Brugerdiskussion:KnudW

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg


Kontaktinformation[redigér wikikode]

Jeg holder pause.


Ring ikke til mig, skriv ikke til mig på Facebook og har du kommentarer til min politiske overbevisning eller min seksuelle orientering, så hold dem for dig selv. Ellers kontakter jeg dine forældre.

Dette er KnudWs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til KnudW.

Arkiver

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 18. Mar 2018 05:30Hej Knud, kan du forklare hvorfor du har slettet

https://da.wikipedia.org/wiki/coindaddy ? Jeg skriver om noget facts, der har intet forkert været i den information jeg har videregivet. Kun at du måske ikke kunne lide det og det er så ubehageligt magtmisbrug. Du er sgu kommet højt til tops hva ????


Ang. artiklen "DSU-afdelinger"[redigér wikikode]

Kære KnudW.

Jeg skriver til dig, fordi jeg selv er (tidligere) medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, og artiklen, der er blevet oprettet for at lave historie over de forskellige afdelingers formænd er blevet slettet af en ukendt bruger - utvivlsomt en troll - flere gange og som jeg læser det derefter sikret af dig; men altså i den FORKERTE version, hvor det hele blev slettet. Der er gået mange timer i arbejdet på artiklen og meget information bliver noget nært umulig at anskaffe igen. Jeg håber derfor, du kan hjælpe med at restaurere artiklen til den tidligere version, der var ca. 38.000 tegn længere.

På forhånd tak, Niels (skrev Niels Gyldenlund Mikkelsen (diskussion • bidrag) 17. feb 2018, 09:40‎. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Bruger:Niels Gyldenlund Mikkelsen. Jeg vil henvise til siden Diskussion:DSU-afdelinger, et af problemerne med den meget store udgave af artiklen var at den var fuldstændigt kildeløs og derfor mere eller mindre ubrugeligt, da indholdet ikke kunne verificeres. Det er således ikke den "forkerte" version, der er gemt og det var ikke en troll, der slettede den. Jeg kan se at problemet er ved at opstå igen, da der atter er tilføjet oplysninger uden kilder.
Der er ikke noget, der er tabt, da du kan se den forrige udgave i artiklens historik (https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=DSU-afdelinger&oldid=8895037), men som den version ser ud, så kan den desværre ikke bruges.
Hvis I kan hjælpe med kilder til alle oplysningerne i artiklen vil den kunne udbygges igen, men alenlange kildeløse lister er ikke vejen frem. Mvh KnudW (diskussion) 20. feb 2018, 14:21 (CET)

Neptunus[redigér wikikode]

Denne daabs attest er mere end et sjovt indlaeg - det er min far's daabs attest og han er doebt SØLØVEN, min far havde kontakt til gud, tro mig dette er ikke bare for sjov. Søløven er død d. 9-5-2003 og jeg har ikke tid til mere research lige nu da prinsen kremeres om lidt.

https://www.bt.dk/danmark/historiker-usaedvanligt-at-prins-henrik-skal-kremeres

HJÆLP (skrev United in the world (diskussion • bidrag) 20. februar 2018 13:55 (CET). Husk at signere dine indlæg.)

Hej Bruger:United in the world. Dette har ikke noget med hverken artiklerne om dåb, Neptun eller noget som helst andet at gøre. Undlad derfor venligst at bidrage til artiklerne, før du præcist har forklaret hvad dine planer er for artiklen.
Artiklen skal ikke handle om andet end guden Neptun. Mvh KnudW (diskussion) 20. feb 2018, 14:01 (CET)

Labka : vil gerne slette indlagte billeder i Commons[redigér wikikode]

Jeg vil gerne slette indlagte billeder i Commons, kan jeg få hjælp ?? , se venligst min brugerside. --J. Uffe Christiansen (diskussion) 21. feb 2018, 23:06 (CET)

Hej Bruger:‎J. Uffe Christiansen. Jeg ville lægge de rettede versioner op "oven i" de eksisterende, så er den del klaret. Derefter kan man bede om at få slettet/skjult den oprindelige udgave.
Jeg har kigget lidt på din artikel og den ser spændende ud. Jeg hæfter mig dog ved at der ikke er nogen eksterne kilder, som kan bruges til at verificere indholdet. Har du nogle af disse? Problemet med at oprette en artikel baseret på egen viden er at det er meget svært for andre læsere at komme videre og alle artikler skal være kildebelagte med neutrale kilder. Mvh KnudW (diskussion) 22. feb 2018, 08:49 (CET)

