Diskussion:Ole Wivel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Eftersom Internettet i sin danske form ikke er meget mere end 10 år gammelt er det begrænset hvad der ligger af oplysninger om personer fra første halvdel af forrige århundrede og tidligere.

Jeg ville være taknemmelig hvis nogen kunne slå op i et leksikon eller andet og bidrage med oplysniner om Per Wivel. Jeg har kun - på en liste over danske musikere- fundet at han var 'klaverspiller', men det kunne han næppe leve af - i så fald er eksistensen af denne virtous gået hidtil upåagtet af mig.

Også oplysninger om hans fader og bedstefader samt hvorfra i Tyskland oldefaderen er indvandret fra, vil være velkomneJohn Peters 26. mar 2008, 13:02 (CET)

Fader fundet[redigér wikikode]

Faderen til Per og Ole Wivel er Carl-Eilert Wivel. Så mangler vi bare bedstefaderen. Kan det tænkes at det var faderen som eteblerede Wivels Forlag - eller hvad lavede faderen?John Peters 27. mar 2008, 10:09 (CET)

Wikipedia-artikel omtale[redigér wikikode]

Denne Wikipedia artikel om Ole Wivel er kort omtalt i DR's Deadline 14. september 2008 hvor journalist Anita Brask Rasmussen blev interviewet [1]. — Fnielsen 14. sep 2008, 22:50 (CEST)

Behov for redigering af afsnit: Beskyldes for Nazi-sympatier[redigér wikikode]

Afsnittet er dels dårligt formuleret, dels virker det ret ensidigt. Ved ikke om ringen kan kaldes nazistisk?--KryhlMJ 20. jan 2009, 11:32 (CET)

Jeg er enig i at sætningerne "er siden fejet ind under gulvtæppet af politiske årsager, idet de fremviser en stedvis uhildet, heroiserende begejstring for det nationalsocialistiske Tyskland" og "Wivels digte frem til omkring 1948 er for blege George-pasticher at regne. I disse år var Wivel i støbeskeen." ikke er encyklopædiske og bør omformuleres. Men mht til Ringen så påståes det jo ikke at den var nazistisk, hvilket er omdiskuteret, den bruger istedet udtrykket "nazi-sympatiserende" hvilket der ikke er nogen tvivl om. --Saddhiyama 7. feb 2009, 12:52 (CET)

Bruger:83.92.99.107 har foretaget en større ændring i denne sektion. Den bestod i vid udstrækning af spekulative og ikke-neutrale postulater og artiklen er derfor gendannet. --|EPO| COM: 1. jul 2013, 10:38 (CEST)