia. Det er ærgerligt, fordi jeg gerne ville have bidraget med min ekspertviden på områder som palæontologi, taxonomi/systematik og kreationisme. Jeg har ikke noget imod at der er mange der er uenige, og jeg har heller ikke imod, hvis jeg ikke får medhold i artiklernes udforming. Men ikke alene er jeg træt af, at der altid skal diskuteres om hvert eneste sætning, så at sige, jeg synes det er demotiverende at det skal blive personligt. Jeg synes dette sker hver gang, når man ikke kan svare på saglige argumenter. Og når man begynder at male modstanderne som forbitrede personer, så synes jeg at man drejer diskussionen i den forkerte retning. Med alt det der sagt, så synes jeg alligevel, at jeg glad for at der i det mindste bliver lagt ordentlig godt vægt på, at navnet 'Nederlandene' er det officielle navn, så alle der søger informationer om 'Holland' med det samme bliver gjort opmærksom på dette. Så jeg kan sagtens se længere end artiklens navn og sætter pris på, at tingenen trods alt har forbedret sig en lille smule siden dengang. Fedor 8. apr 2011, 06:54 (CEST)

Jeg skal gerne beklage at jeg brugte ordet "forbitrede". Jeg vil en anden gang bruge "frustrerede". --Palnatoke 8. apr 2011, 07:09 (CEST)
Hvorfor skal der gives navne mod hindanden? Kan vi ikke bare tale respektfuld? Jeg synes ikke at din reaktion viser at du har forstået hvad det her drejer sig om. Det synes jeg er kedeligt. Man kan have en mening, og andre behøver ikke være enige, men jeg synes bestemt, og anmoder alle, at man skal være respektfuld over for hinanden.--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 10. apr 2011, 20:00 (CEST)
Tja, nu synes jeg stadigvæk at man ikke skal spekulere overildet over andres bevæggrunde og sindstilstande, men jeg takker for og sætter meget pris på dette gestus. Og jeg vil for øvrigt ikke afvise, at der kan være visse personer der tydeligvis ER frustrerede. Fedor 12. apr 2011, 07:42 (CEST)

Jeg ved ikke om jeg skal græde hulke eller le over de stadige forsøg på
at få ændret normalt dansk sprogbrug fra Holland til Nederlandene!
[rediger kildetekst]

Uanset hvordan talene fra google bliver gjort op er det jo sikkert, at Holland er det langt mest anvendte på dansk uanset om nogen finder det forkert!

Dette link er morsomt set i lyset af vores diskussioner på da:wiki: http://www.holland.com/dk/om_holland/hollandfakta/ ... Det er jo åbenbart, at "Koninkrijk der Nederlanden" har valgt at kalde sig selv "Holland" når man henvender sig til danskere på dansk, bemærk det er "THE OFFICIAL SITE OF HOLLAND"!

Nu og for altid må den her diskussion stoppe, til nogen påviser, at Nederlandene eller Nederland forekommer flere gange på en googlesøgning end Holland!

Jeg er i hvert fald træt af det her ævl! mvh Per (PerV) 14. apr 2011, 07:44 (CEST)

Nu hvor trolden er ude af æsken, vil jeg gerne sige, at jeg er helt enig. Vi får ikke henvendelser fra nordirere og skotter, der er forargede over, at vi kalder "Det forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland" for "Storbritannien" eller til tider blot "England". Eller ungarere, der ikke ser deres lands navn genspejlet i det danske navn. Den stadige agiteren for en ændring til et mindre hyppigt forekommende navn får den modsatte effekt: Jeg bliver i hvert fald mindre og mindre villig til at tage sagen seriøst. --KLN 14. apr 2011, 09:25 (CEST)
Hørt! --Jørgen 14. apr 2011, 10:11 (CEST)
Det er lidt ærgerligt, at jeg ikke gider at optælle anslag i denne og de tidligere inferiøre diskussioner om navnet "Holland", men jeg er ret sikker på, at der har været anvendt meget mere energi i disse diskussioner, end der har været anvendt på at skrive om Holland i artiklen. Og så gør jeg lige en gang til opmærksom på linket jeg slog op:
Citat Holland ligger i Vesteuropa ved Nordsøen med grænser til Tyskland og Belgien. Citat
direkte fra: "THE OFFICIAL SITE OF HOLLAND"
mvh Per (PerV) 14. apr 2011, 12:05 (CEST)