Svar til KnudW[redigér wikikode]

'Hejsa. For at svare på din kommentar: Naturligvis ikke. Jeg vil gerne henvise til denne side: Kriterier_for_virksomhedsartikler Artiklen indeholder alt det, der efterspørges:'

'Artiklens indhold Det konkrete indhold af en virksomhedsartikel afhænger naturligvis af hvilken virksomhed, det drejer sig om. Men der er nogle ting, der som minimum bør være med:

Fulde navn (herunder selskabsform) – og evt. tidligere navne Tidspunkt for stiftelse – og evt. ophør (herunder også tidspunkt for opkøb/fusion) Nationalitet (dvs. landet med virksomhedens hovedsæde) Forretningsområde Økonomiske nøgletal (f.eks. omsætning, antal ansatte, markedsandele) Det virksomheden kendes for i den brede befolkning


Anvend gerne: Infoboks virksomhed

Derudover så er virksomheden pr. definition notable ifølge Wikipedias retningslinjer. Blandt andet omsætter virksomheden for mere end 500.000.000 DKK. Alt dette er også understøttet af eksterne kilder.


Virksomheder, der pr. definition er notable Det er ikke alle virksomheder, der har gjort eller opnået noget, der gør, at der skal være en Wikipedia-artikel om dem, men det lader sig næppe gøre at trække en klar grænse. Man kan dog fremhæve en række virksomheder, som pr. definition er notable.

Bemærk at nedenstående oplistning på ingen måde er komplet. Der er adskillige andre virksomheder, der også er notable.

Aktieselskaber i ledende nationale eller internationale indeks – f.eks. NASDAQ-100, Dow Jones, OMXC25, OMX Nordic 40, S&P Global 100, m.v. Statsejede virksomheder (ikke tvangsnationaliserede) eller virksomheder, hvor staten har en væsentlig ejerandel/kontrol over/har stor indflydelse Markedsledere inden for de enkelte brancher Desuden nationalt førende virksomheder uanset branche Virksomheder med over 100 fuldtidsansatte (årsværk) eller årlig omsætning på over 15.000.000 EUR (ca. 112.000.000 DKK) Virksomheder på internationalt anerkendte opgørelse over ledende virksomheder – f.eks. Forbes Global 2000, Fortune 500, m.v. Hofleverandører til regerende konge- og fyrstehuse(skrev JacobHjort (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Bruger:JacobHjort. Jeg sætter ikke spørgsmålstegn ved din virksomheds relevans. Jeg sætter spørgsmålstegn ved din objektivitet i forhold til artiklens indhold. Erfaringen viser desværre at man ikke kan forholde sig objektivt til artiklens indhold, når man har et nært forhold til emnet.
Desuden opererer Wikipedia med et helt andet værdisæt end marketingsfolk.
En sætning som "Hjort Knudsen har et stort udbud af både stole og sofaer, som kan kombineres. Varesortimentet spænder fra det traditionelle til det moderne" virker måske ikke reklamerede på dig, men det er det i Wikipediasammenhæng og årsagen til at man ikke skal skrive om sin arbejdsplads. Mvh KnudW (diskussion) 23. feb 2018, 13:48 (CET)
Hej igen Bruger:KnudW Det er ikke min virksomhed, og jeg er i øvrigt heller ikke en del af hvad, der kan defineres som "marketingsfolk"
Jeg har dog fuld forståelese for, at du ønskede nogle specifikke ændringer, og jeg vil derfor gerne takke dig for, at du gav dig tid til at foretage disse.
Artiklen er nu udelukkende opbygget ud fra offentligt kendte nøgletal, hvilket der også henvises til.
Med venlig hilsen Jacob
Som jeg tidligere har nævnt, så mener jeg at artiklen er berettiget ud fra Wikipedias retningslinjer. Har du lyst til at skrive/omskrive artiklen, så vi sikre et neutralt synspunkt og fremføring?

Labka[redigér wikikode]

Kære Knud W

Tak for dit hurtige svar og hjælp. Angående billeder dem har jeg lag ind.

