Diskussion:Offentligt domæne

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Findes der en dansk version af dette udtryk? Altså: Bruges udtrykket "Public Domain" i Danmark eller bruger man i stedet "Offentlig ejendom"?

Enig, jeg omdøber artiklen.--so9q 8. nov 2006 kl. 21:51 (CET)
Offentlig ejendom er ikke det samme som public domain - Offentlig Ejendom er noget der tilhører staten. Public Domain er ikke reelt tilladt efter dansk ophavsretslov (det er nok derfor vi ikke har et særligt dansk udtryk for det): Ophavsretslovens § 3. Ophavsmanden har krav på at blive navngivet i overensstemmelse med, hvad god skik kræver, såvel på eksemplarer af værket som når dette gøres tilgængeligt for almenheden. [...] Stk 3. Sin ret efter denne paragraf kan ophavsmanden ikke frafalde, medmindre det gælder en efter art og omfang afgrænset brug af værket. som hovedparagraf. efterfølgende §38 om vederlag og hele kapitel 3.--Rilly 2. nov 2007, 23:33 (CET)

==

==

Hvorfor er {{Software distributionstyper}} indsat i denne artikel? Ja, software kan være i public domain, men det kan alt andet, der er omfattet af ophavsret også. Public domain er derfor ikke noget, der specifikt vedrører software distribution. Mvh. Cgtdk (diskussion) 2. jul 2012, 23:42 (CEST)

Vi skal ikke finde på...[rediger kildetekst]

og det etablerede udtryk på dansk er "public domain", så lad os flytte artiklen til dét navn. --Palnatoke (diskussion) 10. sep 2017, 15:37 (CEST)