'The official site of Holland'? Dog ikke 'the official site of the Netherlands', vel? Det er 'the official site' af det nederlandske turistkontor, NBTC, 'Nederlands Bureau voor Toeristen en Congressen', pure kommercielt salgskontor, og når man skal sælge noget, tja... Men skal da.wikipedia også sælge 'Holland', eller vil det informere folk korrekt? Jeg spørger bare.Guillaume 14. apr 2011, 22:27 (CEST)

Fra google, når man søger på netherlands:
The Official Website of The Netherlands Board of Tourism & Conventions - [ Oversæt denne side ]
Holland; small in size, big in events, attractions and activities! Official website giving you a taste of the many things our country has to offer.
www.holland.com/ - Cached - Lignende
Selv når man skifter til visning for UK eller USA, kalder de landet for Holland, og angiver også byer, der ikke ligger i Nordholland eller Sydholland (Utrecht, Maastricht, Arnhem m.m.). Kald det salg eller ej, i Danmark kalder vi det Holland, ligesom vi har svensknøgler, strømforsyninger og andre forkerte navne. Slut her. Mvh --Jørgen 14. apr 2011, 22:57 (CEST)
Hvorfor er det så svært at blive høflig overfor hinanden? Lad emnet nu ligge for nu og holde os til den konsensus der er. Hermed tager jeg mig friheden til at afslutte diskussionen. --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 15. apr 2011, 01:05 (CEST)
Afsluttet

Hvorlænge[rediger kildetekst]

Hvor længe har Holland oficelt heddet Nederland(ene) på Hollandsk?Dysse 10. jul 2011, 19:37 (CEST)

Nederlandene har aldrig betegnet sig selv som Holland. Kun i en kort periode - i årene1806-10, da Nederlandene var besat af Napoleon - fik landet – imod dets vilje vel at forstå – tildelt navnet Holland (Royaume de Hollande eller Koninkrijk Holland, opdelt i en række departementer).
Den nuværende stat Nederlandene opstod i slutningen af 1500-tallet, som en union af syv provinser, 'De Zeven Verenigde Nederlanden', altså ‘De syv forenede Nederlande' og ikke 'de Syv forenede Hollande'. Landet hedder nu: Nederland (Nederlandene).
Kortfattet, 4 år har landet heddet Holland.
Bemærk også at ingen af vores nabostater bruger Holland. Ikke officielt, ikke på Wikipedia. de:Niederlande, en:Netherlands, no:Nederland, sv:Nederländerna Det er kun i Danmark at man fastholder på noget der er fejlagtigt. Efterhånden har alle anerkendt at Holland ikke er dets officielle navn. Så nu handler det om at de fleste her kun vil ændre det, hvis brugen i daglig tale er overbevisende ændret.
Jeg vil godt respektere wikibrugeres mening, men jeg håber at man på tidspunkt indser at vi også har et undervisende funktion. Medierne, skoleelever, o.s.v. bruger Wikipedia for at få hurtigt svar på deres spørgsmål. Ved at holde fast på noget forkert videreføres dette som sandt. --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 11. jul 2011, 08:18 (CEST)
Nederland og Nederlandene er ikke det samme. Nederlandene må bestå af mange selvstændige stater (kend siden middelalderen svare til Holland, Belgien og Luxensborg) og Nederland er kun en stat (ukendt på dansk, opfundet hvornår?). Det er helt urimeligt at tænke sig at nogen almindelige mennesker i årene1806-10 have nogen ide eller noget imod hvad deres land hed. Det må også bemærkes at statens flag er Hollands gamle flag.
Det er helt uacceptabelt at nogen for søger at ændre det danske sprog via wikipedia. Wikipedia skal bare gengive den bredeste viden. At det er lykkes at ændre på de andre sprog eller wikipediaer er det danske sprog og den danske wikipedia uvedkommende. Et er at Hollænderne har beslutte at kalde deres land for Nederland (lyder som Nederlag!) noget andet er at de ikke skelner imellem Nederlandene (Holland, Belgien og Luxensborg) og Nederland (ukendt på dansk men betyder Holland).
Ved søgning på dansk i Holland:
Holland site:nl About 123,000 results
Nederland site:nl About 39,400 results
Altså selv i Holland på dansk er Holland mere brugt end "Nederland".
Dysse 11. jul 2011, 10:11 (CEST)
@Dysse: Du glemmer at Nord-Holland, og Syd-Holland også regnes med i resultaterne. Derfor er Google en upålidelig kilde. Nederland er ikke opfundet. Du kommer med for meget udokumenterede påstande--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 11. jul 2011, 19:38 (CEST)
@Rodejong - Du skrev ovenfor at du ville afslutte diskussionen, hvorfor fortsætter du så kampagnen? det ligner mere og mere rent POV - Vi har ikke en undervisende funktion der handler om at ændre dansk sprogbrug, og uanset hvad andre lande vælger af ord hedder det Holland og hollandsk på dansk; måske ændrer det sig med tiden, med det er ikke wikpedias opgave at gøre det, og personligt finder jeg at det er et ærgeligt resultat af den sidste afstemning, at det sidestilles så vi får forvirringen med kategorier der handler om Nederlandene og artikler der handler om Holland - Nico 11. jul 2011, 15:12 (CEST)
@Nico: Jeg er ked af at du angriber mig for at sige min mening. Du skal huske at vi alle har ret på ytringsfriheden. SÅ om du er enige eller ikke enige, er jeg sådan set lige glad med. Du har i øvrigt ikke ret med sproget. Sproget hedder nederlandsk. Også på Wikipedia.
Jeg afsluttede diskussionen pt fordi jeg selv ikke havde lyst at gå videre med det. Det betyder ikke at det ikke kan tages op mere. Der tager du fejl.
Man må respektere hinandens mening, men de er ikke en lov. At du er imod Nederlandene er dit sag. Jeg skal aldrig lade det ligge. Jeg vil bare ikke diskutere det hver dage/uge. Men når nogen spørger, så giver jeg svar, og så kan du forvente at det er et udvidende svar. Det er mit gode ret.--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 11. jul 2011, 19:35 (CEST)