Med henvisning til offentligt materiale: Se den eksterne henvisning fra 1989 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2772556 og fra 2011 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3072155/ Der er link til begge i wiki-artiklen

Jeg har fra 1983 en artikel, skrevet på RH (”Labka” systemet kaldtes dengang RCLIS) til The Journal of Clinical Laboratory Automation, New York University Medical Center, som optog artiklen (jeg har accepten), hvorefter ”forlaget” gik ned. Jeg kan sende dig kopi accepten og fx Abstract, selve artiklen har jeg kun på papir, den fylder 34 sider.

Bedre er nok 11 stk. ”Nyt om LABKA”, et skrift som blev udsendt af Dansk Datalab ApS til alle 50 sygehuse i perioden 1992 til 1999, der kan man se forløbet; udvidelser /forbedringer/ nye sygehuse mm. Jeg har den kun på papir, de fleste numre fylder kun én side, enkelte på 3 eller 4 sider. De ”fortæller” i kort faktuel form en del om udviklingen inden for IT og især om laboratorie-IT; men er det ikke for meget at lægge ind på Wikipedia ? (der er allerede medtaget 2 sider af ” Nyt om Labka” i Wiki-artiklen).

De udtræk der er om analyse-produktion, er noget der er foretaget med data-udtræk fra respektive installationers databaser, så de er helt ”præcise”. Fordelingen mellem udskrift af kumulerede svar og EDI- svar på ca. 50% er et skøn, men jeg har fået det verificeret via en pensioneret sygehus-kemiker.

De få linjer i Wiki-artiklen om data-kablet fra ML til afdelingen for tidligt fødte børn, er meget ”oplysende”, hvis du vidste hvor svært det var at afvige på IT-planer på RH, ville du kunne forstå det; men om noget sådant er der jo ikke nogen skriftlig dokumentation ( jeg har dog taget kontakt med den daværende kemiker 1982 på ML, Ditlef Bucher/Maglegårdsvej,Fredensborg, (han er på facebook), som kan bekræfte historien).

Historien om kemikeren i Århus er taget med for at vise, hvorledes IT-løsninger kunne sættes igang omkring 1984. Allerede i år 2000 med EU/ kravspecifikationer/ udbud/ tilbud/ evaluering/ indkobling af konsulenter/ advokater var det blevet en hel anden ”verden”, undertiden en meget bureaukratisk proces.

Der er ikke meget ”offentligt” om Labka, det var jo før internettet, og det var sådan, at når der udvikledes noget IT privat/ industrielt, publiceredes der yderst sjældent noget i tidsskrifter, man sendte orienterende materiale til ”kunderne” og byggede systemerne. Hvis det gik rigtig godt med et IT-system, kom der ikke meget i pressen, det var forbeholdt de problematiske systemer. (Prøv at beregne hvor mange fejl der blev undgået ved indførelsen af det kumulerede svarsystem, og foretag selv et skøn over antal undgåede fejlbehandlingerog dødsfald; men der var ikke et ord i pressen eller fagblade).

Jeg har rettet lidt i Wiki-artiklen, så den fremtræder mere neutral/ faktuel, jeg har fjernet "indirekte referencer" til Labka personale for at gøre det mere Wiki-agtigt,

det er lidt synd, fordi gruppen bag har været af så stor betydning. Det var let i denne branche at motivere medarbejderne, fordi alle vidste hvad der stod på spil, hvis der gik ”kuk” i laboratoriesvarene (der er ikke meget ved  at sende en ”kreditnota ” når patienten er død) og det synes jeg gerne må skinne en lille smule igennem i artiklen.

Hvis man skal finde en person, som udefra kender Labka-systemet, laboratoriedrift og er ”udadvendt”, så er det nok bedst med professor, overlæge, dr.med. Ivan Brandslund på Klinisk Biokemisk Afdeling, Vejle Sygehus, hvis han kan afse tid. Ham ”refereres” der tit til på ”nettet.”; eller Niels Jørgen Christensen Mail: njc@post.tele.dk, han har været med i organisering af automation i sygehuslaboratorie-branchen i mange år, jeg tror han vil kunne verificere indholdet i artiklen på Wiki.. Det bedste var at få en teknologi-historiker til at undersøge Labka-historien, men det vil nok tage en rum tid. Men måske kan du finde en sådan, som på neutral vis kan gå ind og rette artiklen til. Jeg har ikke set andre IT-systemer beskrevet som her, men der er jo heller ikke mange IT-systemer, som har kørt i 33 år.

