Diskussion:Kashmir

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Indien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Indien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Indienrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Provinsen i Indien hedder vel mere korrekt Jammu-Kashmir og ikke Kashmir.

Normalt bruges betegnelsen Kashmir også om hele området, inklusiv begge de to områder efter FN's deling Kashmir (Pakistan) og Jammu-Kashmir = Kashmir. I teorien er hele Kashmir en del af Indien, i praktisk er Kashmir (Pakistan) (den nordlige del) et pakistansk kontrolleret område.

Dette burde være en flerydig artikel med henvisning til: Det overordnede område i Indien/Pakistan, uld, og til det dankse band.
For danskere tror jeg betydningen af order er 1) band 2) området og 3) uld, men de to første ligger nok så tæt, at flertydig-artiklen bør ligge på selve navnet. Hvad angår områdets stilling så har FN for en del år siden besluttet, at der skal gennemføres en folkeafstemning og herefter tages beslutning. Folkeafstemningen er blot aldrig gennemført - derfor stadig en uafklaret situation. -- /Poul G 27. okt 2005 kl. 10:28 (CEST)
Pr. definition skriver vi ikke for danskere, men for dansktalende (-læsende, i alt fald). Det er ikke helt det samme. --Palnatoke 27. okt 2005 kl. 11:04 (CEST)
Det ta'r jeg til efterretning - dansker -> dansktalende i ovenstående vil ikke ændre min opfattelse. -- /Poul G 27. okt 2005 kl. 11:49 (CEST)
Så vidt jeg kan se af din brugerside, er du tre år ældre end mig, så det kan ikke være alderen, der gør det, men det er mit indtryk at den primære betydning er området - det har muligvis været vigende i folks bevidsthed, men efter jordskælvet er der ingen tvivl. Det kan naturligvis sagtens ændre sig, næste gang bandet udgiver noget. --Palnatoke 27. okt 2005 kl. 12:03 (CEST)
OK - jordskælvet gjorde en forskel. Førend det har jeg ofte oplevet folk blive lidt flakkende i blikket, når jeg fortalte mit ophold derude (UNMOGIP). De følte vist de burde vide, men ... nej, glemt. -- /Poul G 27. okt 2005 kl. 13:40 (CEST)

Hvorfor er omdirigeringssiden ikke hovedsiden? Jeg har lige talt, og i alt er der 8 links, der er (eller burde være) til bandet. Og 11 der burde være til området. 1 til ulden. (Skrev Pardy (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har lige ryddet op - nu peger alle band-linkene rigtigt. Du kan da udmærket have ret i, at flertydigsiden skulle hedde Kashmir, men det er ikke en god idé primært at basere argumentationen på indgående links - de kan ændre sig ;-) --Palnatoke 9. okt 2007, 06:27 (CEST)