Genoptaget diskussion 11. september 2014[rediger kildetekst]

Resumed debate September 11, 2014 mvh Per (PerV) (diskussion) 11. sep 2014, 19:58 (CEST)

I'm from the Netherlands, but not from Holland. I almost feel insulted that you call the Netherlands Holland. That's like calling Denmark 'Sjælland', it just does not make any sense. I completley agree with Pepijnk. Maybe you need to repeat the discussion and look at the facts rather than feelings. Iceandsnow (diskussion) 11. sep 2014, 10:08 (CEST)
This is the Danish language wikipedia, where we have decided to follow factual Danish semantics. I understand it does not make sense in the language of the country in question and could insult some feelings. But that is an issue with the Danish population at large. --Andreas Müller (diskussion) 11. sep 2014, 10:34 (CEST)

@Iceandsnow: I feel really insulted, that the question once more is raised on danish wikipedia. This wikipedia is written in danish language, and no matter how insulted Dutch people becomes over danish laguage, we will still talk in that language, and even write wikipedia in it. We have had numerous discussions about the subject all initiated by the Dutch. We have on top of that, as this page shows, voted on the subject several times. And everytime we came to same conclussion: What Dutch would call Nederland we in danish calls Holland, no matter how insulted Dutch people becomes. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. sep 2014, 19:58 (CEST)

Omtale i andre artikler[rediger kildetekst]

Jeg har i artiklen Zeist ændret "by i det sydlige [[Holland|Nederland]]" til "by i [[Nederlandene]]". Årsagen er:

 1. Der er ingen grund til at bruge den nederlandske betegnelse Nederland, jf. tidligere diskussioner (som jeg forstår dem).
 2. Hvis det en dag bliver besluttet at opsplitte artiklen Holland til Holland og Nederlandene skal Zeist pege på Nederlandene, da Zeist ikke ligger i Holland i den stringente betydning. Pt. er der en omdirigering til Holland fra Nederlandene, så det er fremtidssikret at skrive [[Nederlandene]].
 3. Det er derfor også uheldigt at forholde sig til hvor i "Holland" (tvetydigt) at en lokalitet ligger.
 4. (I øvrigt ligger Zeist ikke sydligt i hverken Holland (stringent) eller i Nederlandene).

