Diskussion:Morgengave

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Der er blevet læsset noget reklame ind i artiklen, der er blevet overført fra en nu (heldigvis) nedlagt artikel. Ifølge informationen vælger nogen at give hinanden fotografier, fx. boudoirfotografier. Der er ingen kilde på udsagnet, der som anført stammer fra en gammel reklameartikel.

Der er næppe tvivl om, at der selvfølgelig er nogen, der giver hinanden en sådan morgengave (selvom det nok mest er gommen, der bliver betænkt med denne gave), men jeg går ud fra, at der gives mange andre gaver. På dette site er lidt inspiration til de unge elskende, og selvom der på en underside omtales boudoirbilleder, ser det ud som om, at ure, smykker, helikopterture, ferierejser osv. er mindst lige så udbredte. Så - med kilde - kunne vi jo lige så godt indføje alle de spændende muligheder (for så vidt angår ferierejser eventuelt med oplistning af de enkelte destinationer), som parret kan give hinanden. Men skal vi virkelig have gavelister med i en artikel på den måde ? Er der ikke protester, foreslår jeg at den indsatte information slettes. Pugilist (diskussion) 22. maj 2013, 08:28 (CEST)

Vi er nok nødt til at beholde den nye anvendelse af ordet, men eksempler kan godt undværes. --Palnatoke (diskussion) 22. maj 2013, 08:34 (CEST)
Ikke uenig, men Boudoirbilleder udgør ca 80% af artiklen Boudoir, så hvis du med "ordet" mener "Boudoirbilleder", så er vi vel dækket ind dér. Pugilist (diskussion) 22. maj 2013, 08:59 (CEST)
Nej, ordet "morgengave". --Palnatoke (diskussion) 22. maj 2013, 09:17 (CEST)
Har morgengave fået ny betydning ? Pugilist (diskussion) 22. maj 2013, 09:29 (CEST)
Tidligere var morgengaven en del af den juridiske konstruktion, hvor bruden og/eller børnene skulle sikres økonomisk i situationer, hvor arvereglerne ikke sørgede for dette. Nu er der kommet noget romantisk pladder til. --Palnatoke (diskussion) 22. maj 2013, 10:17 (CEST)
Ok - forstår nu, hvad du mener. Og enig. Pugilist (diskussion) 22. maj 2013, 10:21 (CEST)