Med venlig hilsen

Uffe PS: Du er meget velkommen til at offentliggøre artiklen --J. Uffe Christiansen (diskussion) 23. feb 2018, 17:54 (CET)

Hej J. Uffe Christiansen. Jeg vil se om jeg kan få den læst igennem her i weekenden. Mvh KnudW (diskussion) 24. feb 2018, 13:42 (CET)

Sletning af siden Daabs Attest samt siden Dåbs Attest[redigér wikikode]

Hej KnudW

Hvorfor i alverden sletter du siderne????? Der er INGEN sider der omhandler daab attest og dåb attest - jeg kan ikke tage din sletning alvorligt. (skrev United in the world (diskussion • bidrag) 25. feb 2018, 17:44. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Bruger:United in the world. For det første hedder det en dåbsattest, for det andet skal en sådan artikel være en seriøs artikel om dåbsattester som koncept, historien om denne osv. En enkelt side med din fars morsomheds-attest hører ingen steder hjemme. Undlad venligst at bidrage med mere nonsens, det er Wikipedia ikke stedet for.
Vil du bidrage seriøst vil jeg foreslå at du læse velkomsten på Brugerdiskussion:United in the world igennem. Den indeholder en masse gode råd om hvordan Wikipedia fungerer og hvordan man skrive en god artikel.
Primærbetydningen af Dåbsattest kan læses i ordbogen - Nico (diskussion) 25. feb 2018, 18:01 (CET)

Hvad bilder du dig egentlig ind?[redigér wikikode]

Hvorfor sletter du sider jeg opretter? Du skal ikke slette de sider jeg opretter - det næste bliver vel at du sletter siden Neptun da der heller ikke staar meget paa den!!! (skrev United in the world 25. februar 20148 18:51 (CET) (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

@United in the world: Dine indlæg bliver fjernet af følgende grunde: De er ikke stavet korrekt, de er ikke encyklopædisk relevante, da.wikipedia er ikke stedet for din familiekrønike. Hvis du fortsætter med at oprette og indsætte dit vås bliver du blokeret fra wikipedia. -- Vrenak (diskussion) 25. feb 2018, 18:55 (CET)

Blokeret artikel[redigér wikikode]

Hej Knud Jeg kan se her at du har blokeret en meget velskrevet artikel omkring en person hvis navn er Christoffer Erik Timm. Jeg vil gerne have den frihed at spørge dig hvorfor du har taget denne artikel ned. Svar venligst tilbage hurtigst muligt. (skrev 2a02:aa7:4607:809a:bdf3:9a68:c846:4c8 (diskussion • bidrag) 26. feb 2018, 13:20. Husk at signere dine indlæg.)

Spild andres tid et andet sted. KnudW (diskussion) 26. feb 2018, 13:27 (CET)

Sletning af Petar Socevic[redigér wikikode]

Hej Knud. Vil du være venlig at præcisere hvilken del af retningslinjerne, som ikke overholdes. Der er angivet kildehenvisninger, og der er tale om en politisk journalist. Det kan da ikke være meget mere samfundsrelevant end det? (skrev Jeg-elsker-København (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

brug venligst ~~~~ i slutningen af din kommentar. som giver dette:  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 26. feb 2018, 17:18 (CET)

Hej Bruger:Jeg-elsker-København. Jeg har svaret på din brugerdiskussion. Mvh KnudW (diskussion) 26. feb 2018, 18:09 (CET)

Labka om verifikation mm.[redigér wikikode]

1. marts 2018

Kære KnudW

Har du haft tid til at se på artiklen om Labka, er det noget for Wikipedea?

Med hensyn til verifikation af materialet, så har jeg kontaktet Ditlef Bucher og Inge Ibsen på Facebook. Jeg kunne spørge Dem om de er villige til at rette/(skrive) noget i afsnittet.

"Begyndelsen / Labka’s Opstart / drift på Rigshospitalet 1979-1988” er det en god idé?

Hvis de må rette, hvordan får de så adgang til min brugerside?

På Mikrolab (ML) var Ditlef og Inge ansat. Ditlef var cand. Scient. /kemiker, aminosyre specialist / forsker og Inge var sekretær for chefen/overlægen Henrik Olesen og deltog i styring af ML-laboratoriet. I perioden1977-79 (hvor IT-ML systemet blev udviklet) var Inge Ibsens hovedopgave at arbejde på holdet som ”skrev”:

’’Klinisk Kemisk Kompendium (F.A.D.L.s forlag 500 sider, Henrik Olesen, Knud Kjeldsen, Inge Ibsen).’’, som udkom 1979.

