Diskussion:Krig

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Huskeliste for Krig: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hvorfor bliver man omdirigeret fra "kamp"? Der findes da andre slags kampe end krig.

Vi er jo ikke helt færdige med dette projekt. Så har du ideer til en artikel om kamp, og derfra evt. linker til krig, kunne det være fint. Du kan komme til at redigere kamp ved at klikke på linket hertil, og under overskriften i krig (hvortil du bliver redirigeret) står der et link til kamp, der åbner redirect-siden.
Du kan underskrive indlæg på diskussionssiderne ved at sætte fire tilder ~~~~, så sættes brugernavn og dato/tid automagisk ind. mvh. --Jørgen 21. feb 2005 kl. 13:11 (CET)
Ok, tak for hjælpen Lhademmor 21. feb 2005 kl. 14:22 (CET)

Begrebet krig[rediger kildetekst]

I forbindelse med "krigen" mod Islamisk Stat er der opstået en debat om hvorvidt Danmark er i krig eller ej. I flere artikler fx http://politiken.dk/udland/fokus_int/fokus_IS/ECE2412646/faa-styr-paa-juraen-der-er-slet-ikke-noget-der-hedder-krig/ skriver man at

"Hvis man ser stringent på juraen, så er Danmark ikke i krig. For selve det juridiske begreb »krig« blev afskaffet for omkring 65 år siden, fortæller jurist og ph.d. Peter Vedel Kessing, der er seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder.

»Krig er et begreb, man ikke bruger i folkeretten længere. Det brugte man i gamle dage før Anden Verdenskrig, men det blev afskaffet i 1949 med Geneve-konventionen«, fortæller han."

Det er jo alt sammen meget godt, for vi kalder tingene ved det mest brugte navn og de fleste vil vel sige at Danmark er i krig ligesom vi var i krig i Irak og Afghanistan.

Hvis nogen har lyst kunne man måske skrive en fin lille tilføjelse til artiklen. --MGA73 (diskussion) 2. okt 2014, 19:26 (CEST)