Diskussion:Maria 1. af England

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Feminisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kvinder, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kvinde- og feminisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er det ikke lidt alternativt at kalde hende Maria i stedet for Mary eller evt. Marie? --Twid 7. maj 2005 kl. 19:28 (CEST)

Det er det måske, men sådan er normen i historiske opslagsværker vist - selv SDE kalder hende Maria. --Palnatoke 7. maj 2005 kl. 19:33 (CEST)
OK, det må jeg jo så bøje mig for. --Twid 7. maj 2005 kl. 19:38 (CEST)
Det er jo et udmærket og principielt spørgsmål, du rejser: Bør vi (altså dansksprogede historieinteresserede) blive med at kalde udenlandske statsoverhoveder for Ludvig, Henrik og Maria? Og når vi på et tidspunkt bestemmer os for at bruge udenlandske navne til udenlandske konger, skal vi (Wikipedia) så gå foran? --Palnatoke 7. maj 2005 kl. 19:51 (CEST)
Rent faktisk har jeg ikke noget mod de danske former i almindelighed, men det danske kongehus synes selv at bruge Marie og nu Mary, ikke Maria. --Twid 7. maj 2005 kl. 19:55 (CEST)