Kompendiet var en form for ”Bibel” inden for området Klinisk Biokemi i sundhedssektoren på den tid.

Hovedopgaven for Ditlef og Inge var således ikke IT-systemet, som de havde en vis ”afstand” til, men de kendte systemet, så de kan skrive om IT-ML systemet og der vil være ”fagligt hold i det.” Inge og Ditlef er de eneste nulevende, som har et sådant ”fagligt kendskab” til ML-IT-systemet, på den tid. Henrik Olesen døde for nogle år siden, Knud Kjeldsen arbejdede på et andet laboratorium.

Både Ditlef og Inge er nu pensionister. Hvis man skal kontakte nogen, som var ansat på ML omkring 1987 og som kendte en del til systemet, så er der Kristian Linnet (den gang reservelæge) i dag professor på Retsmedicinsk Institut (Ku), men om han vil afse tid?, men jeg vil godt forhøre mig. For perioden omkring 1998 er der artiklen i Ingeniøren fra Århus Kommunehospital indhold både om Labka og LSP.


For perioden 1992-99, (i 99 fungerede Labka på 44 sygehuse) findes som, jeg tidligere beskrev, skriftet ”Nyt om Labka”. Det er ikke egentligt gammelt ”markedsføringsmateriale”, idet det kun blev sendt som orientering til de sygehuslaboratorier, som i forvejen havde Labka-systemet. Jeg har fundet 11 eksemplarer (og 9 svenske versioner), alle papir-udgaver. Det fremgår heraf, i kort faktuel form, hvorledes både HP 1000/ hardware og Labka-systemer løbende blev udbygget gennem årene. Er det en idé at lægge de danske versioner på Wikipedia ?


Firmanavne Dansk Datalab eller CSC står der på billederne ”Nyt om Labka” og på ”Labka Brugervejledninger” og ”Labka LSP opbygning”. (Dansk Datalab, Datacentralen og CSC eksisterer ikke mere, ”resterne” er nu inde i DXC). På de to sidste billeder kan jeg helt fjerne de gamle firmanavne. LSP-opbygningsfiguren tror jeg er ret interessant. Det at koble en IBM OS/2 server foran en HP1000, en mindre ældre 16 bit-ords minidatamat og få denne til at kommunikere med flere tusinde klienter, var just ikke almindeligt i 1997.

Med hensyn til min kommunikation til DXC har jeg blot valgt at været forsigtig. DXC ”er meget langt” fra Labka, men jeg fandt det er bedre at spørge end at risikere diskussioner om rettigheder til gammelt materiale.

Hvis det har interesse har jeg dokumentation på papir for at Teknologistyrelsen bevilgede 215.000kr til udvikling af det kumulerede svarsystem i 1986.


Her er lidt dokumentation jeg har fundet på nettet:

Sønderborg Sygehus

’’’punkt 4.5’’’ EPJ understøttet stuegang Kolding Sygehus

Labka er nævnt

Labka nævnt2

side 3 Seksten pointer om pakkeforløb i Vejle-modellen 1.’’’ Der er datafællesskab vedrørende laboratorieprøver og røntgenbilleder mellem primær og sekundærsektoren via henholdsvis LABKA og PACS, hvis undersøgelserne er foretaget på et af Vejle Amts sygehuse.’’’

Jeg kan sende dig instruktions-/undervisningsfiler for LSP. De er optaget på et levende Labka-LSP system, med et program som 'Lotus Screen Cam, ”kører næsten som en video”, men har bedre index mm.” De kan næppe overføres til wiki (men jeg kan sende dem som mail); men hvis man vil have en forståelse af hvad LSP er for noget, og hvorledes bruger interface mellem klinikken og laboratoriet fungerer, er de rigtig gode, men man skal have tålmodighed.

Med venlig hilsen

Uffe --J. Uffe Christiansen (diskussion) 1. mar 2018, 13:02 (CET)


Her er brugsanvisningen til afspilning af undervisningsfilerne, bemærk filstørrelse

DEMO: Beskrivelse af LABKA-LSP faciliteter/betjening mm. fremgår af nedenstående 3 filer

Filerne kan umiddelbart afspilles på en ”Windows PC”, blot ”klik på filen” (efter den er downloaded) Afspil kun demo-filerne, hvis du har LYD på pc’en, ellers får du intet udbytte af demoen.

