Diskussion:Kernefusion

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Skal vand ikke centrifugeres for at udvinde tungt vand (modsat destilleres)? -- Poul G 1. feb 2006 kl. 20:14 (CET)

Mit gæt vil være at det tunge og det lette vand forbliver sammenblandede ved centrifugering. Det tunge vand samler sig jo heller ikke ved bunden i et kar med vand. Men har du en reference? Man kan nok sammenligne med adskillelse af ethanol og vand: Her er destillation jo også en god løsning. /JeppeSN 2. feb 2006 kl. 16:16 (CET)
Jeg må ta' det i mig - www.fas.org peger tydeligt på destillation - men måske en pointe at få med i deuterium. -- Poul G 2. feb 2006 kl. 16:58 (CET)

Anden betydning af fusion[redigér wikikode]

Ordet fusion bruges også til at beskrive en fusionering af to virksomheder. Hvordan griber vi det an? --Kristjan Wager 19. mar 2006 kl. 15:31 (CET)

Der er nok brug for en {{harflertydig}} - udtrykket bruges vist også om en eller anden form for jazz-musik. -- Poul G disk. 19. mar 2006 kl. 15:36 (CET)
Ja, du har helt ret mht. Jazz, det kaldes Jazz Fusion, men hvad det dækker over, må en mere kyndig person end mig svare på. --Kristjan Wager 19. mar 2006 kl. 16:38 (CET)