Diskussion:Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Ikke dansk[rediger kildetekst]

Der er ingen akademiske grader på dansk, der hedder Væbner, Mester eller Meester. Det hedder ikke Doctor men doktor på dansk. Ligesom det ikke hedder seglmærke, det ord findes ikke. Jeg tror der menes segl. Der findes heller ikke noget der hedder lakmærke, her menes sikkert laksegl. Og til sidst vi har ikke et ord våbenbilleder, her menes sikkert våbenskjold. Det grundliggende ved dansk wikipedia, er at artiklerne er på dansk. Et forståeligt dansk, for den almindelige dansker i 2018. Det er denne artikel ikke, uanset om Rodejong har gjort sit bedste og uanset om Rmir2 har læst den igennem. Jeg tror dansk wikipedia er nok belastet med at rette alle Tostapadius' og Rmir2s artikler, og anmoder venligst om ikke at oprette flere atikler hvor centrale ord er maskinoversat eller ikke danske. Brug iøvrigt venligst DDO, den er tilgængelig online! mvh Per (PerV) (diskussion) 25. mar 2018, 23:41 (CEST)

Tak for rettelserne. Vil dog sige at nogle sammensatte ord heller ikke forkommer på DDO, selvom det er korrekt dansk. Men lad det ligge. Jeg har fjernet forkortelserne. De er heller ikke vigtige.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 25. mar 2018, 23:58 (CEST)
Vil du dermed sige at "våbenbillede" er et dansk sammensat ord? Hvis det var det, ville det betyde et billede af f.ex. en maskinpistol! Vil du påstå at lakmærke er et sammensat ord, som hverken jeg eller DDO kender, eller er seglmærke, som danskere endnu ikke kender. Hvis du mener det, vil jeg foreslå du opretter de tre artikler våbenbillede (som nu er en omdirigering til det korrekte Våbenskjold), lakmærke og seglmærke. De skal sikkert være i kategorien "maskinoversatte ord". mvh Per (PerV) (diskussion) 26. mar 2018, 00:10 (CEST)
Det hedder altså ikke "laksegler, det ubestemte flertal af laksegl er laksegl, kan du ikke bare bruge DDO som vi andre, så er vi fri for at rette basale fejl. Nu retter jeg for dig, denne gang! mvh Per (PerV) (diskussion) 26. mar 2018, 00:29 (CEST)
FYI: Hvis du ikke kan andet end at tale nedladende overfor mig, så svarer jeg dig ikke mere.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 26. mar 2018, 13:36 (CEST)