Diskussion:Lammefjorden

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Denne artikel burde hedde "Lammefjorden" (i bestemt form) da det er navnet på et specifikt sted; jeg har aldrig hørt formen "Lammefjord" selvom jeg har boet der i mange år. Er det noget der skal diskuteres, eller kan jeg bare gøre det? Heje 26. dec 2005 kl. 16:01 (CET)

Hmm, jeg blev klogere - selv efter alle de år! På kort hedder det faktisk "Lammefjord" så man må antage at det er det officielle navn. Undskyld(!) til Palnatoke, som ellers var hurtig til at reagere på mit forslag og flytte fra "Lammefjord" til "..fjorden", men det var sikkert en fejl.
Alligevel vil jeg dog fastholde at jeg gennem hele min opvækst på egnen kun har hørt det omtalt som Lammefjorden, i bestemt form. Men det skal vel ikke fremgå af artiklen? Heje 26. dec 2005 kl. 17:46 (CET)

Højde af Lammefjorden!?[rediger kildetekst]

Der er vist én, der har sat sig for at styre siden om Lammefjorden med hård hånd. Oplysningen om, at Lammefjordens laveste punkt er -7.5 meter er blevet fjernet og erstattet med en henvisning til en vedtægt. Er der nogen, der har en dårlig sag her? (Skrev Jorgenjorgenjorgen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Uden at kende til emnet, vil jeg mene at den nye kilde er god nok (se vedtægternes punkt fire), men at der må være faldet et fortegn ud under omredigeringen af afsnittet. Jeg har indsat fortegnet. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 5. jul 2012, 22:27 (CEST)
Jeg tror ikke helt, du fangede min pointe. Det handler ikke om, hvad der står i en vedtægt. Det handler om, hvad der er det faktiske laveste punkt. Ifølge en tilsyneladende troværdig kilde ligger det laveste punkt i minus 7,5 meter, men den oplysning er altså blevet fjernet. Hvis man er uenig i en oplysning, er det en bedre praksis at komme med uddybende bemærkninger frem for helt at fjerne teksten og henvisningen.

--Jorgenjorgenjorgen (diskussion) 22. jul 2012, 01:15 (CEST)

På www.danskebjerge.dk dokumenteres det ikke, men sandsynliggøres, at det er punkter i Lammefjorden der er dybere end kote - 7m. på målebordsblade og 4 cm kort er den dybeste højdeangivelse kote -7m. og der forekommer ikke -7,5 m kurver, se f.eks. Historisk Atlas. Der er således ikke fremført skriftlige kilder til koter dybere end kote -7m. Det betyder selvfølgelig ikke, at det ikke kan forekomme. Vandspejlskoten umiddelbart nedefor pumpestationen må imidlertid være det dybeste punkt i Lammefjorden, da det er det eneste sted, hvor vandet pumpes væk. Måske kunne man skaffe denne kote fra pumpelauget?--Lcl (diskussion) 22. jul 2012, 05:40 (CEST)
Jeg synes nu nok, man kan tale om dokumentation. Danskebjerge.dk har både tjekket Kort- og Matrikelstyrelsens digitale kort, spurgt styrelsen selv og endelig spurgt Audebo Pumpestation. Det efterlader vel ingen tvivl? Egentlig er kortene vel den mest troværdige kilde, da den eneste usikkerhed her er selve opmålingen.--jorgenjorgenjorgen(diskussion) 29. dec. 2012, 20:00(CEST)
De -7,5 meter stammer vist fra mine data som jeg skrev for en del år siden (før jeg blev rigtig skarp til fodnoter og kildeangivelser og sådan noget - beklager). Men der er kilder der siger -7,5 meter; deriblandt fjordens pumpelaug: [1]. Afvandingsoversigten i artiklen stammer fra en bog jeg lå inde med en overgang ("Lammefjordens Historie", af Uffe Grosen). Præcis hvor troværdige de er når det kommer til decimaler ved jeg ikke.Heje (diskussion) 22. jul 2012, 23:25 (CEST)
Denne bog? --Palnatoke (diskussion) 23. jul 2012, 07:38 (CEST)
For mig at se er det stadig ikke dokumenteret, hvad koten til det dybeste punkt er. Geodatastyrelsen angiver at usikkerheden på de digitale kort er +/- 0,5 meter. Oplysningerne ligner mest en promovering af danskebjerge.dk.--Lcl (diskussion) 16. mar 2013, 05:52 (CET)
Har tilføjet endnu en kilde.Jorgenjorgenjorgen (diskussion) 17. mar 2013, 22:37 (CET)
Ikke meget kilde her: "Slår man op på nettet eller i leksika er Danmarks laveste punkt indiskutabelt Lammefjorden med cirka -7,5 m under havets overflade". Med ander ord Geodatastyrelsen vil ikke lægge navn til.--Lcl (diskussion) 18. mar 2013, 05:11 (CET)
Du må ud og måle op selv så. :-) Jorgenjorgenjorgen (diskussion) 20. mar 2013, 13:31 (CET)