Beskrivelse af LABKA-LSP- Demo–filer

Ovennævnte består af 3 filer: (Filerne blev oprindeligt (1998) sendt på en DVD til flere sygehuse.)

LSP1_13_RO_e : LABKA-LSP funktion/betjening mm. ‚Denne demo giver også en overordnet indsigt.

BBK_PTB_e : LABKA prøvetagnings-blanketten.

BBK2_svar_ud_e: Udskrift af kumulerede svar via LSP mm.

Det tilrådes at afspille filerne fra start i ovennævnte rækkefølge. Når ”filen startes”, fremkommer der en lille kontrol dialog-box (Lotus ScreenCam). ”Klikkes på det blå symbol” fremkommer et index.

Vælges en opløsning på skærmen på 800 X 600 ,” fyldes skærmen ud, som i gamle dage”. Filerne fylder henholdsvis 149, 71 og 22 MB. De er så store, at de måske ikke er virus testede når de overføres, men der er ingen virus i dem.

Hej J. Uffe Christiansen. Jeg er ikke helt færdig med den endnu, det er spændende læsning. Det eneste, der bekymrer mig er at der ikke findes mange offentligt tilgængelige kilder til de fleste af de interne beskrivelser og oplysninger. At personerne bag har bekræftet det gør det desværre ikke nemmere at verificere.
Det ville være så ærgeligt, hvis al arbejdet gik til spilde. Måske er Wikipedia, som du selv nævner, ikke det rette medie for sådan en systembeskrivelse.
Faktisk er jeg overbevist om at din artikel ville være en fremragende kilde til en artikel, hvis den var "publiceret" et andet sted. jeg spekulerer på om Datahistorisk Forening ville være interesseret. Jeg vil lige se om jeg kan få fat i nogen derfra. Mvh KnudW (diskussion) 2. mar 2018, 13:51 (CET)

vil du se på..[redigér wikikode]

Hej KnudW. Vil du se på Statens Planteavlsudvalg og dens kilde? Jeg kan ikke afgøre, om den falder for din kopieringsdefinition. Jeg kan heller ikke finde andre kilder til oprettelse eller nedlæggelse. Hvis galt er, så slet den! Rmir2 (diskussion) 1. mar 2018, 13:20 (CET)

se her ;-)  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 1. mar 2018, 13:28 (CET)

Bruger:Rodejong. Den mener jeg er god nok, den er omformuleret. Mvh KnudW (diskussion) 2. mar 2018, 13:51 (CET)

Enig. Jeg henviste bare til kildens ophavsretside for at gøre det nemmere ;)  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 2. mar 2018, 13:54 (CET)
Hovsa, det var til Rmir2. KnudW (diskussion) 2. mar 2018, 13:56 (CET)
Fint nok :D  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 2. mar 2018, 14:44 (CET)

Skabelon:Navboks X Factor (Danmark)[redigér wikikode]

Hej KnudW. Er det ikke muligt at der kommer en semi-beskyttelse på Skabelon:Navboks X Factor (Danmark)?

På X-Factor bliver artisterne introduceret (som regel) med deres fornavn eller selvvalgt gruppe navn. Jeg mener at det for navigationsboksen er bedst at fastholde disse navne.

Men igen-igen bliver hele navne påsat. Så nu har jeg rettet den igen og håber på at det nu kan forblive sådan.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 1. mar 2018, 19:51 (CET)

Bruger:Rodejong. Den vil jeg foreslå at du tager op på AOA, jeg har ikke lige overblikket over hvad der sker med X-factor-artiklerne. Mvh KnudW (diskussion) 2. mar 2018, 13:51 (CET)
Ok. tak for svaret  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 2. mar 2018, 13:55 (CET)

Labka Wiki eller Wiki- Datamuseet[redigér wikikode]

Kære KnudW

Tak for din kommentar og din fortsatte interesse.

Inden jeg begyndte at skrive kontaktede jeg Finn Verner Nilsen/ Datamuseet (jeg er medlem der). Jeg tror at de fleste derfra er ”skønne nørder” / opfindere/ kreative sjæle, hvis hovedinteressen er hardware, operativsystemer og programmeringssprog, fx Algol osv., men måske ikke så meget selve applikationen, som IT-systemet skal løse.

