Diskussion:Illuminati-ordenen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Illuminati-ordenen har tidligere været foreslået som kandidat til at blive vist på Wikipedias forside som ugens artikel, men fik ikke nok stemmer til at blive valgt.

Huskeliste for Illuminati-ordenen: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

flytte artikel[rediger kildetekst]

Jeg foreslår at artiklen flyttes, da den først og fremmest handler om den bayerske Illuminati, til Illuminaternes orden eller Illuminaterordenen hvilket er en bedre oversættelse af det tyske Illuminatenorden (En udemærket artikel på tysk wikipedia). På den måde kan det også skelnes fra Illuminater der I teologisk sammenhæng betyder nogen der har fået budskaber direkte fra gud.. og har været brugt op gennem historien af forskellige wannabe profeter og deres bevægelser. (se den engelske artikel der har de to betydninger samlet)

Jakob Nørregård

Lad den hellere blive - og så kan vi videreudvikle den til en egentlig artikel om Illuminati-fænomenet, som det optræder i konspirationsteorier og -bøger. Skriv hellere særlige artikler om de bayriske Illuminati og det teologiske begreb. --Palnatoke 23. jan 2005 kl. 08:45 (CET)


Hvad i alverden foregår der her? Er det et barn der har skrevet denne artikel? Jeg må opfordre dem som er i besiddelse af en sådan magt, straks at fjerne denne artikel og i mellemtiden linke til den engelske: http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminati Sprogligt pinligt og indholdsmæssig foruroligende. Det er ren konspirationsteori. Der er oven i købet en henvisning til www.tagryggen.dk . Er det mig der ikke kan fange ironien eller er det alvorligt ment? Emnet interesseret mig faktisk. Så det ville være skønt hvis nogen gad skrive et eller andet med blot en anelse akademisk fundament. --Sol Barbez 7. okt 2006 kl. 22:24 (CEST)

Tja, nu er det jo sådan, at sådan, at hvem som helst kan skrive en artikel, og hvis artiklen ikke direkte lyver eller støder nogen, så ser jeg ingen grund til at slette den. Og da alle kan rette i den, og du rent faktisk har interesse i emnet og derfor muligvis ved noget om det, hvad ville så være oplagt end at rette, udvide og kvalitetssikre artiklen. Og nej, en artikel på den danske Wikipedia skal aldrig "erstattes" med en henvisning til en artikel på den engelske. Som det er lige nu er der jo allerede et link til den engelske artikel (og til tilsvarende artikler på mange andre sprog), så den danske artikel skal ikke "slettes" til fordel herfor af den grund.
Hvis du synes artiklen i sin nuværende form har direkte fejl, som bør rettes, så er du mere end velkommen til at rette dem. Og du er mere end velkommen til at udvide artiklen med informationer fra artiklerne om samme emne på andre sprog.
--Morten Barklund [ disk / bidrag ] 7. okt 2006 kl. 22:33 (CEST)


Det er muligt at enhver kan skrive hvad de vil, men artiklen er på grænsen til tåbelig eftersom den henviser til et yderst rabiat link på tagryggen. Skulls and Bones bliver også nævnt, Priory of Sion som er rent opspind er også en reference. - hvad med at kræve en grad af objektivitet og proffesionalisme hvis man ønsker at "state" noget.

Indsæt tekst her som ikke skal wikiformateres jeg vil godt indrømme at jeg ikke ved meget om Illuminati, men de facinere mig alligevel. derfor håber jeg at denne artikel er korrekt. er der nogen der kan fortælle mig om den er eller ej??

historisk korrekt[rediger kildetekst]

Alt der står skrevet i artikelen er historisk korrekt, faktisk da illuminati blev oprettet var den mere eller mindre offentlig med sine meninger, dog var modreaktionen så høj at den blev "hemmeligheds gjort" istedet.

Det er ikke konspirations teori, dog findes der mennesker idag der er overbevist om at illuminati stadig eksistere den dag idag, og at toppen af eliten består af europæiske royale familier, samt dem man kalder "The Jesuits". Der findes vist en del freelance dokumentar programmer om dem. -MTH.

Bortset fra de få oplysninger om den bayerske illuminiati er intet på denne side historisk korrekt. Desuden er artiklen fyldt med påstande både POV og så mangler der enhver form for kilder. Især det sidste afsnit om illuminatis mål er fuldstændig ude i hampen. De gengiver ikke det bayerske illuminatis mål, hvad man ellers forledes til at tro fra det foregående afsnit der til dels handler om dem. Saddhiyama 20. sep 2007, 20:27 (CEST)

Ideen om at opdele denne i mindst to artikler, en illuminati (bayern) og en illuminati (konspirationsteorier) er god. Jeg vil gerne stå for denne omskrivning, og det vil ske snarest efter at jeg har samlet kilderne.Saddhiyama 20. sep 2007, 20:42 (CEST)