Diskussion:Kongeriget Nederlandene

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
WikiProjekt Nederlandene
WikiProjekt Nederlandene
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Nederlandene. Projekt er lavet ifor at koordinere dækningen af Nederlandene-artikler på Wikipedia.
Er du interesseret? Rediger artiklen eller besøg projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Diskussion:Kongeriget Danmark forklarer udmærket, hvorfor denne artikel ikke skal sammenskrives med Holland. --Palnatoke 13. dec 2005 kl. 21:51 (CET)

Artiklerne må gerne for min skyld slås sammen, og selvfølgelig under Kongeriget Nederlandene, men jeg kan ikke se hvordan man kan komme udenom Palnatokes pointe med Kongeriget Danmark. Fedor 14. dec 2005 kl. 10:17 (CET)

Der er alt for meget med i artiklen hvis den ikke skal sammeskrives med Holland og tilsvarende bør Kongeriget Danmark sammenskrives med Danmark. Om ikke anden grund så fordi at folk bliver forviret og skriver formeget til disse artikler. Haabet 28. dec 2005 kl. 20:33 (CET)

Det tror jeg næppe folk bliver forvirrede over. Der står meget tydeligt hvad der menes med det ene og det andet... Fedor 10. jan 2006 kl. 12:22 (CET)
Jeg er enige med Fedor. Det er måske lidt mærkligt føgelsesmæssigt. Men vi skal holde os til de rettige information. Holland er delt i to. Nord-Holland og Syd-Holland. Altså som provinser. Der findes også ti andere provinser. Brabant, Limburg, Friesland, Groningen, Utrecht, Zeeland, Overijsel, Flevoland, Gelderland og Drente. Sammen hedder det Nederland. Kongeriget Nederlandene omfatter: Nederland (12 provinser) og kolonier. Beatrix er også dronning af Nederlandene, Ikke af Holland. På den europæiske hjemmesiden på dansk skal du heller ikke finde et stat som hedder Holland, Men det hedder Nederland. Jeg Håber at du vil rette dette fejl. MVH. RodeJong. Rodejong 14. feb 2006
Den store danske Encyklopædi skriver under opslaget '''Holland''' bl.a. "Holland, kongerige i Nordvesteuropa mellem Tyskland, Belgien og Nordsøen. Holland er egentlig en gammel benævnelse for de to provinser mellem Nordsøen og IJsselmeer, men anvendes i daglig tale om Kongeriget Nederlandene...".
Og under opslaget Nederlandene opremser man landets historiske perioder, bl.a. De sytten N., De forenede N., De spanske N., De østrigske N., og endelig om det nuværende: "Kongeriget Nederlandene (Koninkrijk der Nederlanden) har siden 1815 været det officielle navn på et kongedømme i NV-Europa, som indtil 1830 også omfattede Belgien. Efter 1830 omfattes alene det, som nu på dansk almindeligvis kaldes Holland..." --Philo 27. maj 2006 kl. 17:39 (CEST)
Som barn af en ægte hollænder er det naturligvis opmuntrende at se området, hvor min mor er født ophøjet til navnet på et helt land - omend det naturligvis er en torn i øjet på de mange nederlændere, der ikke bor i et af de hollandske områder. Men kunne problemet med den danske benævnelse af landet ikke løses på samme måde, som man har gjort det i den svenske Wikipedia - nemlig ved at oprette en flertydig side med navnet Holland (se sv:Holland)
Dermed kunne striden løses til alles tilfredshed, og den danske Wikipedia kunne med tiden blive initiativtager for en ændring af daglig praksis i Danmark, fremfor at bare slavisk følge, hvad flertallet nu en gang finder mest overkommeligt. Der er jo ingen grund til at gøre det sværere end det er - og helt ærligt: er hele denne diskussion ikke bare en gang flueknepperi, hvor ingen vil vige en tomme :-) apw 27. maj 2006 kl. 17:54 (CEST)
Jeg er næsten sikker på, at der har været modstandere af den løsning på Diskussion:Holland, men jeg gider altså ikke læse hele smøren igennem en gang til. --Heelgrasper 27. maj 2006 kl. 19:00 (CEST)
Jeg finder helt klart, at vi bør bruge den løsning, som de har brugt i den svenske Wikipedia. --R***** P****** 2. apr 2007 kl. 20:53 (CEST)

Det glemmes ofte, at indsnævringen af Nederlandene til Holland også berører Belgien. Således bliver bygningen Børsen, Kronborg Slot m.fl. kaldt hollandske, selv om bygmestre som Van Steenwinckel kom fra Antwerpen. Ligesådan med sproget flamsk, der ret og slet er det samme som hollandsk. På den baggrund ville Nederlandene (nederlandsk for sproget) være det mest korrekte. Og at disse termer oven i købet svarer mest til den europæiske virkelighed (inkl. dansk praksis i EU), gør jo heller ikke noget :-) --Potter AB 31. jul 2006 kl. 00:55 (CEST)

Jeg har i mit efterhånden lange liv i nærheden af Helsingør og København aldrig hørt de bygninger bliver betegnet som hollandske (endsige nederlandske). Resten er vist argumenter, som allerede har været inddraget i afstemningen om Holland versus Nederland(ene). --Sir48 (Thyge) 31. jul 2006 kl. 01:41 (CEST).
Så kan jeg henvise til Palle Laurings Danmarkhistorie (Lier i Holland), til bygningen Børsens hjemmeside (de hollandske brødre van Steenwinckel), til en sød guide på Kronborg Slot, som i juni måned påstod at Christian IV fik købt en masse malerier i "Antwerpen i Holland", til Politikens Guide om Københaven (2005) m.fl. Nåja, så glemmer jeg vist nok dagspressen (Politiken: "den hollandske maler Rubens") --Potter AB 31. jul 2006 kl. 01:56 (CEST)
Du skriver "(Lier i Holland)". Det vises at man ikke ved noget som helst om Landene. Lier ligger ved Antwerpen. Altså Belgien. og ikke i "Nederland"! Når man ikke ved noget om hvilken sted hvor ligger, hvordan kan i så se at i godt kan selv bestemme hvordan landene hedder? --Rodejong 24. nov 2006 kl. 22:21 (CET)