Finn Verner foreslog dengang, inden jeg begyndte at skrive, at jeg burde prøve Wikipedea fordi, jeg tror han mente, at ”historien” indeholdt så meget andet end ”datamaskiner”, men det kan godt være, at hvis han ser artiklen nu, vil han måske være af en anden opfattelse.

Kan han eller en anden fra Datamuseet se den?

Du har måske ret i, at artiklen falder ”mellem to stole”

Det der drejer om at løse en bestemt opgave/applikation.
At gøre det med de IT-midler der var til rådighed

Men det burde være kombinationen, som er særlig interessant.


Hvis du ser på mange større IT-løsninger i dag, så er det i hovedsagen størrelsen af opgaven/ kompleksiteten, der er hovedproblemet. Maskinerne og databaserne er nu så kraftige, at der er rigelige resurser, anderledes var det før år 2000 og helt helt anderledes før 1990. Af den grund er HP 1000/ hardwaren mm. og formentlig også historien vigtig.

Det der (indirekte) burde fremgå af artiklen er, at en kombination af kendskab til applikationen /miljøet undertiden kaldet ”forretningslogikken” og IT-teknikken er så vigtig.

Jeg kan godt se ”problemet” med, hvor artiklen så hører hjemme, på Wikipedia eller Datamuseet?


Ideen var at opdele artiklen:

Det nødvendige først:

Man er nødsaget til at forstå hvorledes et hospitalslaboratorium (KBA) i grove træk fungerer. Det er vist ikke kortfattet beskrevet ”nogen” steder (kun set fra patientens side, hvis du ser på nettet, og hvis du sætter en læge eller tilsvarende til at skrive, vil de fokusere på noget helt andet).


Dernæst at fortælle hvorledes IT-systemet (Labka) løste opgaven. Det giver en rimelig indsigt i arbejdsgange på et sygehus og KBA.


Dernæst ’’’hvordan’’’ opgaven blev løst. Herunder historien om hvorledes et lille realtids system blot beregnet til dataopsamling på et mindre laboratorium, endte med, som nævnt i Århus artiklen, at dække 2/3 af landet.


Jeg har prøvet at fremhæve kun 2 områder, så ikke teknisk interesserede ikke bliver ”tvunget” til at læse ret meget om teknik. (Det er dog ikke meget IT man skal kende til for at forstå det skrevne, og 160KB i HP 1000 og 64MB i en egen telefon siger de fleste noget).

A: Det kumulerede svarsystem, tænk på de mange fejl/dødsfald mm. man undgik, det burde læseren reflektere over.

B: LSP’s fordele fremgår jo af Århus-artiklen


En sidebemærkning: i en artikel i Politiken 29. november 2017, side 5, fremhæver overlæge Philip Bennet, Gentofte Hospital, at i Sundhedsplatformen tager det 32 klik med musen og 90 sekunder at bestille en analyse og sammenlign det med Århus-artiklen; på LSP et par klik få sekunder, selv hvis du skal bestille flere analyser, og det er 20 år siden!


Labka/LSP har berørt mere end halvdelen af befolkningen, som har haft adskillige analyseresultater i systemet i mange år og der er mange tusinde brugere i Sundhedssystemet, som har brugt systemet hver dag. Jeg må indrømme, at det er ærgerligt, hvis det går i glemmebogen, og det tror jeg det gør, hvis det ikke kommer i Wikipedia eller ”på” Wiki-Datamuseet”, så jeg håber du finder en løsning.

Mange hilsner Uffe--J. Uffe Christiansen (diskussion) 2. mar 2018, 20:39 (CET)

Filter 31 (Snap-insta-spam?)[redigér wikikode]

Hej Knud. Det er ikke fordi jeg vil takke dig, at jeg skriver til dig, selvom jeg er meget taknemmelig for at du har oprettet filteret. Jeg skriver til dig fordi det ikke kun er Snapchat og Instagram, skolebørn spammer med. Også YouTube er en stor synder, hvor små YouTubere skriver, at man skal subscribe til deres kanal. Nogen har det også med at oprette en side om deres "lille" YouTube-kanal. Jeg synes også, at YouTube-spam skal være inkluderet i filter 31. Med venlig hilsen EeveeSylveon 5. mar 2018, 11:40 (CET)

