Diskussion:Muslimske Samfund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Omdir. Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Omdirigering på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Så vidt jeg kan se, har denne artikel nogle små særheder – det kommer således relativt klart til udtryk, at forfatteren/forfatterne ikke selv er muslimer – og det angivede antal muslimer – 500 millioner – virker ikke korrekt. Da jeg gik i folkeskole tror jeg, at det lå på ca. 700 millioner, men i dag ligger det vist på lidt over en milliard. Og hvorfor er det egentlig, at denne artikel blev flyttet fra Muslimske samfund til Muslimske Samfund? Det er da ikke et egenavn. --Heelgrasper 12. apr 2006 kl. 15:58 (CEST)

SIAD eller Dansk Wikipedia[redigér wikikode]

Dette virker redigert av sympatisører av Stopp Islamiseringen av Danmark (SIAD). Det er reine påstander, og uttrykker seg i et språg som overhode ikke har med encyclopediske nøytralitetsidealer å gjøre. Jeg anbefaler artikkelen slettet. Det er uklart hva det siktes til med Det Muslimske Samfund. Jeg liker ikke bruke begrepet konspiratorisk om meningsmotstanderes eventuelle paranoide forestillinger om skjult makt. Det er for lett. Men forestillingen om at det finnes et kulturelt homogent muslimsk samfund er like absurd som å tro at alle kristne tilhører en Universell Kirke med absolutt autoritet over hva som er rett kristen tro og adferd. Hverken det muslimske eller det kristne samfund er homogene, kristne og muslimer, selv om de er i mindre tall, er ikke engang nødvendigvis gjensidig fornektende av hverandres tro. Mohammed var kristen, dog med en ikke anerkjent, kjettersk Kristologi. Det er alminnelig lære blant muslimer å se Jesus som en av Islams profeter. Hvordand kan man da mene at Islam er en arabisk religion oppstått 600 år senere. Muslimer ser ikke på Mohammed som religionsstifter; det er vestlig, kristen sædvane, men ikke fakta. Det er greit å tro absurde ting, men Wikipedia er virkelig ikke stedet å publisere det. Eller synes man Biskopen av Rom burde diktere pensum på Religionsvitenskaplig Fakultet? --Xactnorge 1. sep 2011, 01:32 (CEST)

Ændring til omdirigering[redigér wikikode]

Jeg vil foreslå, at artiklen her ændres til en omdirigering til "Muslimske verden". Udover det faktuelt tvivlsomme i teksten er det svært at se, at begrebet kan bære en selvstændig artikel distinkt fra Muslimske verden.Økonom (diskussion) 3. jun 2017, 20:27 (CEST)