Diskussion:Houri

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Flytning[redigér wikikode]

Siden "houri" i højere grad er et fagbegreb i forhold til "72 jomfruer", der vel bare forklare, synes jeg artiklen skal til Houri. Mange af artiklerne på andre sprog hedder også "Houri". Jeg får en administrator til at foretage flytningen, så hvis nogen har noget imod det, er det nu, man skal ytre sig. --Inc 31. okt 2010, 09:08 (CET)

Hermed flyttet jf. Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Houri, men det krævede ikke en administrator, for der var ikke noget, der skulle slettes.
- Sarrus (db) d. 31. okt 2010, 14:57 (CET)

Pro-Sunni perspektiv[redigér wikikode]

Artiklen er i høj grad præget af et sunnitisk perspektiv.

Referencens til Shaykh Muhammads al-Munajjid er i og for sig belæg nok herfor. Sheiken tilkendegive sig til den profane salafistiske lære (som den udspringer fra den hanbalitiske lovskole - se evt. artiklen 'Muhammad Al-Munajid' på den engelske wikipedia). Ydermere er alle overleveringstraditionerne (hadith) som sekundær reference-Ibn Maja, Ibn Kathir, al-Bukhari, al-Ghazzali, al-Tirmidhi, al-Suyuti-velkendte sunnitiske retslærde. Dette forsætter gennem artiklen ved at citere forskellige individer, der klart tilkendegiver sig til sunni-islam (Hamas aktivis/formand, palæstinensisk og ægyptiske sunni-muslimer og lign.). --Xhmee 30. dec 2011, 19:54 (CET)