Diskussion:Nina Møller Kristensen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nina Møller Kristensen og spørgsmålet om notabilitet[rediger kildetekst]

Kvindelige kunstnere og kunsthåndværkere er underrepræsenterede - både på museer og i litteraturen. Det samme gør sig gældende i galleriverdenen, og det går kun langsomt med at få rettet op på skævheden.

Nina Møller Kristensen er repræsenteret på flere museer i DK, dels på specialmuseet Clay i Middelfart, og dels på Danmarks Designmuseum i København. Der er udgivet et fint bogværk om hendes kunst. Efter min bedste overbevisning er hun 'notabel' på wikipedia - men lad mig endelig vide, om der er kriterier, jeg har overset.

Venlige hilsner Inge Schjødt ISH (diskussion) 27. dec. 2023, 21:08 (CET)[svar]

Umiddelbart vurderet ser det ud til, at biografrede har gjort tilstrækkeligt væsen af sig til at opfylde notabilitetskravet. Du bør dog afvente en afklaring af spørgsmålet her på diskussionssien, før du fjerner skabelonen, der rejser spørgsmålet. Det er et grundprincip på Wikipedia at tingene drøftes igennem, hvis der rejses spørgsmål, og at alles meninger respekteres.
Det er givet rigtigt, at kvinder er underrepræsenterede på gallerier m.v., men det er ikke et argument for at medtage kvindelige kunstnere, der ikke opfylder notabilitetskravet. Den kamp må tages et andet sted. Men vi skal selvfølgelig ikke selv bidrage til underrepræsentationen og stille større krav til kvindelige kunstneres notabilitet end til mandlige.
Jeg kan se, at du har bidraget med store dele af artiklen (tak for det!), men kunne du tage et kik på stilmanualen og se, hvordan en rigtig god artikel opbygges? Vi ser gerne, at artikler følger et nogenlunde ensartet mønster i opbygningen. Artiklen er fin og velskrevet, men kan den gives det sidste touch, kan den blive rigtig god. De bedste hilsner --Pugilist (diskussion) 27. dec. 2023, 21:41 (CET)[svar]
Tak for anerkendelsen af NMK - Tak vejledningen - også om fjernelse af skabelonen. Jeg sætter pris på dialogen og den hjælp, I mere rutinerede giver videre. Det højner standarden, og fornøjelsen ved at bidrage.
- Jeg har set enkelte artikler / profilartikler, som er 'låst' mod redigering. Hvad er kriterierne for dette, og hvordan gøres det? Jeg mener fx at siden om H.C. Andersen er låst. Spørgsmålet kommer fra en nulevende person, der er på vej til at blive portrætteret.
Venlig hilsen Inge Schjødt ISH (diskussion) 27. dec. 2023, 21:57 (CET)[svar]
Selv tak :-)
"Låste" artikler er en sjældenhed på Wikipedia, da udgangspunktet er, at alle kan redigere. Det er imidlertid ikke alle, der ønsker at bidrage positivt, og nogle artikler har det med at tiltrække skolebørn og andre ubefæstede sjæle, der finder morskab ved at skrive "prut" eller andet vrøvl i artiklerne. Sådanne artikler kan af administratorerne låses, således at kun mere rutinerede brugere kan redigere i artiklerne. Der kan også midlertidigt låses i artikler, hvis nogle brugere skændes og retter frem og tilbage i strid med Wikipedias princip om konsensus. Håber det besvarer dit spørgsmål.. Ellers spørg igen :-) Dbh --Pugilist (diskussion) 27. dec. 2023, 22:50 (CET)[svar]
Artikler bliver låst, hvis der er for meget hærværk på dem.
De bliver ikke låst på artikelopretters eller biograferedes foranledning. Mvh KnudW (diskussion) 27. dec. 2023, 22:50 (CET)[svar]