Diskussion:Lijsttrekker

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vi skal vel have en artikel om spidskandidater[rediger kildetekst]

Vi skal vel have en artikel om spidskandidater, som er den danske betegnelse. Vi skal vel ikke have en artikel om hvert ord på ethvert sprog. Det nederlandske ords betydning adskiller sig jo ikke væsentligt fra det danske. --Madglad (diskussion) 18. mar 2017, 11:11 (CET)

Denne artikel dækker specielt hollandske forhold. Der er en væsentlig forskel fra danske forhold idet der er i Danmark ikke er landsdækkende spidskandidater til folketingsvalg, men forskellige kandidater i hver storkreds. Hvis Madglad savner en artikel om danske forhold, kan han starte en. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 18. mar 2017, 11:25 (CET)
Hvis der er tale om "specielt hollandske forhold" bør det nævnes i en artikel om Nederlandendes valgsystem. Artiklen omtaler "Holland, Belgien og Surinam". Jeg kan på ingen måde forestille mig at der gælder tilsvarende forhold i det politisk og administrativt komplicerede Belgien, og Surinam er vel tilpas lille til ikke at være inddelt i valgkredse. Artiklen sætter sig mellem to stole; at beskrive Nederlandendes valgsystem og at beskrive Spidskandidat. --Madglad (diskussion) 18. mar 2017, 11:43 (CET)