Diskussion:Marine

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Inline interwiki links[redigér wikikode]

Jeg har slettet en håndfuld inline interwiki links, idet det efter den gængse fortolkning af Hjælp:Henvisninger til andre sprog ikke bør anvendes på DaWiki (der er vist andre wikier der tillader det). Hebster 11. dec 2007, 13:59 (CET)

Hedder det det?[redigér wikikode]

Jeg forstår at der i militære kredse er en forkærlighed for "marine", men er lægfolksudtrykket ikke "flåde" (eller, især nok tidligere, "orlogsflåde")? --Palnatoke (diskussion) 17. feb 2015, 09:57 (CET)

Jeg har en ambivalent holdning til det. Hvis man skriver "den amerikanske marine" tænker de fleste nok på læderhalsene i marinekorpset, der er dækket af wiki-artiklen marineinfanteri. US Navy med alle krigsskibene vil bedre dækkes af "den amerikanske flåde", der er denne artikels emne.
Tilsvarende med andre anglofone organisationer: "Den britiske marine" lyder som Royal Marines og Royal Navy dækkes bedre af "den britiske flåde".
Men på mange andre sprog er "marine" betegnelsen for en navy: Tyskland Deutsche Marine, Holland Koninklijke Marine, Sverige Svenska marinen, Frankrig Marine nationale, Italien Marina Militare…, og rekrutter i Søværnet har huebånd med "Kgl. Marine" på. --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 25. feb 2015, 02:24 (CET)