Diskussion:Kartesiansk skepticisme

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Omdir. Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Omdirigering på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Artiklen bør omskrives[rediger kildetekst]

Denne artikel udviser en temmeligt useriøs tilgang til Kartesiansk erkendelsesteori. Derfor vil jeg gerne opfordre til en fuldstændig omskrivning af denne artikel.

Dels kan sætningen "Det eneste man med sikkerhed ved, er at man ikke med sikkerhed ved noget" overhovedet ikke bruges i denne sammenhæng - udover den er selvgendrivende så har Descartes aldrig udtrykt en så ekstrem form for skepticisme. Ydermere så er det en grov oversimplificering udelukkende at henvise til Descartes´ gudsbevis som grundlag for erkendelse - Descartes tog udgangspunkt i jeg´et og introducerede "det naturlige lys" som en tidlig udgave af a-priori erkendelse.

Venlig Hilsen (skrev 85.82.202.248 (disk. • bidrag) 17. mar 2007 kl. 22:21. Husk at signére dine indlæg.)

Hej bruger uden navn. Hvis artikelteksten er useriøs, misvisende eller lignende, er du mere end velkommen til at forbedre den. Se evt. på skribentforsiden hvordan du kommer i gang. Jeg vil anbefale dig at oprette en konto og på den måde få adgang til flere funktioner. Du kan evt markere artiklen med {{POV}} indtil du har fået lavet en bedre udgave (POV markerer at en artikel ikke er neutral). God arbejdslyst.
NB: Du får lige en velkomsthilsen på din egen brugerside.
--Jens Gyldenkærne Clausen 17. mar 2007 kl. 23:03 (CET)

Så er jeg oprettet - og har taget opfordringen til mig. Jeg regner med at have en artikel klar i løbet af ugen (skal jo også passe skolen).

Men lige et par hurtige spørgsmål:

Jeg syntes det ville være rimeligt hvis den oprindelige forfatter kunne gennemlæse og kritisere den nye artikel (såfremt han stadigvæk er registreret) - Kunne det lade sig gøre? Det jeg egentligt spørger ind til er om den oprindelige skribent har nogle klagemuligheder. Det virker lidt urimeligt bare at slette en persons arbejde uden videre.

Ville en ændring af artiklens titel være mulig?

Jeg er elendig til tegnsætning - ville det være et problem eller bliver den slags fanget (og rettet) af andre brugere?

Venlig Hilsen (Skrev Abelard (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Den oprindelige forfatter er skam stadigvæk registreret. Hans seneste ændring var 14. september 2004. Ham kan du finde gennem fanebladet "historik".
Hvis nogen er uenige, så er diskussionssiden det rette sted at henvende sig. Der er ingen decideret klagemulighed. På Wikipedia sker større omskrivninger af artikler helst gennem debat på netop diskussionssiden.
Artiklen kan flyttes til et andet navn, som findes mere passende. Dette gøres ved fanebladet "flyt". Husk at angive en begrundelse og rette henvisningerne til det gamle navn. --|EPO| 19. mar 2007 kl. 12:09 (CET)