Yep, fik samme tanke. Mvh KnudW (diskussion) 5. mar 2018, 11:41 (CET)
Ps. Nu fik jeg da afprøvet filteret uden at vide det :-) --EeveeSylveon 5. mar 2018, 11:43 (CET)

Filter 31 igen[redigér wikikode]

Godmorgen igen KnudW. Det nye filter 31 er (ifølge mig) i en meget tidlig udgave. Der er nok ekstra mange falske positiver, fordi at du har indstillet filteret til at kun administratorer ikke bliver tagget med det nye filter. Det ville være bedre, hvis det heller ikke omfatter bots, autopatruljanter, patruljanter osv. Ligesom Hoar-filteret. Jeg har aldrig hørt om erfarne brugere, der spammer sider med Snapchat-spam, og kommer nok heller ikke til at se det nogensinde. Kunne det være muligt at rette det? Med venlig hilsen EeveeSylveon 6. mar 2018, 07:52 (CET)

Jeg slår det fra indtil videre, indtil jeg får tid til at se nærmere på det. Problemet er hellere ikke større. Mvh KnudW (diskussion) 6. mar 2018, 08:08 (CET)

Din mening[redigér wikikode]

Hej KnudW. Jeg vil værdsætte din mening om dette: Wikipedia:Landsbybrønden/Et problem og en løsning. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 7. mar 2018, 08:02 (CET)

Til din orientering[redigér wikikode]

Hej KnudW. Til din orientering har jeg nu foretaget en første gennemgang af alle artikler, jeg har bidraget til (dvs. undtaget dem, hvor jeg kun har rettet sprogfejl o.lign.). Jeg har inddelt artiklerne i 4 grupper:

  1. artikler oprettede eller udvidede fra andre wikier. Disse artikler vil jeg gå ud fra er OK.
  2. artikler oprettede eller udvidede fra Salmonsen. Hvis der er stemning for et projekt om gennemskrivning af sådanne artikler (ikke kun "mine"), vil jeg henvise dem til at indgå i et sådant projekt (det er mit indtryk, at der er en positiv stemning). Det står stadig på min liste, men med bemærkningen "projekt gennemredigering".
  3. artikler, hvor jeg kun har lavet mindre redigeringer, typisk indsat litteratur, tabeller, statistisk oplysninger (fx antal rejsende ved stationer), billeder og tilsvarende. Jeg vil gå ud fra, at der i disse tilfælde heller ikke er problemer.
  4. artikler, der er mere sammensatte og/eller hvor en nøjere kontrol er påkrævet.

Hvis du er enig, vil jeg oprette den samlede liste fra min brugerside på en projektside. Artikler i gruppe 1 og 3 vil jeg som udgangspunkt anse for at være problemfrie. Det betyder, at de som udgangspunkt vil blive stregede som kontrollerede blot efter et kort gennemsyn. Derefter vil jeg koncentrere mig om artiklerne i gruppe 2 og 4, idet jeg bl.a. vi foretage en gennemredigering for at sikre, at artiklerne lever op til alle ophavsretskrav, jvf. diskussionen på landsbybrønden.
Inden jeg opretter listen, vil jeg gerne sikre mig, at det er ok, at jeg gennemfører mit løfte på denne måde. Det betyder, at rettelse af fejl (hvis/når de konstateres) går hånd i hånd med gennemgangen. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 7. mar 2018, 10:54 (CET)

Labka på DDHF-Wiki ?[redigér wikikode]

Kære KnudW

Jeg har korresponderet med Finn Verner Nielsen, formand for Datamuseet.

Han vil meget gerne have artiklen om Labka på DDHF-Wiki og foreslår, at vi lægger artiklen der og så skriver en kort artikel på Wikipedea med en henvisning til artiklen på DDHF-Wiki, er det OK ?

og hvis det er, skal jeg skrive den korte side til Wikipedea?

og flytter du den nuværende artikel til Datamuseet?

(Finn er ved at arrangere en kritisk gennemgang af artiklen, via en IT-chef for et sygehus i HS)

Med venlig hilsen Uffe --J. Uffe Christiansen (diskussion) 8. mar 2018, 15:58 (CET)

FYI[redigér wikikode]

Indstillingen for en ny version af DBL Skabelonen er placeret i Brønden.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 9. mar 2018, 18:40 (CET)