Diskussion:Jurij Malentjenko

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Launch of Apollo 15.jpg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rumfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen og udbyggelsen af rumfartsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse stub på vurderingsskalaen. Se kommentarer om vurderingen.


Der er to kategorier Sovjetiske kosmonauter og Astronauter fra Rusland ? Zilotte 6. maj 2008, 16:53 (CEST)

Sovjetunionen og Rusland er ikke det samme land. Men jeg syntes klart at "Astronauter fra Rusland" skal omdøbes til "Kosmonauter fra Rusland" Rune X2 6. maj 2008, 17:08 (CEST)

Der står også i indledningen af Astronaut-artiklen at de stadig kaldes kosmonauter (det er ikke et afsnit jeg selv har skrevet), og jeg går ud fra at det er rigtigt. Hvis der ikke er indveninger kan vi vel godt gøre som du forslår. Zilotte 6. maj 2008, 17:32 (CEST)

Siden Malentsjenko er fra Ukraine, burde det måske hedde Kosmonauter fra SNG ? Med venlig hilsen Necessary Evil 6. maj 2008, 23:37 (CEST)
Det syntes jeg ikke. Der var et sovjetisk rumprogram. I dag er der et russisk rumprogram. Men der er ikke noget SNG rumprogram. Rune X2 7. maj 2008, 00:29 (CEST)
måske bare kalde kategorien for "Kosmonauter" med en uddybende beskrivelse af kategorien ? En anden ting "Yuri" er stavet for 3 forskellige måder i forskellige artikler Yuri Malenchenko, Jurij Malentsjenko, Jurij Malentjenko, hvad er den rigtige stavemåde? Zilotte 7. maj 2008, 07:53 (CEST)
Hans rigtige navn er "Юрий" hvilket på engelsk oversættes til "Yuri", på dansk tror jeg det bliver til "Juri" men den norske wiki bruger "Jurij" Rune X2 7. maj 2008, 10:22 (CEST)
Translitterationer med Yuri er coca-cola-translitterationer. Med venlig hilsen Necessary Evil 7. maj 2008, 17:41 (CEST)


Hedder han så "Jurij Malentsjenko" eller "Jurij Malentjenko" på dansk ?
Nu er der en kategori "Kosmonauter" med to underkategorier "Kosmonauter fra Rusland" og "Sovjetiske kosmonauter", det er endnu mere roddet. Italien har ikke noget rumprogram, men der findes italienske astronauter, ligesom SNG ikke har noget rumprogram, men det er en geografisk betegenelse. Skal der virkelig være 3 kategorier, er en ikke nok ??? Zilotte 7. maj 2008, 23:01 (CEST)
Hvorfor er det rodet med to underkategorier? Der vil vel komme flere til efterhånden, "Kosmonauter fra Hviderusland", etc. SNG er ikke en nation. Der er heller ikke en kategori der hedder "Astronauter fra EU", eller "Astronauter fra NAFTA". Den nuværende kategoriopdeling følger den engelske. Rune X2 8. maj 2008, 00:01 (CEST)
Hvis han var russer hed han "Jurij Malentjenko", men det ukrainske har selv Københavns Hovedbibliotek ingen ordbøger om. Rune X2 kikker efter den norske wiki og Valentin og Kaare støtter "Malentjenko" uden s. Indtil den ukrainske ambassadør blander sig, lyder "Malentjenko" uden s til at være rigtigt. Med venlig hilsen Necessary Evil 7. maj 2008, 23:42 (CEST)
Han kommer fra en by langs Dnepr i det sydlige Ukraine. Sandynligvis er han etnisk russer og taler russisk, ikke ukrainsk Rune X2 8. maj 2008, 00:01 (CEST)