Diskussion:Modic-forandringer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Navn på fænomenet[redigér wikikode]

Bruger:MB21 beder mig i en mail om at ændre artiklens navn til "Modic forandringer". Artiklen blev af hende oprettet under dette navn, men efterfølgende rettet til "Modic-forandringer" af Bruger:Knud Winckelmann. Bruger:MB21 støttes af en dansk forsker mht. stavemåden. Selv hælder jeg dog også til at "Modic forandringer" er danglish, altså en dårlig oversættelse fra engelsk (Modic changes) til dansk. Hvis det imidlertid er tilfældet, at fænomenet i dansksprogede fagkredse virkelig hedder "Modic forandringer", så skal det også være navnet på artiklen - uanset dansk retskrivning. Jeg er ikke indenfor faget, men har søgt i Ugeskrift for læger, som mig bekendt er på videnskabeligt niveau og er underlagt peer-review. Jeg kunne kun finde brugen af Modic-forandringer her. Det samme gør sig gældende for den eneste dansksprogede kilde i artiklen (indsat af Bruger:Medic). Findes der lignende pålidelige kilder, der benytter stavemåden med mellemrum? Nillerdk 23. jan 2011, 17:31 (CET)

Hvis der er blot én fagperson, som følger dansk retskrivnings almindelige regler for sammensatte ord, bør vi følge denne. Det er desværre mit indtryk (efter at have arbejdet på Rigshospitalet et års tid) at lægeverdenen generelt er ude af stand til at skrive dansk. --Palnatoke 23. jan 2011, 18:02 (CET)
Dét kunne du også have formuleret anderledes. Eller tror du, at det øger nye brugeres lyst til at bidrage, når der bliver talt ned til dem på den måde? Nillerdk 23. jan 2011, 18:23 (CET)

Jeg har fået en besked fra en af forskerne, der gør det i dette, og jeg hæfter mig ved punkt 3 i Brugerdiskussion:Knud_Winckelmann#Ang._Modic_forandringer.

de er opkaldt efter Dr. Modic, der første gang beskrev dem - hvilket fremgår af artiklen. Det er faktisk Modic's forandringer, og kun ordet forandringer er et navneord, Modic er navnet på manden.

Bør artiklen så ikke hedde Modic's forandringer? Knud Winckelmann 23. jan 2011, 21:52 (CET)

Eller Modics forandringer? Jeg må se at få styr på brugen af apostroffer på dansk. Knud Winckelmann 23. jan 2011, 22:12 (CET)
@Nillerdk: Jeg taler ikke ned til nogen, men beskriver et fagligt miljø, der desværre har problemer med elementære regler i det danske sprog. Du beskrev det selv som "en dårlig oversættelse", så jeg ser ikke den store forskel. --Palnatoke 23. jan 2011, 22:02 (CET)
Jeg kunne også selv have formuleret det pænere. Jeg er bange for, at vores bidragsyder allerede (af flere grunde) har mistet interessen til yderligere bidrag. Nillerdk 26. jan 2011, 14:03 (CET)