Diskussion:Kollektiv trafik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Diskussioner uden overskrift[redigér wikikode]

Efter at have lavet denne artikel - på baggrund af at jeg havde set mange røde henvisninger, og den stod også på listen over efterlyste artikler - så opdagede jeg at der i forvejen er en artikel der hedder Offentlig transport. Da artiklen offentlig trasport er kortere end denne, og ikke rummer væsentlige andre oplysninger, og da der er flere artikler der henviser mod kollektiv trafik end mod offentlig transport, så vil jeg foreslå at der laves en redirect derfra og hertil - medmindre nogen gør indvendinger mod dette? --Rasmus 24. nov 2006 kl. 12:50 (CET)

Kollektiv trafik - jeg synes definitionen er for smal. Kollektiv trafik kan i princippet også være private operatører der driver tog, bus etc. uden offentlig kontrakt. Kollektiv trafik må indeholde al fast rutetrafik som udbydes til offentligheden i fælles transportmidler (tog, skib, sporvogn, bus etc.) uanset om driften helt eller delvis er finansieret af offentlige kasser eller ej. --Thomas Thorsen 24. nov 2006 kl. 14:58 (CET)

Jeg har overført alt, hvad der var under Offentlig transport, til denne artikel. Desuden har jeg lavet en mindre ændring i strukturen. Flere ændringer om tankegangen bag kollektiv trafik mm. må følge.--Rmir2 20. aug 2009, 20:47 (CEST)

Jeg har tilføjet flextrafik til listen over kollektiv trafik. Samtidig er der skrevet en artikel derom.--Msaermark (diskussion) 30. maj 2012, 13:47 (CEST)

Færger[redigér wikikode]

Færger betragtes vel kun undtagelses vis som en del af den kollektive trafik. Undtagelser kunne være Storebæltsoverfartens togfærger og Hundested-Rørvig-færgen. Derimod er Scandlines vel ikke hvad der normalt regnes som en del af den kollektive trafik? --Madglad (diskussion) 2. okt 2016, 23:05 (CEST)