--Madglad (diskussion) 23. jan 2016, 10:57 (CET)

Svar til Bruger:PerV andetsteds: Zeist ligger centralt i Holland(uformelt)=Nederlandene, men slet ikke i Holland(stringent). Men det vil være dårligt at anvende en stedsangivelse der gives relativt sig til begrebet "i Holland", når nu Holland er tvetydigt og genstand for gentagne diskussioner, der kan riskere at medføre ændringer i Hollandsbegrebet.--Madglad (diskussion) 23. jan 2016, 13:34 (CET)
Ja det er ok, men byen ligger altså centralt i Nederlandene, som du to gange har fjernet. Jeg har ikke indladt mig på diskussionen Holland/Nederlandene. Jeg forholdt mig kun til at den lå centralt i det land I nu vil diskutere om skal hedde Holland/Nederlandene! mvh Per (PerV) (diskussion) 23. jan 2016, 13:55 (CET)

Genoptagelse af diskussionen Holland/Nederlandene[rediger kildetekst]

Jeg synes, at vi burde overveje at genoptage diskussionen om Holland over for Nederlandene. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 23. jan 2016, 11:00 (CET)

Fint, genoptag den gerne. Men adskil så vidt muligt diskussionen fra emnet "Omtale i andre artikler".--Madglad (diskussion) 23. jan 2016, 11:07 (CET)
Begynd med at finde kilder, der viser om opfattelsen har ændret sig siden sidst. Har den ikke, er diskussionen overstået hurtigt. --Palnatoke (diskussion) 23. jan 2016, 12:01 (CET)
Diskussionen er nu åbnet på Landsbybrønden. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 23. jan 2016, 15:21 (CET)
Link til Landsbybrønden: Wikipedia:Landsbybrønden/Holland/Nederlandene --Steen Th (diskussion) 25. jan 2016, 10:56 (CET)

Link til 2020-diskussion: Wikipedia:Landsbybrønden/Holland/Nederland igenigen. --MGA73 (diskussion) 16. jun 2020, 20:35 (CEST)

Uden hensyn til diskussionen om Holland eller Nederlandene skal sproglige fejl vel rettes? Og er Nederlandene ikke korrekt? Eller skal alle artikler gennemrettes, så der står Holland i stedet for nederlandende (sic!)? (Skal nok alligevel være Nederlandene)188.179.123.130 26. aug 2017, 05:59 (CEST)

Kunne du så ikke nøjes med at rette de ukontroversielle stavefejl og undlade at udfordre den mange gange vedtagne beslutning om at bruge det dagligdags anvendte (formelt set ukorrekte) navn frem for det formelle (formelt set korrekte) navn for landet? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. aug 2017, 08:32 (CEST)

Go' aften. Jeg er lidt nysgerrig om denne redigering skal tilbagerulles, da det faktisk hedder Nederlandene/nederlandsk? --EeveeSylveon 28. aug 2017, 19:00 (CEST)

Gjort --Madglad (diskussion) 28. aug 2017, 19:24 (CEST)

Wiki-standard[rediger kildetekst]

Nederlandsk er fjernet efter Wiki-standard omtalt i diskussionen. Er madglad aktiv igen? Og bør han i så fald ikke blokeres for chikane?94.145.11.252 28. aug 2017, 22:09 (CEST)

Dette emne er grundigt diskuteret gennem årene. Vi retter ikke hollandsk til nederlandsk eller vice versa. Og nej, jeg er ikke tilbage. --Madglad (diskussion) 29. aug 2017, 00:12 (CEST)

Nederlandene[rediger kildetekst]

Jeg er klar over, at mange danskere i hverdagen omtaler Nederlandene som Holland. Men det er faktisk forkert og ikke den mening, som Danmark officielt repræsenterer, se teksten. Folk kigger i et leksikon for at få de korrekte fakta. Og det er et faktum, at Holland kun er en del af Nederlandene. Der er en grund til, at USA ikke kan findes under navnet "Amerika" her, selvom nogle mennesker omtaler det på den måde i dagligsproget. Det er politisk følsomt at kalde f.eks. vestfrisere hollændere. I denne henseende vil jeg gerne spørge, hvis vi kunne flytte artiklen til Nederlandene. Måske har vi ikke den rigtige fornemmelse for det her i Danmark. Men tænk bare, hvis man kaldte alle danskere for sjællændere, også i Jylland. Det er ret klart, at det ville være ret mærkeligt. I Tyskland talte man også om Holland for 50 år siden. I dag er der ingen, der gør det længere, og de siger Niederlande. For det er kongerigets navn. 80.71.142.166 26. apr. 2024, 22:51 (CEST)[svar]

Du skal være velkommen til at tage diskussionen op igen, men prøv først at finde alle tidligere diskussioner og se om du synes at der er en udvikling på vej. --Madglad (diskussion) 27. apr. 2024, 00:45 (CEST)[svar]