Diskussion:Magister

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Betegnelsen magister brugtes også i ældre tid, længe før magisterkonferens blev indført og med titlen artium liberalium magister. Min indsigt i emnet er begrænset, men artiklen bør forholde sig til det på en eller anden måde. Salmonsens har sikkert noget om emnet, men opslaget artium liberalium magister henviser til opslaget magister, der befinder sig i et endnu ikke digitaliseret bind hos runeberg.--Heelgrasper 14. sep 2005 kl. 01:50 (CEST)

Var der ikke (i det mindste indtil for ret nylig) desuden en grad som hed mag.scient (magister scientiarum)? -- Sebastjan 14. sep. 2005 kl. 08:45 (CEST)

Jo. Gads lille leksikon fra 1993 nævner også en mag.scient.soc., magister i sociologi.--Heelgrasper 14. sep 2005 kl. 17:23 (CEST)

Problemet består stadig, men er nok ikke blev mindre efter at jeg i artiklen Disputats tilføjede, at Martin Hammerich i 1836 blev magister, dvs. 12 år før graden blev indført ifølge artiklen her. --Heelgrasper 17. dec 2005 kl. 14:42 (CET)

Jeg spekulerer på, om det ikke ville være bedst at flytte artiklen til "Magisterkonferens", det det reelt er det fænomen (og ikke eventuelle andre betydninger af ordet magister), det drejer sig om. I samme forbindelse kunne man inkludere artiklen mag.art. og gøre den til en redirect til magisterkonferens. Hvad synes I? --Pinnerup 11. jan 2006 kl. 11:47 (CET)

Jeg har nu i henhold til diskussionen her og på Diskussion:Mag.art. søgt at rydde lidt op. Artiklen magisterkonferens handler nu således om uddannelserne, der giver en person ret til at kalde sig mag.art., mag.scient. og mag.scient.soc. Artiklen her handler om, hvem man kalder – og tidligere har kaldt – magister. Jeg har søgt at samle op på de informationer, der var indeholdt i diskussionerne (og taget meget fra ODS), men noget kan selvfølgelig være smuttet, så se gerne nærmere på det. Der bør nok også ryddes op i interwikis, da magisterkonferens og artiklen her nu har de samme interwikis.
Artiklen her rejser et naturligt spørgsmål, nemlig: Hvis magistergraden indtil 1854 svarede til en doktorgrad ved Det Filosofiske Fakultetet, betød det så, at man ikke havde den nuværende dr.phil.? Jeg ved tilfældigvis, at det kan opklares ved et opslag i SDE (jeg tror, at det er i opslaget om "doktorgrad", at SDE har en oversigt over dette), men den har jeg ikke ved hånden. Hvis nogen undersøger det, så ville det i samme ombæring være rart, at vi til artiklen om doktorgrad fik tilføjet, hvornår de forskellige doktorgrader blev indført. Hvis man havde dr.phil. før 1854, hvordan var forholdet mellem denne grad og magistergraden så?--Heelgrasper 13. jan 2006 kl. 04:04 (CET)


Har netop oprettet en artikel om Dansk Magisterforening. Dér (og andetsteds) siger man hver-hveranden dag 'magister' og 'DM'. det første rejser vist ikke noget problem. Men søgning på DM bør kunne lede hen til Dansk Magisterforening. Pt er der et Danmarksmesterskab der har 'taget' pladsen. Er der en kyndig person der vil være rar at etablere et slags 'skiftespor'? Vh --Bjoerna 14. jan 2006 kl. 10:39 (CET)


Tilføjelse 18.1.2005[rediger kildetekst]

Morsom tilføjelse - og helt nyt for mig (i det mindste). Vh --Bjoerna 18. jan 2006 kl. 00:34 (CET)

Jeg havde heller aldrig stødt på den, før den dukkede op i forbindelse med, at jeg udvidede det historiske i artiklen disputats. Ifølge værket om doktordisputatsens historie anført dér, blev det også kun til 37 filologiske magistre i de år, så det er jo begrænset, hvor stor indflydelse, den fik. --Heelgrasper 18. jan 2006 kl. 00:43 (CET)