Diskussion:Nuuk

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grønlands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grønland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grønlandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Nuuk er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Nuuk har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 37, 2012.

Stock post message.svg Huskeliste for Nuuk: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 21. May 2012 08:28

Hvornår møder man første gang stednavnet Nuuk som betegnelse for Godthåb?

Godt spørgsmål. Første brug i Tidsskriftet Grønland er fra 1977. Men det nævnes allerede i fx Salmonsens Konversationsleksikon, 2. udgave, bind IX (1919), s. 850: "Godthaab, Sædet for det sydlige Inspektorat i Grønland og Koloni; 64° 11′ n. Br. og 51° 44′ v. L. i Grw. G., hvis grønlandske Navn er »Nuk«, ...". Så vidt, jeg kan se, er det ikke anvendt i Knud Oldenows bog "Grønland. Folk og Land i vore Dage" fra 1936, heller ikke i Ole Vindings bog "Grønland 1945" fra 1946 og end ikke i Axel Kjær Sørensens bog "Danmark-Grønland i det 20. århundrede - en historisk oversigt" fra 1983. Et kvalificeret bud må lyde: navnet har formodentlig hele tiden været anvendt af den grønlandske befolkning, mens man på dansk har anvendt navnet "Godthaab" eller "Godthåb" helt frem til omkring 1979, da Grønland fik hjemmestyre, hvorefter det grønlandske navn langsomt er slået igennem, først i det faglige tidsskrift og først senere i den almindelige litteratur og skrevne presse. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 30. okt 2016, 07:16 (CET)

Start en diskussion om Nuuk

Start en diskussion