Diskussion:Militær rang

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvor er konstabelen henne i dette system?

Jeg har dags dato tilføjet de engelske grader[rediger kildetekst]

Og derefter sorteret de danske, så de er nemmere at sammenligne med de engelske. Næste skridt kunne måske være at samle de danske i samme type tre-delte skema som de engelske er ordnet i, og så simpelthen lade et sådant skema afløse Skabelon:Militære grader? (Fordi jeg synes det engelske skema er ordentligt og overskueligt. Det vil så vises i højre side af artiklerne i stedet for i bunden, noget som også kan lette overskueligheden og navigeringen.John Peters 10. jul 2009, 09:31 (CEST)

I Flyvevåbnet, US Air Force mm. har man grader ligesom i de respektive hære - i Commonwealth har luftvåbnene specielle grader, derfor er den britiske tredelt. Det vil måske se lidt mærkeligt ud på dansk, så det er nok derfor at det danske ser sådan ud. Hvis du mener opdelingen i officerer og underofficerer, kunne man jo give Skabelon:Militære grader en tredje liste med underofficerer og menige - de er jo alligevel ens på land og til søs.
I øvrigt er Military Rank et godt initiativ på denne side, for at undgå "Dansk synsvinkel". Måske skulle man hyperlinke graderne til artikler om de tilsvarende danske grader, forudsat at der ikke er artikler om de britiske grader. --Med venlig hilsen Necessary Evil 10. jul 2009, 14:44 (CEST)
En væsentlig fordel ved at have navigationsskabeloner i bunden (således som Hjælp:Navigationsbokse også omtaler), er at de ikke kolliderer med artiklens indhold - næsten uanset skærmbredde. --Palnatoke 10. jul 2009, 14:55 (CEST)


Waffen SS under de tyske grader - er det ikke kun i forbindelse med Nazityskland? (Skrev 87.55.43.154 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jo, men der er nok mange der ønsker at vide det alligevel. --Med venlig hilsen Necessary Evil 19. okt 2009, 21:19 (CEST)

Bruges der konventionelle forkortelser for rang på dansk?[rediger kildetekst]

På engelsk skriver de jo Maj. Gen. som forkortelse for Generalmajor, men findes der lignende forkortelser på dansk? Altså udover militærets interne forkortelser. Ville det være en idé at tilføje forkortelserne (om ikke andet så de interne, hvis der ikke findes konventionelle eksterne forkortelser) - det er jo dejligt leksikografisk "fyld", og kan være gavnligt - især idet militærets interne forkortelser er temmelig gakkede, rent ud sagt.--88.148.178.228 5. maj 2011, 23:12 (CEST)[svar]